Σελίδες

26 Ιουλ 2013

Καλόπαιδα (Το πρώτο «α» με «ωμέγα»)

Πρώτον, σύμφωνα με το ΦΕΚ (αριθμός 35) της 30ης Ιανουαρίου 2013, το οποίο υπογράφει ο κ. Στουρνάρας, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΤΑΥΠΕΔ, του ταμείου που ξεπουλάει τη χώρα δηλαδή, αμείβονται με τα εξής ποσά:
Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Διευθύνουσα σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ.

Επίσης: Στα 6,9 εκατ ευρώ ανήλθαν οι αμοιβές-έξοδα των συμβούλων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου την περίοδο 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με αυτά που κατέθεσε στην βουλή ο υφυπουργός κ. Σταϊκούρας.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για τα κέρδη των μονοπωλίων

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα χτες βράδυ στον Εύδηλο Ικαρίας

«Η ιδεολογική τρομοκρατία της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κατεστημένου, περί "εθνικών στόχων και θυσιών" -που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που είναι να πάρουμε μια δόση- με το πρόσχημα η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, σήμερα συνεχίζεται, στη λογική της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ενισχύεται και με την αναμονή - προσμονή της ανάκαμψης που είναι στο δρόμο και έρχεται, γιατί η χώρα "πιάνει τους στόχους", παίρνει τα εύσημα της τρόικας.

Επομένως, το βασικό ζήτημα δεν είναι αν θα επιτευχθεί ή όχι η ανάπτυξη και με ποιο μείγμα πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Το ζήτημα δεν είναι αν η περιβόητη αυτή ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και ιδιωτικές επενδύσεις ή χωρίς αυτές. Ούτε αν οι εξαγορές δημόσιων επιχειρήσεων είναι αναπτυξιακές ή αντι-αναπτυξιακές και υφεσιακές, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.