Σελίδες

8 Ιουλ 2013

Κ. Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα κινητικότητας θα προχωρήσει ακόμα και με τη βία»

«Στην ανάγκη με τη βία» θα προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με φράση που αποδίδει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το γερμανικό περιοδικό Focus.

Στο ρεπορτάζ του Focus φιλοτεχνείται το πορτρέτο του νέου υπουργού και περιγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο διογκωμένο δημόσιο τομέα.

«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στο δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα» γράφει το περιοδικό.

Στο δημοσίευμα του Focus επισημαίνεται ότι ο 46χρονος υπουργός είναι «πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow» και καλείται να μειώσει, μέχρι το 2016, το διογκωμένο δημόσιο τομέα κατά 100.000 θέσεις.

Το SPOT του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια της 11ης Ιούλη (VIDEO)



Δείτε το SPOT του ΠΑΜΕ, για τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούλη.
Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!
Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών - αντεργατικών νόμων, είναι το μήνυμα που στέλνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπροστά στα συλλαλητήρια, στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

ΜΑΣ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη


Να μην περάσουν τα νέα μέτρα - σφαγείο

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη στις 20:00 στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 19:00 στα Προπύλαια απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Σε ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζει:
«Το νέο νομοσχέδιο - σκούπα που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας! Είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών:
Προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο μισθός γίνεται χαρτζιλίκι των 300€ για όλους.
Προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, δηλαδή δουλειά - λάστιχο, όσο και όποτε θέλει το αφεντικό.

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Το όνομα του Στάλιν, που σχεδόν 30 χρόνια ήταν στο τιμόνι της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ακόμη και σήμερα αποτελεί θερμό σημείο της ιδεολογικής διαπάλης. Ο Ι. Στάλιν έπαιξε διαπρεπή ρόλο στη δημιουργία της μεγάλης χώρας σε δυσκολότατη περίοδο, από άποψη εξωτερικών και εσωτερικών συνθηκών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Τις υπηρεσίες του ακόμα και ο εχθρός του σοσιαλισμού Ουίνστον Τσώρτσιλ τις όρισε με την περιεκτική διατύπωση: «ο Στάλιν πήρε τη Ρωσία με ξύλινο αλέτρι και την άφησε με ατομική βόμβα».
Aκόμα και σοβαροί αστοί ιστορικοί δεν αποφεύγουν την εκτίμηση της σταλινικής περιόδου στην ΕΣΣΔ. Ετσι, ο Ν. Βερτ, ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του «Ιστορία του Σοβιετικού κράτους», το ονόμασε «Νικηφόρος σταλινισμός». Στη δραστηριότητα του Στάλιν αφιερώνει ολόκληρα κεφάλαια ένας άλλος αστός ιστορικός ο Τζ. Χόσκινς στο βιβλίο του «Ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης».
Στην περίοδο παλινόρθωσης του καπιταλισμού εμφανίστηκε σε τεράστια ποσότητα πληρωμένη ρεβιζιονιστική-προσαρμοστική αντισταλινική βιβλιογραφία, ανάλογη με τα γραπτά του Ντ. Βολκογκόνοφ, γεμάτη από κακίες και ψεύδη για το Στάλιν. Ομως και αυτού του είδους η «προσοχή» άθελά της τονίζει το ρόλο του μεγάλου ανθρώπου, αν και η ψευδοεπιστημονική μαυρίλα αυτού του είδους έχει σαν σκοπό μόνο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Το μέγεθος της προσωπικότητας και ο ρόλος του Στάλιν, τα αποτελέσματα όσων έγιναν υπό την καθοδήγησή του μας επιτρέπουν να μη δίνουμε προσοχή σε όλα τα ψέματα των σημερινών ιστορικών «σοφών». Ομως, ταυτόχρονα, αυτός ο ρόλος δεν επιτρέπει και τον εξωραϊσμό της ιστορικής πραγματικότητας ή τα κενά λόγια. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να δούμε τις άκρως σύνθετες συνθήκες της δραστηριότητάς του, όταν -χωρίς να υπάρχουν ιστορικά ανάλογα- ήταν αναγκαίο να εξευρεθούν οι δρόμοι επίλυσης, από πρώτη ματιά, ανεπίλυτων αντιφάσεων.

Δ. Μανωλάκου: Να χρεοκοπήσει η αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)



«Οι απολύσεις έχουν στόχο, δεν θα αυξήσουν απλά μόνο την ανεργία, αλλά θα διαλύσουν, θα υποβαθμίσουν ό,τι υπηρεσίες υπάρχουν για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Σατανική τύχη οι... στίχοι

Πριν από μόλις μερικά χρόνια, αν άνοιγε διεθνής και μάλιστα θυελλώδης συζήτηση για «μεγάλους αδερφούς», παρακολουθήσεις επικοινωνίας, δηλαδή πολιτών τε και πολιτικών, επιστημόνων ή καλλιτεχνών, θα έβγαινε κόσμος στο δρόμο. Και στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες ακόμη με περισσότερη ή και σχεδόν καθόλου τεχνολογική δυνατότητα μεταφοράς πληροφοριών. Με θυμάμαι στη Βουλή στην πρώτη μεγάλη συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τρεις
αρμόδιους κι υπεύθυνους υπουργούς παρόντες να εκστομίζω τη λέξη Μέριλαντ (έδρα της αμερικανικής πανεποπτικής υπηρεσίας) και να απλώνεται τρόμος και φασαρία επαρκής για να μη δοθεί η δέουσα σημασία στην πηγή του... κακού. Υστερα ήρθε η «φυσική» εξέλιξη των καπιταλιστικών ενοχών της Αγοράς. Ο υπεύθυνος πήρε προαγωγή και μετάθεση στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός πήγε σπίτι του, η εταιρεία (η μία απ' τις δύο, αφού η άλλη προμηθεύει στρατιωτικό υλικό επικοινωνίας σε 180 χώρες) έμεινε ανέγγιχτη απ' το σκάνδαλο, το θεόρατο πρόστιμο των 48 εκατομμυρίων ευρώ μειώθηκε στο ελάχιστο και η πρωταγωνίστρια εταιρεία μπούκωσε με 50 εκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις τα ΜΜΕ!... Αλλωστε, ήταν και χορηγός της χρυσής Εθνικής ομάδας του ...Γιούρο. Το τελικό ευχαριστώ που μας παρακολουθούσαν ως χώρα ήρθε με τη συγχώνευση Βόνταφον - Γουίντ που αρραβωνιάστηκαν στο Μαξίμου.