Σελίδες

8 Αυγ 2013

«ΣΥΡΙΖΑ»: Μια φορά ψεύτες πάντα ψεύτες


Στις 6 Αυγούστου, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε την εξής βρωμιά για το ΚΚΕ:

«Ορισμένοι καχύποπτοι σκέπτονται ότι, πέρα από το τίμημα της πώλησης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα ανομολόγητα συμβόλαια. Το «βρόμικό 2013»;»

Επειδή, εμένα όλα αυτά κάτι μου θύμιζαν… έκατσα και το έψαξα λίγο και διαπίστωσα ότι τα ίδια υπονοούμενα για «νταραβέρια» επιχειρηματιών με το ΚΚΕ, τα έχει ξαναγράψει η «Αυγή», πέντε χρόνια πριν. Έγραφε, λοιπόν, η εφημερίδα της «αριστεράς» στις 20 Ιούλη 2008:
«(…) χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει κάτι, τίθεται το (εύλογο) ερώτημα με τι ανταλλάγματα βοηθάνε οι επιχειρηματίες το ΚΚΕ»

Σε ποιον ανήκει ο «902»;


του Λάμπρου Κουρλού, τεχνικού, εργαζόμενου του «902»
Σε ποιον ανήκει ο «902»;
Πρωτίστως δεν ανήκει στους «ηθικούς» μετρ της αποχαύνωσης του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. 
Δεν ανήκει ούτε στην «Αυγή» και τους εξπέρ στην ανάσχεση της ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού κινήματος δημοσιογράφους της. 
Ούτε επίσης στον αριστερό Παπαδημούλη και τον αριστερόφρονα Λαφαζάνη για να τους απολογηθούμε. 
Δεν ανήκει δηλαδή σε κανέναν από τους αποστάτες της ταξικής πάλης και θιασώτες της ταξικής συναδέλφωσης. 
Ούτε και σε εκείνους που προς το παρόν μπορούν ύπουλα να αλλοτριώνουν την ακαλλιέργητη ακόμη ταξική συνείδηση των εργαζομένων.

Τα Συγκροτήματα σε (κοινή) δράση


Με πανομοιότυπα σχεδόν σχόλια και ρεπορτάζ συνεχίστηκε και χτες η επίθεση στο ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902». Μια «σύμπτωση», ωστόσο, που αξίζει να καταγραφεί, είναι ότι δυο εφημερίδες, τα «ΝΕΑ» και η «ΑΥΓΗ», σέρνουν το χορό στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, με δημοσιεύματα που ξεπερνάνε κατά πολύ τα όρια της πολιτικής κριτικής, δείχνοντας εμπάθεια για το Κόμμα και μίσος για τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Το σημειώνουμε αυτό επειδή ανάλογη ταύτιση ανάμεσα στα συγκροτήματα του Λαμπράκη και του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και πριν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όταν ο ένας αντέγραφε τα «ρεπορτάζ» του άλλου για τον «εμφύλιο που μαίνεται προσυνεδριακά στο Κόμμα», για τους «διαφωνούντες που ξεπαστρεύει η ηγεσία», για την «πίεση που ασκεί η βάση στην ηγεσία να αλλάξει πολιτική». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα δημοσιεύματά τους παρουσίαζαν το 19ο Συνέδριο σαν το «κύκνειο άσμα» του ΚΚΕ, διανθίζοντας τις προσδοκίες τους αυτές με «αποκλειστικές πληροφορίες» για τα «μαχαίρια που έχουν βγει στον Περισσό», για τις «κόντρες μεταξύ ομάδων στελεχών» και άλλα παρόμοια.

Ο Τσίπρας βγαίνει, ο Σαμαράς μπαίνει...

Απ' το βήμα του CSIS έχει περάσει κάθε αστός πολιτικός που τιμά την αποστολή του, ανεξάρτητα απ' τη θέση απ' την οποία την υπηρετεί. Δεν υπάρχει περίπτωση διαχειριστές - νυν και δυνάμει - της αστικής εξουσίας να βρεθούν στις ΗΠΑ και να μην καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών του Ζμπ. Μπρεζίνσκι, του Κίσινγκερ, των τόσων προέδρων μονοπωλιακών κολοσσών, που φιγουράρουν στη σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Απ' τον Καραμανλή προχτές, τον Αλ. Τσίπρα χτες, έως τον Αντ. Σαμαρά σήμερα. Το CSIS είναι η πλέον φημισμένη δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ, σωστό «εκτροφείο» της πιο «μαύρης» αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις. Συγκεντρώνει «μυαλά» ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ, τα οποία άλλωστε, όπως ήδη είπαμε, εκπροσωπούνται στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Αυτό είναι κάτι που είχε ομολογήσει Ελληνας επιχειρηματίας πριν λίγα χρόνια (είχε χρηματοδοτήσει έδρα στο εν λόγω κέντρο), δηλώνοντας απερίφραστα: «Είναι σαφές ότι υπάρχει στενή σύνδεση στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγή πολιτικής.

Τον «902» θα συνεχίσουμε να τον ζούμε, γιατί ο «902» είμαστε εμείς


του Πέτρου Πουντίδη (Τοτέμ), παραγωγού της εκπομπής του 902 «Κακά Μαντάτα»
«Για αυτό φωνάξτε, πέστε της παρακμής
πως πίσω μείναμε εμείς...»

Το άκρον άωτον της ξεφτίλας είναι να μην έχεις στηρίξει ποτέ οικονομικά το ΚΚΕ, να μην έχεις υποστηρίξει πολιτικά το ΚΚΕ, να έκανες πάντα κριτική στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902» «γιατί φορούσαν κομματικές παρωπίδες», να έκραζες μια ζωή τους εργαζόμενους του «902» γιατί «τους νοιάζει μόνο να καλύπτουν και να ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ», να έβριζες μια ζωή το ΚΚΕ «γιατί είναι παλαιολιθικό/σταλινικό/οπισθοδρομικό/απολυταρχικό/γενικώς-κακό-και-μύριζε-άσχημα», κλπ κλπ κλπ. Και μετά να καμώνεσαι τον υπερασπιστή του και των ανθρώπων του.
Αλλά πως να περιμένεις τσίπα από ταξικά ανάπηρους πολιτικούς ιπποπόταμους. Είναι σαν να περιμένεις τα σαλιγκάρια να μείνουν στο καβούκι τους μετά από τη βροχή. Όχι, δεν μπορούν. Γλιστράει η κρίση.
Λοιπόν, ξεφτίλες, το ΚΚΕ ήταν αυτό που κρατούσε τον 902 ανοιχτό ενάντια στις πολυετείς προσπάθειές σας να τον κλείσετε, όλων εσάς που τώρα μας προγκάτε ότι θέλετε να τον σώσετε. Εδώ δεν μπορείτε να σώσετε ούτε τα προσχήματα. Θα σώσετε κάτι που μισούσατε τόσα πολλά χρόνια; Θα σώσετε κάτι που εκπαιδεύσατε και άλλους να το μισούν, μαζί σας ή ξεχωριστά από εσάς; Όχι, ξεφτίλες, δεν θα το κάνετε. Όχι γιατί δεν μπορείτε, αλλά γιατί δεν θέλετε. Εξυπηρετείτε ορισμένα συμφέροντα. Ορισμένα και καθορισμένα.