Σελίδες

17 Ιουλ 2013

Άσχετοι δημαγωγοί και φασίστες συκοφάντες


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε. 
Στην προσπάθειά του να καταδημαγωγήσει και να εμφανίσει το κίνημα της διαχείρισης του συστήματος, για το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό στη δικομματική εναλλαγή με τη ΝΔ, επιχείρησε να ταυτίσει ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές τις συστημικές επιδιώξεις του με τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη, αναφέροντας τη γνωστή φράση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα»!
Το γελοίο του παραλληλισμού αξιοποίησε η ΝΔ και σειρά ΜΜΕ, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται αντικοινοβουλευτικά (!) και ότι αποδείχνει πως είναι το ένα από τα λεγόμενα «δύο άκρα».
Βεβαίως, η πραγματικότητα στα παραπάνω τοποθετείται με το κεφάλι κάτω.
Πρώτον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε στον ύπνο του να βλέπει τις μορφές πάλης που κατά καιρούς χρησιμοποίησε το λαϊκό κίνημα ενάντια στους δυνάστες του.
Δεύτερον, γιατί η φράση «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» δεν ειπώθηκε από τον Άρη Βελουχιώτη όταν διαρκούσε ο ένοπλος αγώνας του ΕΛΑΣ, αλλά ειπώθηκε μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και ο Άρης εννοούσε ότι τώρα που παραδώσαμε τα όπλα θα μας σφάξουν.

Συνέντευξη του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (VIDEO)




Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη. Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θ. Παφίλη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
- Κύριε Παφίλη, ζητήσατε να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο. Δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του;

Να σε τι συμφωνώ με το Σαμαρά!


Σήμερα ανακάλυψα ότι συμφωνώ σε κάτι με τον Αντώνη Σαμαρά. Ναι , ναι καλά διαβάσατε!
Εντάξει , όχι σε όλα , αλλά πάντως σε αυτό που θα ακούσετε να λέει, ταυτίζομαι απολύτως!
Αλλά πέρα από τη δική μου άποψη, νομίζω πως πρώτη ίσως φορά η διαπίστωση

Συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο: Την «αφωνία» για τα προνόμια των ομίλων κατήγγειλε το ΚΚΕ (VIDEO)




Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Υπουργοί της κυβέρνησης κατέθεσαν και σήμερα νομοθετικές βελτιώσεις και αλλαγές στο νομοσχέδιο, κυρίως σε ζητήματα στα οποία εμφανίζονται να αντιδρούν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Νέο σενάριο, νέοι ρόλοι, νέα παγίδα για το λαό
Το αστικό πολιτικό σύστημα μοιάζει σαν να είναι ζελές. Στη δεξιά, την αριστερά και στο κέντρο του επικρατεί μια ανακατωσούρα. Νέοι σχηματισμοί γίνονται, κόμματα και πρόσωπα συνεχώς μετατοπίζονται, παλινωδούν, αλλάζουν συνθηματολογία και συμμαχικούς προσανατολισμούς, εννοείται κυβερνητικούς, με μια ασυνήθιστη ταχύτητα.
Κάτω από την επιφάνεια η τρικυμία που επικρατεί είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα αστικά επιτελεία με ανησυχία διαπιστώνουν ότι τα εργαλεία που διαθέτουν για τη διαχείριση της κρίσης δεν αποδίδουν. Αυτή παραμένει αγκιστρωμένη στον πυρήνα της ΕΕ και εξαπλώνεται, η σκιά της βαραίνει πια και τη Γερμανία, ενώ Κίνα και Ρωσία ανησυχούν. Επιπλέον μεγαλώνουν οι ανταγωνισμοί εντός της ΕΕ και οι διαφορές με ΗΠΑ - ΔΝΤ για τον τρόπο διαχείρισής της. Ταυτόχρονα με όλο και μεγαλύτερη ένταση εκδηλώνεται το ενδιαφέρον μεταξύ των καπιταλιστικών κέντρων και αξόνων που εστιάζουν στην περιοχή μας και επιδιώκουν να πάρουν στον έλεγχο τους δρόμους της ενέργειας, των εμπορευμάτων, τις υποδομές, τον ορυκτό πλούτο κ.ά. Σε αυτό το έδαφος γίνονται πιο έντονες και πιο σκληρές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου για την προώθηση των ξεχωριστών τους συμφερόντων.

Τα αρπακτικά


Τα αρπακτικά μυρίστηκαν αίμα και ετοιμάζονται να εφορμήσουν σε ό,τι έχει απομείνει στο λαό, ένα σπίτι, κάποιες καταθέσεις κλπ. Ποια είναι τα αρπακτικά; Είναι τα λεγόμενα «distress funds», δηλαδή επενδυτικές εταιρείες που επενδύουν σε κατεστραμμένες περιουσίες, χρεοκοπημένες κλπ. Πρόκειται για εταιρείες που αγοράζουν κοψοχρονιά τα δάνεια εταιρειών ή προσώπων που είναι υπερχρεωμένα ή βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, διεκδικώντας να τσεπώσουν στη συνέχεια την αποπληρωμή τους, αν όχι στο ακέραιο τουλάχιστον σε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν για να τα αποκτήσουν. Μάλιστα, μαζί με τα δάνεια, τα αρπακτικά αποκτούν και τις εξασφαλίσεις που έχει παράσχει ο δανειολήπτης, δηλαδή τυχόν υποθήκες κλπ.