Σελίδες

11 Ιουλ 2013

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ


Μπόλικα «μαργαριτάρια» είχε η ομιλία του Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «μαργαριτάρια» που απ’ όπου κι αν τα πιάσεις στο βασικό συμπέρασμα καταλήγεις: Αυτό το κόμμα – με ή χωρίς συνιστώσες – μετεξελίσσεται σε ένα γνήσιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, όμως πιο συντηρητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Μέρκελ, Σόιμπλε… αλλά κουβέντα για ΕΕ, ΝΑΤΟ
Ομιλία Τσίπρα χωρίς αναφορά στην Μέρκελ δεν γράφεται… γιατί «η Μέρκελ και οι αυτουργοί της σημερινής πολιτικής πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός τους αντίπαλος».
Δείχνει την Μέρκελ – τη Γερμανία, αλλά δεν λέει κουβέντα για το αντιδραστικό ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της ΕΕ, που με ευλάβεια προσκυνά. Μιλάει για την Μέρκελ, αλλά δεν λέει κουβέντα για το ΝΑΤΟ, την πολεμική ιμπεριαλιστική μηχανή, δεν λέει κουβέντα για τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν λέει κουβέντα για τις ΝΑΤΟικές βάσεις που είναι σκόρπιες σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτή της Σούδας.
Η επιλογή για τον ελληνικό λαό δεν είναι με ποιον ιμπεριαλιστή θα πάει, σε ποια ιμπεριαλιστική στρούγκα θα μαντρωθεί, αλλά πώς θα απαλλαγεί από κάθε ιμπεριαλιστή, πώς θα απεμπλακεί από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, πώς θα χαράξει το δικό του δρόμο για λαϊκή ευημερία.

Κατάσχεσαν τη σύνταξη και το αυτοκίνητο για οφειλή 3.700 ευρώ!!!


Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Έδεσσας προχώρησαν την Πέμπτη 11.7.2013 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιβολή διπλής κατάσχεσης, σε σύνταξη και αυτοκίνητο σε βάρος συνταξιούχου.
Πρόκειται για συνταξιούχο, πατέρα τριών παιδιών, που σπουδάζουν και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο το συνολικό ποσό των 3.700 ευρώ περίπου (χαράτσια, φόρος αλληλεγγύης κλπ.).
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν στην προϊσταμένη της ΔΟΥ ότι το ΠΑΜΕ θα υπερασπιστεί τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες, που πέφτουν θύματα των βάρβαρων ταξικών πολιτικών, αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, την ΕΕ και την τρόικα σε βάρος τους.

ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ: Για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη

Ανακοίνωση έβγαλαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ για την επίθεση των χρυσαυγητών στο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, καταδικάζοντας την ενέργεια τους αυτή και καλεί τον λαό να αντιμετωπίσει τον φασισμό μέσα από ένα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό κίνημα όπως έγινα και στο παρελθόν.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ
Χτές Τετάρτη 10/7/2013, ώρα 19:30, το ναζιστικό φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, παρέλασε με μηχανάκια στους δρόμους της Ηλιούπολης, συνοδευόμενοι από μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία και σε τραμπούκικη επίθεση, με την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που παρακολουθούσαν την επίθεση.
Άμεση ήταν η απάντηση άπό τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που οργάνωσε την επόμενη στιγμή μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας τον λαό να τους απομονώσει.

Ομολογίες αστών


Το γεγονός ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και στην Ελλάδα και διεθνώς, έγινε γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο από τα ίδια τα αστικά επιτελεία. Από το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην Ελλάδα, από το ΔΝΤ για την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία. Το ΙΟΒΕ μάλιστα εκτιμά ότι «...δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις προκειμένου να εκδηλωθεί διεύρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας από τις εγχώριες επιχειρήσεις στους επόμενους μήνες» και ότι η πτώση των επενδύσεων αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 10% το 2013. Οτι η ανεργία θα αυξηθεί στο 27,8% και αυτό παρά την απορρόφηση μέρους των ανέργων από τουριστικές επιχειρήσεις το καλοκαίρι, αλλά και τα διαβόητα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία προσφέρουν - πρόσκαιρη - απασχόληση σε ανέργους. Εκτιμά, επίσης, την «ύφεση», όπως λέει, στο 5% για το 2013.

'Ολοι μια γροθιά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σήμερα


Με σύνθημα «Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ» οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 20:00, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο σκούπα, που φέρνουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Καταγγέλλουν τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη», η οποία στήνεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι « δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων».

Τώρα να ορθώσει ο λαός ανάστημα


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται για το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης:
«Το πολυνομοσχέδιο - οδοστρωτήρας της συγκυβέρνησης και οι νέες σαρωτικές ανατροπές, που φέρνει στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις αποτέλεσαν όλα αυτά τα χρόνια το καλύτερο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, για να υλοποιήσουν προαποφασισμένα μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αποκαλύπτουν επίσης τις επιφανειακές και δημαγωγικές θέσεις των λεγόμενων "αντιμνημονιακών δυνάμεων", που αποκόβουν τα μνημόνια από τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν, την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Οι εργαζόμενοι απολύονται - η πλουτοκρατία εισπράττει


Επειδή εμείς είμαστε κομμουνιστές, ως εκ τούτου... «δογματικοί», «στενόμυαλοι», «κακόπιστοι», «καταστροφολόγοι» και τα συναφή, γι' αυτό ας πάμε στις ομολογίες των «δικών» τους.
Στις ομολογίες, δηλαδή, εκείνων που συμφωνούν και στηρίζουν την ακολουθούμενη πολιτική. Ας πάμε σε μια εφημερίδα την ειλικρίνεια της οποίας δεν αμφισβητούν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι τροϊκανοί, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές (άλλωστε σε εφοπλιστή ανήκει η συγκεκριμένη εφημερίδα). Ας πάμε, λοιπόν, στην «Καθημερινή».