Σελίδες

27 Αυγ 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Συρία


Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις και την στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να "πνίξει στο αίμα" τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Για την τεράστια (!) «δημοσιογραφική επιτυχία» του ΔΟΛ...


Με τον ευφάνταστο πρωτοσέλιδο τίτλο «Αποκάλυψη: Το κρυφό συμβόλαιο για την πώληση του "902"», κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή το «Βήμα» του Στ. Ψυχάρη. Άνθρακες ο θησαυρός!!! 
Η …τεράστια δημοσιογραφική «αποκαλυπτική» επιτυχία του «Βήματος» είναι το συμβόλαιο που εδώ και καιρό είναι κατατεθειμένο στις αρμόδιες Αρχές. Απλά το συγκρότημα Λαμπράκη στην προσπάθειά του να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, παρφουμάρει στοιχεία που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρμοδίων Αρχών με στοιχεία «αποκάλυψης». Είναι τουλάχιστον ένα βήμα συγκριτικά με την ολοκληρωτική ψευδολογία στην οποία το «Βήμα» και τα «Νέα» επιδίδονται συστηματικά προκειμένου να πλήξουν το ΚΚΕ.

Πόλεμος και Ειρήνη

Η υπερδεκαετής σφαγή στα κατεχόμενα Ιράκ και Αφγανιστάν συνεχίζεται αδιάλειπτα. Τι κι αν οι εκατόμβες, τι κι αν οι διαρκείς «11ες του Σεπτέμβρη» που σπέρνουν στις δυο κατεστραμμένες χώρες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους δε βρίσκουν πια στον Τύπο της Δύσης χώρο ούτε για μονόστηλο...

Στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στο Λίβανο, το γεωστρατηγικό μακελειό που σχεδιάστηκε υπό την κωδική ονομασία «Ευρεία Μέση Ανατολή» και άρχισε να ξεδιπλώνεται με τη μετατροπή της λεγόμενης «Αραβικής Ανοιξης» σε παρασύνθημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απειλεί πλέον να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα. Τα όσα εκτυλίσσονται στη Δαμασκό, η επανάληψη της εφαρμογής ενός «Διεθνούς Δικαίου» που έχει ως σήμα κατατεθέν αφ' ενός τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά της Γιουγκοσλαβίας και αφ' ετέρου τη «δημοκρατία» όπως την εννοούν οι υπολοχαγοί του ιμπεριαλισμού σε Τελ Αβιβ και Αγκυρα, δε σταματούν στα σύνορα της Συρίας, αγκαλιάζουν όλη την περιοχή από το Ιράν μέχρι και τον Καύκασο...

Συρία: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση


Εντείνονται οι πιέσεις για άμεση ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, την ίδια ώρα που ξεκινούν οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, εκεί όπου η συριακή αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι σημειώθηκε πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα. Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων από το στρατό της χώρας, καταγγέλλει για την επίθεση την πολυεθνική δύναμη των ένοπλων μισθοφόρων που δρα στη χώρα, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η επίθεση που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την ιμπεριαλιστική επέμβαση αποτελεί μία ακόμη προβοκάτσια.
Δίχως το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, ανώτατοι αξιωματούχοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία επανέλαβαν το τελευταίο τριήμερο τη «βεβαιότητα» για τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές δυνάμεις, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνον να εξετάζει «όλα τα πιθανά ενδεχόμενα»