Σελίδες

17 Μαΐ 2013

ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ: Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ


Μέτρα που θα κάνουν «κοινωνικά ανεκτή» τη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε «να ελεγχθεί η πολιτική αστάθεια και ο διευρυνόμενος ευρωσκεπτικισμός και να αντιμετωπισθούν τα εθνολαϊκιστικά κινήματα, είτε με δεξιά, είτε με αριστερά χαρακτηριστικά», αξίωσε ο Φ. Κουβέλης μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του κόμματός του, επιστρατεύοντας τη βολική θεωρία των δύο άκρων που αποσκοπεί στο χτύπημα κομμάτων και κινημάτων με αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ;;;

Αυτό το ερώτημα δεν αφορά το πώς μεθοδεύτηκε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης.
Δεν αφορά επίσης τις ευθύνες τής πλειοψηφίας τής ΟΛΜΕ, στον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα,
ο οποίος τρόπος είχε σαν αποτέλεσμα την παράδοση των εκπαιδευτικών αμαχητί και άνευ όρων.
Μήτε στων ίδιων των εκπαιδευτικών τις διαθέσεις για αγώνα, που τσαλαπατήθηκαν απ’ τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, αναφέρεται τούτο το ερώτημα.
Αυτά όλα είναι απαντημένα πια, ακόμη και γι’ αυτούς που δυσκολεύονται να παραδεχτούν την αλήθεια…
Την αλήθεια που λέει πως αν οι εργαζόμενοι δεν «αποκαθηλώσουν» τους «εργατοπατέρες», σφίγγουν μόνοι τους άθελά τους, τη θηλιά γύρω απ’ τον ίδιο τους το λαιμό…

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΔΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ).
Για ν’ αποφύγουμε λοιπόν ν’ απαντάμε για ήδη απαντημένα πράματα, ας διαμορφώσουμε την ερώτηση πιο συγκεκριμένα:

Yπόμνημα του Π.Α.ΜΕ προς τον Ειδικό Γραμματέα Του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για τους εργάτες γης της Μανωλάδας

Προς τον Ειδικό Γραμματέα
Του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Αθήνα 17 Μάη 2013


Κε Κανδαράκη
Χρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες - μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης δρουν ανεξέλεγκτοι. 

Έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων. 
Οι σύγχρονοι είλωτες στη Μανωλάδα εργάζονται σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, πληρώνουν νοίκι στους εκμεταλλευτές τους μένοντας σε παραπήγματα και πρόχειρους καταυλισμούς χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, στοιβαγμένοι στο σωρό και απλήρωτοι.
Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές έχουν καθοριστικό ρόλο. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

Ν. Σοφιανός: Αυτοί που θα κερδίσουν από τις επενδύσεις είναι οι κεφαλαιοκράτες (VIDEO)




Την ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική της συγκυβέρνησης, με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις, με τα «τείχη» της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ», το πρωί της Παρασκευής.
«Αυτή η πολιτική, για να συγκρουστείς μαζί της, θα πρέπει να διαμορφώσεις

Ιδού το «συνταγματικό τόξο» τους!

Τι υποκριτές! Τι φαρισαίοι! 
Για τους διοικούντες αρκετών δημοκρατικά ευυπόληπτων εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο λόγος. Οι οποίοι με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά, μόλις χτες (!) ανακάλυψαν ότι στο... Ναό της (αστικής τους) Δημοκρατίας υπάρχουν ναζί! Μόλις χτες...

Κι αφού μόλις χτες το ανακάλυψαν, και μόνο αφότου άκουσαν τον Παππά να λέει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός «είναι η νιότη αυτού του κόσμου», έτσι μόλις χτες - κατ' αυτούς - «έπεσαν οι μάσκες» του χρυσαυγιτισμού. Μόλις χτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει (σ.σ.: σώπα!...) «υμνητής του Χίτλερ στο Ναό της Δημοκρατίας». Μόλις χτες διείδαν «πίστη στα λόγια του Φύρερ» από τους χρυσαυγίτες. Μόλις χτες...

Μια επιτυχημένη "απεργία διαρκείας"

Τι κατάφερε λοιπόν η "απεργία" διαρκείας που προτάθηκε, υπερψηφίστηκε και αμέσως μετά αποσύρθηκε;
Πολύ απλά να μη γίνει καμιά μα καμιά απεργιακή κινητοποίηση για τα τόσα και σοβαρά που συμβαίνουν στα σχολεία και στους καθηγητές. Ουτε καν μια 3 ωρη στάση εργασίας, ούτε καν αυτό.
Δεν είναι και λίγο. Να κλείνουν σχολεία, να απολύεται κόσμος, να στήνεται στον τοίχο η Δημόσια παιδεία, να επιστρατεύεται ένας κλάδος 85.000 εργαζόμενων