Σελίδες

20 Αυγ 2013

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε


Είχα την τιμή και τη χαρά, για 18 ολόκληρα χρόνια, να υπηρετήσω στο ραδιοσταθμό του «902 Αριστερά στα FM», ένα από τα μετερίζια του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ηρωικού και τιμημένου ΚΚΕ.
Παρά τον πόλεμο και τη λάσπη που δέχθηκαν όλα τα ΜΜΕ του ΚΚΕ, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και πρόσφατα, με αφορμή την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής», τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ΚΚΕ στάθηκαν όρθια, αταλάντευτα στη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη, την προκοπή του λαού μας, τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό.

Τα «καλά» του καπιταλισμού:Πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας


Ένας 21χρονος Γερμανός φοιτητής πέθανε στο Ανατολικό Λονδίνο, μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Independent. Οι συγκάτοικοι του νεαρού, οι οποίοι και τον βρήκαν νεκρό σε ντουζιέρα στο δωμάτιο της εστίας στην οποία έμενε, δηλώνουν πως αιτία του θανάτου ήταν η υπερβολική κούραση.
Moritz Erhardt, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, έκανε την πρακτική του στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) και άφησε την τελευταία του πνοή λόγω της εξάντλησης, μόλις μία εβδομάδα πριν ολοκληρώσει την πρακτική.

Εκπρόσωποι της Τράπεζας της Αμερικής, από την άλλη πλευρά δηλώνουν πως για το θάνατο του νεαρού βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ δεν παρέλειψαν να συλλυπηθούν στην οικογένειά του. Παράλληλα, βέβαια, εκφράζουν και την έκπληξή τους για το ντόρο που έχει δημιουργηθεί, γύρω από το περιστατικό, καθώς, όπως τονίζουν «το να εργάζεται ένας ασκούμενος και κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί κοινό τόπο».
Υπάλληλος της τράπεζας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα στοιχεία για τις εργασιακές συνθήκες των πρακτικάριων, πως αναγκάζονται να εργαστούν όσες ώρες τους ζητηθεί, και συνήθως από 100 έως 110 ώρες την εβδομάδα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του 19χρονου


Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 22 Αυγούστου καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ η οποία γίνεται με αφορμή το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι. Να σημειωθεί ότι το ραντεβού της Λαϊκής Επιτροπής είναι 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι ενώ η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών απευθείας στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15).
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 19χρονου άνεργου επιβάτη έχει τις αιτίες του στο γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή υπολογίζεται σε κόστος. Στο γεγονός ότι οι συγκοινωνίες έχουν μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε πολυτέλεια, για την πλειοψηφία του λαού μας.
Ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων ελεγκτών και η ανέχεια των επιβατών δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα που το τραγικότερο αποτέλεσμα το είδαμε στη χαμένη ζωή ενός ανθρώπου που δεν πρόλαβε καλά - καλά να ζήσει.

Μπουρδολογία και χολή για τον «902»

Συνεχίζουν τα ΝΕΑ και ο ΔΟΛ την προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ

Συνεχίζουν τα «Νέα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη την απελπισμένη προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις γύρω από την πώληση του «902», με σαφή στόχο να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και να «στοιχειοθετήσουν» την κατασκευασμένη κατηγορία περί «αδιαφάνειας» στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ με σαφήνεια ενημέρωσε για τις διαδικασίες πώλησης του «902», η εφημερίδα του ΔΟΛ επιμένει στο φύλλο του Σαββατοκύριακου να γράφει για «αδιαφανή πώληση σε άγνωστο αγοραστή μέσω ενός πλέγματος οφσόρ εταιριών».

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να συνδέει την εταιρεία που αγόρασε το σταθμό με το ...διατροφικό σκάνδαλο του αλογίσιου κρέατος, προσπαθώντας με αυθαιρεσίες και μυθεύματα να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ. Τα «Νέα» ανακαλύπτουν «ένα καλά στημένο σχέδιο για την απόκρυψη των πραγματικών ιδιοκτητών του πλέγματος των οφσόρ που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του 902», θέλοντας να φορτώσουν στο ΚΚΕ τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες και διακινούνται κεφάλαια στον καπιταλισμό, τον οποίο η εφημερίδα υπερασπίζεται, ενώ το ΚΚΕ τον πολεμάει.

Η Αίγυπτος διδάσκει

Το κλιμακούμενο αιματοκύλισμα του αιγυπτιακού λαού που συνεχίζεται δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι, για να μπορέσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι να απεγκλωβιστούν από την επιλογή διαχειριστή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, διεκδικώντας αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι απλά μιας κυβέρνησης. Στην Αίγυπτο, οι λαϊκές δυνάμεις συνθλίβονται για τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου είτε αυτά εκφράζονται με θρησκευτικό μανδύα και τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», είτε με το στρατό και άλλες αστικές δυνάμεις.

Οι εξελίξεις δείχνουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ που δεν πανηγύρισε (όπως αστοί και οπορτουνιστές) για τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» πριν 3 χρόνια στη Βόρεια Αφρική (Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο), όταν δεν έμεινε στο επιφαινόμενο της ανατροπής αυταρχικών καθεστώτων τύπου Μπεν Αλι και Μουμπάρακ, συμμάχων μέχρι τότε των ιμπεριαλιστών.

Δημοσιογράφοι της αντιγραφής


Μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει λάσπη και να αναπαράγει ό,τι βρωμιά γράφεται στον Τύπο ενάντια στο ΚΚΕ, προκειμένου να κάνει τη δουλίτσα της, που δεν είναι άλλη από το να επιτίθεται χυδαία ενάντια στο ΚΚΕ.