Σελίδες

31 Ιουλ 2013

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για τις κινητοποιήσεις


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Αυγούστου απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 10.30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές!


Επί δεκαετίες η αντικομμουνιστική προπαγάνδα έσπερνε το φόβο στους εργαζόμενους ότι αν επικρατήσει ο κομμουνισμός θα χάσουν τα σπίτια τους. Και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και αυτό το φιάσκο.
Αφού αφαίμαξαν μισθούς και συντάξεις, αφού πέταξαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο και πάνω εργαζόμενους, αφού δεν δίστασαν να βλέπουν παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία και να αυτοκτονούν άνθρωποι από απελπισία, αφού επέδραμαν με διάφορα χαράτσια στα σπίτια του κοσμάκη, τώρα στο μάτι των καπιταλιστών μπαίνει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, η τελευταία του ελπίδα, το σπιτάκι που απέκτησε με μόχθο και πόνο για να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας και που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο με το οποίο το απέκτησε.
Η κυβέρνηση προωθεί τώρα την άρση της προβλεπόμενης προστασίας από το Γενάρη του 2014, με άλλοθι ότι το μέτρο αποτελεί και «σύσταση» του ΔΝΤ.
Και δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη», εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά, βρίσκονται μπροστά στην κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το Quiz της Τουρκίας (syriza alert)


Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω:

1. «Μέλος του ΝΑΤΟ, πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης (μέσα σε οκτώ χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τριπλασιάστηκε) σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία χειμάζουν, (…) η σημερινή Τουρκία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο των λαών της “Αραβικής Άνοιξης”».

2. «Συνοπτικά, τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής επίδοσης (σ.σ. εννοεί τα υψηλά ποσοστά του Ερντογάν στις εκλογές του 2011) έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, με τις οικονομικές της επιδόσεις (ανάπτυξη που “τρέχει” με διψήφιο νούμερο),

Φτωχοί έμποροι και επαγγελματίες απειλούνται με κατασχέσεις!


Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αποκαλύπτει σήμερα μία από τις πολλές περιπτώσεις απειλής για κατάσχεση σε βάρος μικρεμπόρου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
Ενώπιον κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά. Το ότι δεν καταβάλλουν αυτές τις εισφορές, έχει δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού στερούνται τη στοιχειώδη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα απειλούνται να μείνουν και στο δρόμο, μέσω της κατάσχεσης του μαγαζιού τους.
Οπως φαίνεται από ένα τέτοιο ειδοποιητήριο που στέλνει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών προς τον έμπορο και που αποκαλύπτει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και οι απειλές για κατασχέσεις, είναι ξεκάθαρες...

ΣΥΡΙΖΑ: Οσοι απολυθούν ... απολύθηκαν!


Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Αρα υποστηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη που θα έχει ως μοχλό τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και η συγκυβέρνηση, αλλά κυρίως ο ΣΕΒ με τον πρόεδρό του να δηλώνει κατά την επίσκεψη Σόιμπλε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο μοναδικός σήμερα μοχλός ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί πως ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάς εξηγούν ότι είναι θετικό πως οι βιομήχανοι γλυκοκοιτάζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και πως μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια στο λαό, δηλαδή δε θα πάρει πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο.

Μια περίεργη "απόλυση"

Το γύρο του διαδικτύου έκανε η "απόλυση" από το Ριζοσπάστη του σκιτσογράφου Κ. Γρηγοριάδη.
Ο ίδιος βέβαια στο ιστολόγιό του έγραψε τους λόγους που αποχωρεί. Αυτό που δεν άκουσα ούτε διάβασα ποτέ από κανένα από τους "διαφωνούντες" και "αποχωρούντες" είναι τη δική τους καθαρή πρόταση ξεπεράσματος της κρίσης. Γενικόλογοι αφορισμοί και ευχολόγια δεν χωράνε σε κομμουνιστές, όπως διατείνονται ότι είναι.
Μέχρι τώρα το ΚΚΕ εξήγησε στο λαό τι είδους κρίση έχουμε, ποιες είναι οι αιτίες και πως ξεπερνιέται σε όφελος του λαού. Για τα οικονομικά του προβλήματα έκανε το ίδιο. Πρότεινε και εφάρμοσε λύσεις. Σωστές η λάθος θα το δείξει η ζωή. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ "ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ-ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΩΝ" ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ.
΄Οσον αφορά τώρα για τη διαπίστωση που κάνουν όσοι αποχωρούν , ότι δηλαδή το ΚΚΕ κλείστηκε ή κλείνεται στον εαυτό του, ας μας δείξουν επιτέλους τους συμμάχους που πρέπει να συμπορευτούμε για να βγούμε από την απομόνωση. Στον τόπο που ζούμε , οι πολιτικές δυνάμεις που δρουν έχουν συγκεκριμένο όνομα και ακόμα πιο συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Με ποιους πρέπει να συμμαχήσουμε για να βγούμε από την απομόνωση.
Πηγαίνετε λοιπόν κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κατά ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πολλά πολλά.΄Αντε μπράβο, αρκετά πια!