Σελίδες

11 Ιουν 2013

'Εκλεισε το σήμα της ΕΡΤ η συγκυβέρνηση - Κλειστή η Μεσογείων και στα δύο ρεύματα- Στο πλευρό τους βουλευτές του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ



Απευθείας το σήμα της ΕΡΤ αναμεταδίδει η τηλεόραση του «902» ενώ είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση εργαζομένων στο ραδιομέγαρο.


Το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλουσε δηλώσεις του το απόγευμα.
Με  κατάληψη διαρκείας, συνεχή λειτουργία και έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης. 
Η λεωφόρος Μεσογείων έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα, από τον κόσμο που καταφθάνει συνεχώς.
Όπως ανακοινώθηκε σε λίγη ώρα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, στο προαύλιο του ραδιομεγάρου. Από νωρίς το απόγευμα, παραμένουν συγκεντρωμένοι  στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις.

Θα Σημάνουν οι Καμπάνες



Θα Σημάνουν Οι Καμπάνες - Μίκης Θεοδωράκης

Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος 
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης 
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης 

Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα 

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ: «ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ»

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απολύθηκαν με τελεσίγραφο του κυβερνητικού εκπροσώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

«Η αγωνιστική συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με την φυσική μας παρουσία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι όσο ποτέ αναγκαία» τονίζει μεταξύ άλλων.
«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ενημέρωση που εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
»

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Φορείς
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωποεκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καλώντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Υποκριτικές δηλώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ


Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για κατάργηση οργανισμών με υπουργική απόφαση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - υπουργός Επικρατείας, Σ. Κεδίκογλου, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, κατασυκοφαντώντας στη δημόσια δήλωσή του τους εργαζόμενους σ' αυτήν.
Ανακοίνωσε ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί «ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης (...) το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας». Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους θα απολυθούν όλοι και «όσοι το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης», που εννοείται ότι δεν τους χωράει όλους, αφού «θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό» σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΧρυSSαυχίτες

«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991: Ο σαλπιστής του Χίτλερ
δείχνει
το δρόμο τον οποίο εκπροσωπούν οι χρυσαυγίτες.
Περί αυτού του «πατριωτισμού» πρόκειται...

Αυτό το ολοκαύτωμα, υπήρξε;
10 Ιούνη 1944: Οι Γερμανοί μπαίνουν στην κωμόπολη του Διστόμου. Αποκλείουν τις εισόδους και αρχίζουν τις έρευνες στα σπίτια, αναζητώντας μαχητές του ΕΛΑΣ, χωρίς αποτέλεσμα.
Οι κατοχικές δυνάμεις συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους και ξεχωρίζουν 114 άνδρες και 114 γυναίκες, αρκετές μαζί με τα μωρά τους. Η σφαγή είναι ολοκληρωτική. Στη συνέχεια πυρπολούν τα σπίτια. Το Δίστομο ξεκληρίζεται.
Στα πτώματα, πάνω στα άψυχα κατακρεουργημένα κορμιά, έχει απομείνει αποτυπωμένη η ανείπωτη θηριωδία.
*
Ο Παναγιώτης Περγαντάς του Θωμά, 22 χρόνων τότε, αφηγείται (η καταγραφή της μαρτυρίας έγινε από τον Στάθη Σταθά):

Παγκόσμιος διαδικτυακός χαφιές


Ο «προοδευτικός» Ομπάμα, ο «αριστερός» Κλίντον, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες δεκαετίες ένα τεράστιο μηχανισμό αστυνόμευσης, ελέγχου και χειραγώγησης της σκέψης των ανθρώπων σε ολόκληρη τη Γη και φυσικά του ίδιου του αμερικανικού λαού. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από τις αποκαλύψεις πράκτορα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, που γνώριζε σε βάθος το τεχνικό μέρος του μηχανισμού και -για τους λόγους που δηλώνει ή άλλους, που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον- αποφάσισε να τον γνωστοποιήσει διεθνώς. Την ύπαρξή του αναγκάστηκε να παραδεχτεί και η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ.