Σελίδες

6 Αυγ 2013

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» (VIDEO)




Εξήντα οκτώ χρόνια μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με τη ρίψη ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο βράχο της Ακρόπολης ύστερα από κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),τιμώντας τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος και στέλνοντας μήνυμα ότι η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους συνεχίζεται. 
Το σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» αντήχησε στο βράχο της Ακρόπολης και το κάλεσμα για πάλη ενάντια στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία και Ιράν.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Στάυρος Τάσσος σημείωσε μεταξύ άλλων:

Λέμε την αλήθεια όπως πάντα

"Αυγή" - "Χρυσή Αυγή"...
του Παύλου Ρούφα*
Η οπορτουνιστική σοσιαλδημοκρατική «Αυγή» αποφάνθηκε....ο «902» είναι «δεξιά στα fm» και το ΚΚΕ συστημικό κόμμα.
Άλλη ακροδεξιά φυλλάδα, ότι το ΚΚΕ πουλάει τον «902» γιατί δεν υπάρχουν πια τα ρούβλια της Ρωσίας.
Και η Χρυσή Αυγή αναπαράγοντας ακριβώς ό,τι γράφει η «Αυγή» που έκανε copy paste το δημοσίευμα «των Νέων», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ καπιταλιστικό κόμμα.
Ουδεμία έκπληξη.
Φυσικά και δεν είναι η πρώτη άλλα ούτε και η τελευταία φορά που ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και συγκροτήματα του αστικού τύπου ομονοούν απέναντι στο ΚΚΕ γιατί απλώς υπακούουν στο ίδιο κέντρο.

Η «Αυγή» σε αντιΚΚΕ παροξυσμό..

Όλοι αυτοί που πολέμησαν με μίσος τον «902», τώρα υποκρίνονται ότι λυπούνται γιατί το ΚΚΕ δεν έχει πια την οικονομική δυνατότητα να το διατηρήσει άλλο και οδηγήθηκε αναγκαστικά στην πώληση των υποδομών του, προκειμένου να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή, ορισμένοι προκαλούν. Χορεύουν και ασχημονούν.
Και πάλι πρώτη σέρνει το χορό της διαστρέβλωσης και των συκοφαντικών κατηγοριών η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Χολή και λάσπη ξερνά και πάλι κατά του ΚΚΕ. 
Ορισμένοι συντάκτες της βρίσκονται κυριολεκτικά σε αντιΚΚΕ παροξυσμό, έχουν πάρει τέτοια φόρα που γράφουν ό,τι τους κατέβει. Ανάμεσά τους και ο Γ. Κυρίτσης, ο οποίος τυγχάνει και πανελίστας της εκπομπής Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. 

Mε τη γροθιά υψωμένη

Ήταν απίστευτη η συγκίνηση όταν για πρώτη φορά άκουσα τη φωνή του ΚΚΕ μέσα από τα ερτζιανά. 
Είχα,είχαμε εισπράξει όλη την ΠΑΣΟΚίλα της 10ετίας του ' 80 σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μαγεύτηκα με τη μουσική σύνθεση της Καραϊνδρου που ήταν το σήμα του σταθμού.
Και έφτασε λοιπόν η ώρα να αποχαιρετήσω όλη αυτή τη μαγεία. 
Η απόφαση του κόμματος να πουλήσει τα μηχανήματα και την υποδομή του σταθμού δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να νιώσω άνετα. 
Σίγουρα χάσαμε ένα κομμάτι του προπαγανδιστικού μηχανισμού . Ίσως γίνει η δουλειά μας δυσκολότερη. Σίγουρα πρέπει να καλύψουμε το κενό. Να βρούμε καλύτερους τρόπους να φτάνει η φωνή του κόμματος σε κάθε γωνιά σε κάθε σπίτι.

Αγώνας μέχρι τέλους για τη νίκη


του Παντελή Κοψιά*
Οι εργαζόμενοι του «902», δημοσιογράφοι, τεχνικοί δώσαμε τη μάχη όλα αυτά τα χρόνια από αυτό το πόστο για το δίκιο των εργατών και όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Από το δικό μας μετερίζι στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Μέσα στη σούπα της «αντικειμενικής» ενημέρωσης και υποκουλτούρας προβάλαμε την αλήθεια της εργατικής τάξης, τον πολιτισμό, τις τέχνες του λαού.
Οικονομικά μας στήριζε πάντα το ΚΚΕ. Με εξορμήσεις οι οργανώσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολεία, με κουπόνια 2 και 5 ευρώ που «έκοβαν» και θα συνεχίσουν τα λαϊκά στρώματα από το υστέρημά τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Με τις συνδρομές των κομματικών μελών. Μέσα στο οικονομικό σύστημα που δυστυχώς ζούμε, κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους νόμους του.

Ο «ρεαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ


«Μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, από την ουτοπία στον ρεαλισμό». Με αυτόν τον τρόπο το «Βήμα» προαναγγέλλει στην πρώτη του σελίδα τη συνέντευξη με τον Γ. Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και απ' τους διαμορφωτές της οικονομικής του πολιτικής. «Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις», ισχυρίζεται ο Γ. Δραγασάκης, για να προετοιμάσει το έδαφος σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρέους από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η όποια διευθέτησή του προϋποθέτει την «οικοδόμηση των αναγκαίων συμμαχιών και την αλλαγή των συσχετισμών», καθώς και ότι θα βοηθούσε και «μια ισχυρότερη πίεση από τις ΗΠΑ και τις αγορές»... Εν ολίγοις, ο Γ. Δραγασάκης αναιρεί κι αυτές τις έωλες ούτως ή άλλως υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση, λογιστικό έλεγχο και διαγραφή μέρους του χρέους, με μορατόριουμ στην αποπληρωμή του υπόλοιπου. 

Ακυρη η οικοδομική άδεια του «Mall», αλλά...

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της έκρινε μεν άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» στο Μαρούσι Αττικής, αλλά, παράλληλα, προβλέπεται νομική... θεραπεία για το πρόβλημα (σ.σ. π.χ. κατεδάφιση του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης) από δικαστικούς κύκλους που επικαλούνται σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής διαμάχης (μετά από προσφυγή κατοίκων του Αμαρουσίου) για το περίφημο εμπορικό κέντρο, το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε με μεγάλη πλειοψηφία άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης. Εκρινε ότι ο Ν. 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή, δεν είναι νόμιμος, αφού δεν προηγήθηκε η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης. Να υπογραμμιστεί ότι με τον επίμαχο νόμο χορηγήθηκε οικοδομική άδεια ανέγερσης του «The Mall», ιδιοκτησίας της εταιρείας «Lamda Development», του ομίλου Λάτση.