Σελίδες

26 Ιουν 2013

"Η... «ηγεμονία των αριστερών ιδεών» στην καπιταλιστική Ελλάδα".

Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν είχε πεί κάποτε ότι «ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές γίνεται...αλήθεια». 
Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης τα παραδείγματα επαναλαμβανόμενων ψεμμάτων, που κατέληξαν να θεωρούνται ως «αλήθειες», είναι πολλά. Ένα από αυτά εκστόμισε πρόσφατα, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος στη «μεγάλη Κεντροδεξιά», που ο ίδιος οραματίζεται, είπε: «...Με βάση τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των Αριστερών ιδεών στην Ελλάδα, ώστε να βρει ξανά η χώρα μας και ο λαός μας τις ιδέες που του ταιριάζουν καλύτερα. Τις ιδέες και τις αξίες που μπορούν να απελευθερώσουν τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει ο Έλληνας μέσα του. Οι Αριστερές ιδέες δοκιμάστηκαν διεθνώς. Παντού κατέρρευσαν! Στην Ελλάδα επικράτησαν και οδήγησαν στο σημείο μηδέν».

Εκ πρώτης όψεως, τα όσα είπε ο κ.Σαμαράς θα μπορούσαν να θεωρηθούν προϊόν πανικού,

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»!

Στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, πριν από μόλις ένα μήνα, στις 25/5/2013, ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε δηλώσει με ύφος που δεν σήκωσε ουδεμία αμφισβήτηση περί της βαρύτητας των λόγων του:

«Δεν θα δεχτούμε την παλινόρθωση του κράτους της Δεξιάς και τον παραγοντισμό των κομματικών ποσοστώσεων»!

Ετσι τα είχε πει ο κ. Βενιζέλος.

Σταράτα. Τσεκουράτα...

Τέτοιο «αντιδεξιό» ανένδοτο είχαν να ακούσουν στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του αείμνηστου Κουτσόγιωργα.

Δε δεχόμαστε να κλέψει κανείς το μυαλό μας


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Καλούμε σήμερα να δυναμώσει η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με σύνθημα: "Ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις". Να μη συμβιβαστεί η νέα γενιά με τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να οργανωθεί και να παλέψει, να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της.
Αυτό φοβάται η κυρίαρχη τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Αυτόν το φόβο καλά κάνουν και τον έχουν. Φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις όπως και οι ίδιοι καταμαρτυρούν. Επιδιώκουν την "κοινωνική συνοχή", δηλαδή την υποταγή στη βαρβαρότητα. Φοβούνται τη δύναμη που δίνει στον καταπιεσμένο λαό η οργάνωση, η συλλογικότητα, ο αγώνας με στόχο την ανατροπή τους.
Γι' αυτό και προσπαθούν οι εκμεταλλευτές να οχυρωθούν, να διατηρήσουν την εξουσία τους με νύχια και με δόντια, με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να μοιράζονται τον πλούτο λίγοι και τη φτώχεια πολλοί

Για τα γεγονότα στη Βραζιλία


Πάνω από δύο βδομάδες συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες στη Βραζιλία, που έχουν ως υπόβαθρο τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που φέρνει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Η αφορμή για να βγει στο δρόμο ένα ετερογενές πλήθος με διαφορετικές επιδιώξεις, ήταν η επιχείρηση αύξησης των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικότερα η οργή για τα προκλητικά δημόσια έξοδα μπροστά στο νέο «φαγοπότι» για το κεφάλαιο, με το Μουντιάλ (2014) και την Ολυμπιάδα (2016), την ίδια στιγμή που ο λαός δεν έχει στοιχειώδεις υποδομές Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.
Τα στοιχεία από τη χώρα - «γίγαντα» της Νότιας Αμερικής δίνουν μια εξήγηση για το σημερινό ξέσπασμα:

Οι ναζί ξεπουλάνε την αμυντική βιομηχανία... και απολύουν εργαζομένους

Πογκρόμ ενάντια στο προσωπικό με απολύσεις, νέα πριμοδότηση των μεγαλοβιομηχάνων του κλάδου (με ανάθεση σε δαύτους νέων παραγγελιών) και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας σε ιδιώτες θέλει η Χρυσή Αυγή για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. 
Τσιράκια οι νεοναζί του μεγάλου κεφαλαίου, στην ιστοσελίδα τους σε περισπούδαστη «ανάλυση» με τίτλο «Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Χρυσής Αυγής για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία» προπαγανδίζουν την ανάγκη για «συμμετοχή των ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών» σε αυτόν τον περιλάλητο «Σχεδιασμό», άρα νέες παραγγελίες, κέρδη, προμήθειες στις τσέπες μεγαλοκαρχαριών και μεσαζόντων. 
Παρακάτω, ζητούν «σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης σε ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων (...) καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και κριτηρίων ελέγχου». 

Εργολαβίες


«Νέα» κυβέρνηση για την ίδια, παλιά πολιτική.
Αρκεί να διαβάσει κάποιος του υπουργείου Εργασίας τις «εκκρεμότητες» και καταλαβαίνει.
Οι άνθρωποι έχουν αναλάβει εργολαβία:
- όχι μόνο να μειώσουν τους μισθούς, αλλά και να δέσουν έτσι την κατάσταση που να μη, μπορεί ο εργάτης να παλέψει στα ίσα και κόντρα το αφεντικό του (αυτό σημαίνει «θεσμοθέτηση»).
- όχι μόνο να προσφέρουν τζάμπα εργάτες στους καπιταλιστές μέσα από τα σχετικά προγράμματα επιδότησης μεροκάματου και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και να κατοχυρώσουν ότι σημαντικές υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει το κράτος, θα παρέχονται σαν φιλανθρωπική εργασία έναντι μιας συμβολικής αμοιβής σε όσους κάτω από το βάρος της ανεργίας θα προσφέρονται για εθελοντές (αυτό σημαίνει κοινωφελής εργασία).
- να μειώσουν κι άλλο τις παροχές υγείας, να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις, για να ισορροπήσει το σύστημα μπροστά στο γεγονός ότι οι καπιταλιστές δεν πληρώνουν (αυτό σημαίνει δημοσιονομική ισορροπία).

«... τα ντόπια θεριά... »

Ολα αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι προϊόν «έξωθεν πιέσεων». Δεν αποτελούν επιταγές των Μνημονίων ή των εταίρων με τις οποίες οι κυβερνώντες, τάχα, «δυσφορούν».

Το παραμυθάκι να χρησιμοποιείται σαν «άλλοθι» η τρόικα, πίσω από την οποία η «καημένη» η εγχώρια πλουτοκρατία θα συνεχίσει να κρύβεται την ώρα που εξανδραποδίζει διά του πολιτικού της προσωπικού τον ελληνικό λαό, τελείωσε.

Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, φανταζόμαστε ότι ο λόγος του πρωθυπουργού είναι αρκούντως πειστικός.

Ο κ. Σαμαράς στην χτεσινή του εισήγηση στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο το ξεκαθάρισε.

Οπως είπε, «τις θεσμικές αλλαγές» (σ.σ.: εννοεί το ξεθεμελίωμα των πάντων) «που έχει ανάγκη η χώρα» (σ.σ.: εννοεί που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο)

Νίκος Καραθανασόπουλος: Καμιά ανοχή, καμία πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (VIDEO)




Να μη δείξουν καμιά αναμονή, να μη δώσουν καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα λαϊκά στρώματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως η επιτυχία της θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων βασάνων για το λαό.