Σελίδες

5 Ιουν 2013

Για ποια ενότητα;


Με αφορμή τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ορισμένοι ξαναζεσταίνουν τη σούπα περί «ενότητας» των «αριστερών» παρατάξεων, που θα δώσουν, δήθεν, ένα άλλο «αριστερό παράδειγμα» στη διοίκηση των συνδικάτων και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πριν λίγο καιρό, μερικοί από τους ίδιους ιδεολογικούς και συνδικαλιστικούς χώρους είχαν φτάσει να προωθούν τη δημιουργία μέχρι και «αριστερών συνδικάτων». Εχουν κάνει την «ενότητα» σημαία ευκαιρίας και την σηκώνουν κάθε φορά, όταν πρόκειται να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους. Στρατηγική τους επιδίωξη ήταν και παραμένει ο εγκλωβισμός των εργαζομένων μέσα σε πλαστές διαχωριστικές γραμμές, σε σχήματα που συσκοτίζουν τις πραγματικές ταξικές αντιθέσεις, που θολώνουν τα αληθινά συμφέροντα και τους πραγματικούς αντιπάλους των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών - Κανένας πλειστηριασμός


Κανένας εφησυχασμός και καμιά αυταπάτη από τις δήθεν διαψεύσεις και τις ψευτορυθμίσεις δεν πρέπει να υπάρξει, τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το παράθυρο για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας που άνοιξε η κυβέρνηση. Καλεί τα συνδικάτα σε αποφασιστική δράση να υπερασπίσουν κάθε λαϊκή οικογένεια που θα επιχειρήσουν τραπεζίτες και κυβέρνηση να της πάρουν το σπίτι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Οι τραπεζίτες και η συγκυβέρνηση ανεξάρτητα από τις διαψεύσεις ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που η βάρβαρη πολιτική τους τις έχει οδηγήσει σε αδυναμία αποπληρωμής των χρεών.

Κανένας εφησυχασμός και καμιά αυταπάτη από τις δήθεν διαψεύσεις και τις ψευτορυθμίσεις δεν πρέπει να υπάρξει.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

«Η επανάσταση διδάσκει όλες τις τάξεις με μια ταχύτητα και βαθύτητα, που είναι άγνωστες στους συνηθισμένους, ειρηνικούς καιρούς.

Οι καπιταλιστές, καλύτερα οργανωμένοι, πιο έμπειροι στο έργο της ταξικής πάλης και της πολιτικής,
διδάχτηκαν πιο γρήγορα απ' τους άλλους.

Βλέποντας (οι καπιταλιστές), ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, κατέφυγαν σε μια μέθοδο, που μετά το 1848 την εφάρμοζανολόκληρες δεκαετίες οι καπιταλιστές των άλλων χωρών,
για να ξεγελούν,
να διαιρούν
και να αδυνατίζουν τους εργάτες.

Της μόδας...

ρεπορτάζ, από τη ΝΕΤ...
Τις προάλλες - περιχαρής και αλέγκρα - δημοσιογράφος της ΝΕΤ μετέδιδε ότι «στο εξωτερικό η αγορά ελληνικού νησιού έχει γίνει της μόδας»!

Ετσι το είπε. Ετσι το περιέγραψαν και οι καλεσμένοι - μεσίτες στο σχετικό ρεπορτάζ. Ετσι το διασκέδαζαν και διάφοροι «τοπικοί παράγοντες», λιγωμένοι επειδή ο τόπος τους (που ξεπουλιέται) θα «φωτιστεί», όπως με αδημονία περιγράφουν, από τη λάμψη και την πορτοφόλα (κούνια που τους κούναγε) του διεθνούς «τζετ σετ»...

Τέτοια, ωραία ρεπορτάζ, από τη ΝΕΤ...

Και να 'σου μετά, όσο προχωρούν τα ρεπορτάζ, και οι χαριτωμενιές για τους «μικρούς παραδείσους» (σ.σ.: τα ελληνικά νησιά, δηλαδή) που ελκύουν αγοραστές.

Οι ναζί υπερασπίζονται τον Ερντογάν!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται τον Ερντογάν
Δεν είναι αστείο. 
Κάθε άλλο, είναι απολύτως λογικό με βάση τα συμφέροντα που διαχρονικά υπερασπίζονται οι ναζί, το μεγάλο κεφάλαιο και την πολιτική του εξουσία όπου Γης. 
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους καταγγέλλουν το ΚΚΕ και άλλους ως «αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με... περικεφαλαία» επειδή οι Ελληνες κομμουνιστές στηρίζουν τον αγώνα του τουρκικού λαού. 
Συνεχίζουν οι νεοναζί την αρλουμπολογία τους ενάντια στο ΚΚΕ: «Και πώς θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το ΚΚ Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν - Κεμάλ) και κατ' επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών».

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας



Η επιλογή της εργατικής τάξης σίγουρα θα δημιουργηθεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η επιλογή της εργατικής τάξης σίγουρα θα δημιουργηθεί
1. Εδώ και μέρες η Τουρκία βιώνει ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα. Οι δράσεις και διαμαρτυρίες, που ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη και εξαπλώθηκαν σε όλη την Τουρκία, έχουν μαζικό, δίκαιο και ιστορικό χαρακτήρα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η εντυπωσιακή αλλαγή στη διάθεση του λαού. Ο φόβος και η απάθεια έχουν ξεπεραστεί και ο λαός απέκτησε αυτοπεποίθηση.
2. Από την πρώτη ημέρα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας αποτελεί μέρος του λαϊκού κινήματος και κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις του, προσπάθησε να ενθαρρύνει τον προλεταριακό και επαναστατικό χαρακτήρα