Σελίδες

2 Αυγ 2013

Οι «κασιδιάρηδες» της Νέας Δημοκρατίας...


Το ότι στο DNA της Νέας Δημοκρατίας ενυπάρχει το στοιχείο της μαύρης ακροδεξιάς το γνωρίζουν και οι πέτρες. Η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» είναι συγγενής πρώτου βαθμού με τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, όσο κι'αν αρνείται την σχέση αυτή. Το αίμα, νερό δε γίνεται. Από τη ΝΔ (αλλά και απ' το ΠΑΣΟΚ - άλλη μήτρα αστικού φασισμού κι' αυτή) γεννήθηκε η ακροδεξιά που έβγαλε ΚαρατζαφέρηδεςΓεωργιάδηδεςΠλεύρηδεςΒορίδηδες,Φαήλους και Κασιδιάρηδες. Το σάπιο αστικό κατεστημένο έχει πάντα έτοιμα τα μαντρόσκυλα του φασισμού ως ανάχωμα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα. Σήμερα, η πλειοψηφία αυτών των μαντρόσκυλων του συστήματος φοράνε το λουρί της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όμως και παρόμοιας ράτσας νεοφασιστικά ροντβάιλερ που παραμένουν στο γαλάζιο μαντρί, για να θυμίζουν τις ρίζες και το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. 

Πλήρης η παγκόσμια ηλεκτρονική παρακολούθηση


Την περίοδο των εξεγέρσεων της «Αραβικής Άνοιξης» και σε συνέχεια των γνωστών κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων» των πλατειών, είδαμε να κάνουν το γύρο του κόσμου πολλές θεωρίες για το ρόλο των μέσων του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών. Η πλέον ακραία και παραπλανητική ήταν αυτή που μετέτρεπε τα νέα τεχνολογικά και ηλεκτρονικά μέσα σε επαναστατικά υποκείμενα(!) ωσάν αυτά να έκαναν την εξέγερση και όχι οι λαοί!

Για να στηρίξουν αυτές τις απίστευτες θεωρίες, άρχισαν να μας λένε ότι το Φ/Β, το e-mail, το Τουΐτερ και σειρά άλλων διαδικτυακών μέσων επικοινωνιών, όχι μόνο ξέφυγαν και δεν ελέγχονταν από την άρχουσα τάξη αλλά έχουν γίνει… ο φόβος και ο τρόμος της αφού έχουν μετατραπεί σε εργαλεία οργάνωσης του λαού και των μαζών κατά της εξουσίας της αστικής τάξης!

Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν


Η πολιτική σταθερότητα είναι μόνιμη επωδός των δηλώσεων κυβερνητικών, ευρωενωσιακών, παραγόντων του ΔΝΤ, στελεχών άλλων αστικών κομμάτων, της αρθρογραφίας σε αστικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ στη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον Αλ. Τσίπρα η κυρίως υπόμνησή του ήταν για το ρόλο που καλείται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση ενός σταθερότερου πολιτικού σκηνικού.
Πρόκειται για την «ηχώ» της ανησυχίας τους που πηγάζει απ' το ότι η κρίση βαθαίνει, η διαχείρισή της αποδεικνύεται ζόρικη υπόθεση, οι ανταγωνισμοί οξύνονται παγκόσμια και στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, ακόμα και στους κόλπους της ίδιας της αστικής τάξης της χώρας, παρά την ενιαία επίθεσή της στο λαό. 

«Δέξου τα μέτρα που έχουμε συναποφασίσει σε βάρος σου, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα σε βάρος σου»!

Λαϊκή απάντηση σε μέτρα και εκβιασμούς

Οι απειλές και τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, όπως καταγράφονται στις εκθέσεις τους για την Ελλάδα, μεταφράζονται στο εξής ψευτοδίλημμα για το λαό: «Δέξου τα μέτρα που έχουμε συναποφασίσει σε βάρος σου, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα σε βάρος σου»! Αυτός είναι ο πραγματικός εκβιασμός που εκτοξεύουν στη λαϊκή οικογένεια, όταν της λένε να αποδεχτεί την επέκταση του χαρατσιού της «αλληλεγγύης» και της ΔΕΗ, με την απειλή ότι αλλιώς θα επιβάλουν νέους φόρους. Όταν της λένε να αποδεχτεί να δουλεύει με μισθό πείνας και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, εκβιάζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα «αναγκαστούν» να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις...

«Τα βαμπίρ του κεφαλαίου δε χορταίνουν όσο αίμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και αν καταβροχθίζουν»


Σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τα τελεσίγραφα της Κομισιόν και του ΔΝΤ το ΠΑΜΕ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι επιβεβαιώνεται πως «τα βαμπίρ του κεφαλαίου δε χορταίνουν όσο αίμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και αν καταβροχθίζουν». Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποταχθούν, ούτε να έχουν καμιά αυταπάτη ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα και καλεί τα συνδικάτα να απαντήσουν με πιο αποφασιστικά βήματα στους τόπους δουλειάς.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Κάθε ημέρα που περνά τόσο η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της όπως αυτές στη Βουλή για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, όσο και τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ και της Κομισιόν για πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Τα βαμπίρ του κεφαλαίου δε χορταίνουν όσο αίμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και αν καταβροχθίζουν.

Με ξένα κόλλυβα...

Με μια φωτογραφία από κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση στην οποία διακρίνονται ξεκάθαρα μια σειρά στελέχη του ΚΚΕ διάλεξε η χτεσινή «Αυγή» να εικονογραφήσει το θέμα της που αναφέρεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. 
Πρώτος ανάμεσα στους εικονιζόμενους, μάλιστα, βρίσκεται ο σημερινός βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εύκολα αναγνωρίσιμος και λόγω της ιδιότητάς του αυτής, προφανώς και στους συντάκτες της «Αυγής». 

Τι λένε τώρα για την «Αραβική άνοιξη»;

Την 1η Σεπτέμβρη 2011, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έγινε στο Παρίσι μια διεθνής διάσκεψη των λεγόμενων «Φίλων της Λιβύης», με στόχο τη διανομή της λείας από το ιμπεριαλιστικό μακελειό που είχε προηγηθεί σε βάρος του λαού της χώρας. Στη διάσκεψη συμμετείχαν συνολικά 60 αντιπροσωπείες, 13 αρχηγοί κρατών και 19 πρωθυπουργοί. Ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου, εκ μέρους της Ελλάδας, η Χ. Κλίντον, η Α. Μέρκελ, ο Μπαν Κι Μουν του ΟΗΕ, οι επικεφαλής του ΝΑΤΟ, του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και αντιπροσωπείες από την Τυνησία και την Αίγυπτο. 
Παίρνοντας το λόγο, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων στη διάσκεψη: «Οπως γνωρίζετε, η Ελλάδα γειτνιάζει άμεσα με τη Λιβύη και, από την πρώτη στιγμή, παρείχαμε ενεργό στήριξη, μέσω της βάσης και της υποδομής που διαθέτουμε στη Σούδα (...) και συμμετείχαμε σε επιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων ελληνικών αεροπορικών μας βάσεων»! 

Ούτε δουλειά, ούτε σπίτι

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το μέτρο της κινητικότητας δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και δεν υπηρετεί τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, ούτε την αναγκαία ανασυγκρότησή του (...) Οι μεταρρυθμίσεις για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να γίνονται με προγραμματισμό και σχέδιο», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. 
Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πετιούνται στην ανεργία, για να προστεθούν στο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ήδη ανέργους, η ΔΗΜΑΡ ενίσταται για τον τρόπο και τη διαδικασία! Για να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά ότι η εφαρμοζόμενη βάρβαρη για το λαό πολιτική έχει και τη δική της έγκριση και στήριξη, αφού τα συμφέροντα της τάξης που αυτή η πολιτική ικανοποιεί αποτελούν και δική της πυξίδα.

Ο κυνισμός απέναντι στους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, συναγωνίζεται με τον κυνισμό της απέναντι σ' αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. 
Ο Γ. Γεωργάτος, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, με άρθρο του τάσσεται αναφανδόν υπέρ της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών, κατηγορώντας μάλιστα τους ανθρώπους του μόχθου σαν μπαταχτσήδες, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν και δεν πληρώνουν τα δάνειά τους...