Σελίδες

1 Αυγ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης η Χρυσή Αυγή (VIDEO)




Υπερψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει ότι με Προεδρικά Διατάγματα μπορούν να γίνονται απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο με κατάργηση των θέσεων εργασίας, όπως επίσης και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου. Η τροπολογία εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Από τους 96 παρόντες βουλευτές: «υπέρ» ψήφισαν 52, «κατά» 39 και 5 δήλωσαν «παρών».
Ν. Καραθανασόπουλος: Οι αλλαγές στο Δημόσιο είναι ένα ακόμα κομμάτι στο συνολικότερο αντιλαϊκό παζλ

Ή Βιώσιμο χρέος, ή βιώσιμος λαός!


(Ν. Μπογιόπουλος – “Unfollow”)

Οι χώρες-ωφειλέτες δεν δανείζονται γιατί έχουν χρέη. Εχουν χρέη επειδή δανείζονται. Και δανειζόμενες παραμένουν αιώνια δεσμευμένες στους πιστωτές τους, προς τους οποίους οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τόκους και χρεολύσια. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές ρους για την πληρωμή παλαιότερων χρεών το διάστημα 1984-2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρις. δολαρίων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι συνέπειες για τους λαούς ήταν, είναι και θα είναι δραματικές.

Φτώχεια, λιτότητα, ανέχεια, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, πολιτικές βαρβαρότητας που διατηρούνται επί δεκαετίες, και που, όσο γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των πλουτοκρατών, τόσο βυθίζουν στη δυστυχία τους εργαζόμενουςΠολιτικές που βυθίζουν στα Τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης, ακριβώς για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των κεφαλαιοκρατών.

Ανησυχούν και ελίσσονται


Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε την Τρίτη από το «Reuters» για το ποιους κινδύνους βλέπει στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και απάντησε: «Δεν βλέπω κανέναν οικονομικό κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι πολιτικός και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Αν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που απομένουν. Αν δεν το πιστέψουν, δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα. Και αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος». Λίγες μέρες πριν, αξιωματούχος της Ευρωζώνης εκτιμούσε ότι υπάρχουν πάντα «πολιτικοί κίνδυνοι» για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα και ότι η σημερινή δικομματική κυβέρνηση είναι πιο «συνεκτική» από την προηγούμενη τρικομματική.

«Όλα δικά σας» διαμηνύει στους αστούς ο Τσίπρας

Να αλλάξει το «δηλητηριώδες μείγμα του μνημονίου που καταστρέφει την ελληνική οικονομία», ζήτησε χθές ο Αλ. Τσίπρας, απηχώντας ευθέως τις θέσεις οργανισμών όπως το ΔΝΤ για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά και μερίδων της ντόπιας αστικής τάξης, που ζητάνε εδώ και τώρα ζεστό χρήμα που θα τροφοδοτήσει επενδύσεις, με δοσμένη τη συντριβή εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και συνολικά της τιμής της εργατικής δύναμης.

Μιλώντας στην Ηγουμενίτσα, με σαφήνεια δήλωσε πως η μόνη λύση για να ξεκολλήσει ο τροχός απ' τη λάσπη της καπιταλιστικής κρίσης είναι «η διαγραφή χρέους και η χρηματοδότηση της ανάπτυξης».