Σελίδες

7 Ιουν 2013

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Σε εξέλιξη η ετήσια σύναξη των τσακαλιών του ιμπεριαλισμού


Ξεκίνησε χτες στη Μεγ. Βρετανία η φετινή σύναξη των τροφίμων της αντιδραστικής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, με τη συμμετοχή 140 διαλεγμένων εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, των αστικών πολιτικών κομμάτων και των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ.
Από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η άθλια αυτή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, φέτος είναι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, ο βιομήχανος Οδυσσέας Κυριακόπουλος (πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και νυν ειδικός απεσταλμένος του Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις) και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, που είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της σύναξης.

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις λεγόμενες «αντιρατσιστικές» προτάσεις νόμων


Ανακοίνωση για τις λεγόμενες «αντιρατσιστικές» προτάσεις νόμων εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Επισημαίνει:  
«Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, υπερασπίζεται με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία. Αποτελεί τον πιο συνεπή και αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού και του ναζισμού, ακριβώς γιατί παλεύει για την ανατροπή του καπιταλιστικού κοινωνικο-οικονομικού συστήματος που γεννά και αναπαράγει αυτές τις αντιδραστικές ιδεολογίες και τις αντίστοιχες πολιτικές πρακτικές. Η κοινωνική τους βάση βρίσκεται στην ίδια την καπιταλιστική σχέση ιδιοκτησίας. Ως πολιτικό ρεύμα εντάσσεται και εξυπηρετεί την κυρίαρχη ιδεολογία. Ενισχύεται από τον αντικομμουνισμό, την ανιστόρητη-αντιδραστική εξομοίωση φασισμού-κομμουνισμού, τη θεωρία των «άκρων», την απέχθεια προς το εργατικό κίνημα, την εχθρική στάση απέναντι σε άλλες φυλές ή εθνότητες και στους μετανάστες.