Σελίδες

10 Ιουλ 2013

Αλ. Τσίπρας: Συκοφαντεί το ΚΚΕ για να εγκλωβίσει το λαό


Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η συκοφάντηση του ΚΚΕ.
Ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στο όνομα της λεγόμενης ενότητας της «αριστεράς» (που χωράει και …τον Καμμένο!), κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι ματαιώνει την πάλη του λαού για «μικροκομματικές σκοπιμότητες», ότι «υποβαθμίζει την αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας», επειδή δε συμμετέχει στην επιχείρηση κοροϊδίας του λαού που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συκοφαντεί, δηλαδή, το ΚΚΕ και την πολιτική του, επιχειρώντας να εμφανίσει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη λύση τάχα υπέρ του λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός των τειχών του συστήματος και του ευρωενωσιακού οικοδομήματος και συνεπώς δεν έρχονται σε ρήξη με την πολιτική που γεννά τα βάσανα του λαού.

Ο,τι ξορκίζουν θα τους βρει


Καθημερινές πια οι αναφορές για την έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Οι άρρωστοι σπρώχνονται στους ιδιώτες. Επίσημη η βεβαίωση για νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο η απόλυτη μετατροπή του σε έναν μηχανισμό - τροχονόμο που θα μοιράζει δουλειά στο μεγάλο κεφάλαιο του κλάδου. Στην Πρόνοια η κατάσταση δραματική.
Εκεί που πας να πεις «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν», διαβάζεις την είδηση από τη Γερμανία και καταλαβαίνεις ότι και χωρίς μνημόνιο μια χαρά τα καταφέρνουν οι καπιταλιστές.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: "ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ... ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ..."


Αναξιόπιστος, αφερέγγυος ο ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνέδριο που βασικό του στόχο θα έχει την επεξεργασία της γραμμής εξαπάτησης και ενσωμάτωσης του λαού στα πλαίσια του συστήματος. Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτα το καλό να περιμένει από το συνέδριο ενός κόμματος που έχει στόχο να διαχειριστεί το σύστημα. Να μην πιστέψει καμία απ' τις εξαγγελίες του για ρήξεις, για ανατροπές, ακόμα και για σοσιαλισμό, καμία από τις δημαγωγικές κορόνες κατά της κυβέρνησης. Κριτήριο δεν είναι τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κριτήριο είναι αυτά που λέει μπροστά στους βιομηχάνους για υγιή επιχειρηματικότητα κ.ά., κριτήριο είναι οι κωλοτούμπες που κάνει για τα μνημόνια που απ' την κατάργηση έχει φτάσει στη διαπραγμάτευση.