Σελίδες

27 Ιουν 2013

Ένα περίεργο συλλαλητήριο για εμάς χωρίς εμάς…


Ανακοίνωση για την συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εννέα ακόμη Ομοσπονδιών και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, εξέδωσαν η Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΕΣΗΕΑ), Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΟΕΣΥ) και Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΟΕΠΤΥΜ).
Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ στις 20/6 μαζί με άλλες εννιά ακόμα Ομοσπονδίες οι οποίες καλούν σε συλλαλητήριο για τις 29/6 και στη συνέχεια σε: "…γενική πολιτική απεργία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων".
Αναρωτιέται κανείς:

Τα καλά νέα!

Αν κάποιος δεν διαθέτει έστω ένα κουκούτσι καλής ποιότητας μυαλό, είναι σίγουρο πως σήμερα αισθάνεται ευτυχής με όσα είδε και άκουσε στα τελευταία δελτία ειδήσεων και με όσα διάβασε στις φυλλάδες τής παραπληροφόρησης ("ενημέρωσης", κατά την αστική τάξη). Πράγματι, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει εξαπολυθεί καταιγισμός "καλών" ειδήσεων, ο οποίος δημιουργεί -εκουσίως ή ακουσίως- συνειρμούς με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Λες και μόλις έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βαγγέλας, πήρε φόρα η ανάπτυξη και δεν ξέρει από πού να πρωτοχυμήξει! Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ, πάνω σε ζάππινγκ, στάθηκα στον Σκάι λιγώτερο από 5 λεπτά και, από την ευφορία που ένοιωσα, κόντεψα να πάθω ρεύση ο άνθρωπος! Αφού μη σας πω ότι κάπου ένοιωσα άσχημα με τόσα που έχω σούρει τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθύ προσωπικά...

Πρώτη καλή είδηση: ο ΤΑΡ. Ο Trans Adriatic Pipeline ή -επί το ελληνικώτερον- Διαδριατικός Αγωγός. Μάγκες, η ανάπτυξη είναι πλέον εδώ, όπερ ετοιμαστείτε για τα εκατομμύρια που πρόκειται να σκορπίσουν στον τόπο οι επενδυτές που θα κουλαντρίζουν το αζερικό φυσικό αέριο! Κι όταν μιλάμε για επενδυτές, δεν μιλάμε για επενδυτάκια της σειράς, έτσι; Μιλάμε για εγγλέζικη ΒΡ, μιλάμε για γαλλική TOTAL, μιλάμε για ρωσική LUKOIL, μιλάμε για ιταλιάνικη ΕΝΙ... μιλάμε ως και για νορβηγικές, ιρανικές, ακόμη και τουρκικές εταιρείες.

Στο μίξερ του οπορτουνισμού…


Ο Ευτύχης Μπιτσάκης απευθύνει κάλεσμα, μέσα από το νέο βιβλίο του, για στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που διανθίζεται με ένα απαύγασμα οπορτουνισμού και άκρατου καιροσκοπισμού που αυτοπροσδιορίζεται ως «λενινιστική τακτική», ως γραμμή με τελικό σκοπό τον κομμουνισμό. 
Προσθέτει επίσης ως «προπέτασμα καπνού» τη θέση να στηριχτούν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις και τάσεις αυτού του κόμματος - όπως λέει - για μια πορεία προς το σοσιαλισμό. Εννοεί πιθανά να στηριχτούν δυνάμεις τύπου «αριστερό ρεύμα», ΚΟΕ, ίσως και διάφοροι τροτσκιστές, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει κάθε ιδέα που θυμίζει σοσιαλισμό και κομμουνισμό εδώ και δεκαετίες και έβαλαν πλάτη στην κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ο αιώνα, καθώς και της προσήλωσης του ΚΚΕ στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο προβάλλεται εγκωμιαστικά από τις σελίδες της εφημερίδας «Η Αυγή».
Στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός σκεπτικού που να καλλωπίζει και να ντύνει με δήθεν αντικαπιταλιστική πρόθεση αυτήν την προτροπή, ο Ε. Μπιτσάκης, ο οποίος επίσης πριν από δεκαετίες εγκατέλειψε την κομμουνιστική επιλογή, τα βάζει όλα στο μίξερ: