Σελίδες

30 Αυγ 2013

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η κολυμπήθρα της ΕΕ…

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Είναι αλήθεια στριμωγμένοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 
Προετοιμάζουν νέα επιδρομή αυτή τη φορά στη Συρία και πηγαίνουν με πολυκαιρισμένα προσχήματα περί χημικών όπλων που όχι μόνο δεν πείθουν αλλά είναι και προκλητικά. 
Γι' αυτό είναι όμως οι φίλοι κι απολογητές τους. Δουλεύουν πριν από αυτούς για αυτούς.
Ποιος άλλος άραγε εκτός από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, αυτήν την ώρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών θα έγραφε αυτά που γράφει το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ) ( και ο ΣΥΡΙΖΑ αντάμα), στην ανακοίνωσή του για να τους αθωώσει;

Επιστολή φαντάρων από την Ελευθερούπολη Καβάλας ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν


Στρατιώτες από της 193ης Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (Μ.ΠΕΠ.) στην Ελευθερούπολη Καβάλας με επιστολή τους ενώνουν τη φωνή τους με το λαϊκό κίνημα και απαιτούν να μην εμπλακεί η Ελλάδα στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Είμαστε στρατιώτες της 193ης Μ.ΠΕΠ. που παρακολουθούμε με φρίκη το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος του Συριακού λαού. Με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων (που με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα δείχνουν πως χρήση των επικίνδυνων χημικών κάνουν οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις), οι ΗΠΑ και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους πετρελαίου.

Εβδομήντα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλον τον κόσμο καταδικάζουν τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία


Μετά από πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας70 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα καταδικάζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Το κείμενο της Ανακοίνωσης και τα κόμματα που το υπογράφουν έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Το Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συριακό λαό και καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας που ετοιμάζουν οι Ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τους συμμάχους τους  για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή.
Απορρίπτουμε τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα τα οποία όπως αποδείχθηκε χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο κατά του Ιράκ και στους άλλους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Γ. Γκιόκας στον ΣΚΑΪ: Αποπροσανατολιστική για το λαό η αντιπαράθεση για νέο κούρεμα ή δανεισμό (VIDEO)




Η συζήτηση και η αντιπαράθεση που γίνεται το τελευταίο διάστημα, για το αν χρειάζεται νέο δάνειο ή νέο κούρεμα, είναι μια αντιπαράθεση

Η «μάνα», ο «πατέρας» και η «μαμή»


Ο μεν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος, είπε στο «Reuters»:
«Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Για όσους δεν κατάλαβαν: Την ώρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ούτε καν τυπικά δεν έχουν καταθέσει το πόρισμα των ελέγχων τους στη Συρία, την ώρα που ακόμα κι αυτή η γνωστή Κάρλα Ντελ Πόντε αποδίδει τη χρήση χημικών στους λεγόμενους «αντάρτες» της Συρίας,
ο... σοσιαλιστής πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο απεφάνθη ότι τέτοια χρήση έγινε από πλευράς συριακού καθεστώτος, αλλά και πρωτοστατεί (!) όσον αφορά στην επιχειρηματολογία των «γερακιών» περί «διεθνούς απάντησης»!

Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια για τη Συρία; Ποτέ…

Όταν κάποιος ακολουθεί την τακτική «πατάω σε δύο βάρκες» και αλλάζει τις θέσεις του ανάλογα με τι τον εξυπηρετεί καλύτερα σε κάθε δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί παρά να εκτίθεται διαρκώς. Αναφερόμαστε ασφαλώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της σοσιαλδημοκρατίας, που από τη μία ξεγελάει το λαό και από την άλλη παίζει ενεργό ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα ως επίδοξος κυβερνητικός διαχειριστής.
Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27/08, αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία… Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών…».
Δεν θα ασχοληθούμε εν προκειμένω με το θαυμασμό του ΣΥΡΙΖΑ προς το μοντέλο πολιτικής Ομπάμα και το «νέο αέρα» του Ολάντ, οι οποίοι σήμερα πρωτοστατούν στο νέο μακελειό εναντίον του συριακού λαού.