Σελίδες

18 Ιουν 2013

Έφυγε το μαύρο από την οθόνη της ΕΡΤ, έμεινε όμως στη ζωή των τριών χιλιάδων εργαζομένων


Το ΣτΕ έδωσε λύση βολική για όλους, εκτός από τους εργαζόμενους, που ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους το μαύρο στο πετσί τους από τη στιγμή που βρέθηκαν στο δρόμο.
Το σήμα της ΕΡΤ θα επανέλθει, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που διαλύει φορείς του Δημοσίου, ζει και βασιλεύει, ενώ οι εργαζόμενοι πετιούνται κατά χιλιάδες στη μαύρη τρύπα της ανεργίας.
Δηλαδή, οι 2.500 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απολυμένοι, η διάλυσή της είναι δρομολογημένη και το μόνο που υποχρεούται να κάνει η κυβέρνηση είναι να «ξανασηκώσει» το σήμα της, μέχρι να δημιουργηθεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ!
Οι ελιγμοί της κυβέρνησης και των συνεταίρων της δεν αλλάζουν την ουσία της πολιτικής σχετικά με την ΕΡΤ.

Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (VIDEO)



Σήμερα το απόγευμα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε επισημαίνει:
«Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και γιατην κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

ΣΥΡΙΖΑ: Με κάλπικα διλήμματα κρύβει την ταξική ουσία


«Κατώτερη των προσδοκιών» χαρακτήριζαν στελέχη του τη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα
«Κατώτερη των προσδοκιών» ήταν - κατά δήλωση στελεχών του - η χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, υπό τον τίτλο «Πολιτικό συλλαλητήριο για τη δημοκρατία», με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα. Στη σκιά της μικρότερης του αναμενομένου συμμετοχής, παρά την κινητοποίηση κόσμου από γειτονικούς νομούς της Αττικής, αναζωπυρώθηκε η εσωκομματική «μουρμούρα», που ούτως ή άλλως συνοδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το ιδρυτικό του συνέδριο.
Στο διά ταύτα, ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με την ιαχή «απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση (...) κ. Σαμαρά τελειώσατε», δείχνοντας την αγωνία του να πείσει το λαό ότι το μόνο που έχει να προσδοκά από τους αγώνες του είναι να αντικαταστήσει τη σημερινή κυβέρνηση με μια άλλη, που όμως θα ασκήσει κι αυτή διαχείριση σε βάρος του.
Για να ψαρέψει σε θολά νερά, έβαλε στο μπλέντερ της δημαγωγίας τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44 με τις πλατείες των «αγανακτισμένων», και τα Ιουλιανά με τους πανηγυρισμούς «της αλλαγής του '81», για να πει ότι η πλατεία Συντάγματος, που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χτεσινή του συγκέντρωση, «στέλνει μήνυμα ανατροπής, ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας»!

Ωμός αντικομμουνισμός... βγαλμένος από ... κονσερβοκούτια

Αδωνις Βοριδης...
Μπόλικες «δόσεις» προκλητικού και χυδαίου αντικομμουνισμού μεταδίδονται από το ραδιόφωνο που έστησαν η ΟΝΝΕΔ και η Νέα Δημοκρατία για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στο ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ -το οποίο κάνει εκπομπές υποτίθεται για να αντιμετωπίσει τη «λογοκρισία» που επιβάλλεται στη ΝΔ!- φιλοξενήθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που συναγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο στον αντικομμουνισμό, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ, των αστικών κομμάτων και του συστήματος που υπηρετούν είναι το ΚΚΕ.

Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε, με τη βοήθεια των ΟΝΝΕΔιτών, για να ξεδιπλώσουν μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στο ΚΚΕ, στις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, στην ίδια την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την αποτίναξη της καπιταλιστικής σκλαβιάς.

Δημοκρατία


Η Δημοκρατία,
που αναγνωρίζει στον εκάστοτε υπουργό τη δικαιοδοσία, με μια μονοκονδυλιά, να βάζει «μαύρο» σήμερα στην ΕΡΤ, αύριο στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ, μεθαύριο στα Αμυντικά Συστήματα, στα Ναυπηγεία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία,
η Δημοκρατία που πορεύεται με ντουζίνες Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και με Προεδρικά Διατάγματα, με ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματα, με διαδοχικές επιστρατεύσεις και με συκοφαντίες, με κοινωνικό κατατεμαχισμό και με διαρκείς επιχειρήσεις κοινωνικού αυτοματισμού,
δεν είναι άγνωστη.
Είναι η Δημοκρατία που αμέσως μετά το πρώτο Μνημόνιο επέβαλε απόφαση που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες (όπως οι δανειακές συμβάσεις), που δεσμεύουν τη χώρα και το λαό, χωρίς καν τυπική έγκριση της Βουλής.