Σελίδες

8 Μαΐ 2013

Φασισμός = Καπιταλισμός


Παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αυτοκρατορία της «Κρουπ», πέρα από τον καθολικό έλεγχο στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας που ασκούσαν οι επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε συνάψει συμφωνίες με τις πολεμικές βιομηχανίες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι εργάτες που απασχολούσε η δυναστεία στη Γερμανία και στις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό ανέρχονταν στους 80.000.
Στο τέλος του πολέμου, οι δουλειές της «Κρουπ» είχαν πάει τόσο καλά που το εργατικό δυναμικό της είχε ανέλθει κοντά στις 170.000 εργάτες...
*
Ο θησαυρισμός της «Κρουπ» δε σταμάτησε παρά την ήττα της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρότι η Συνθήκη των Βερσαλλιών απαγόρευε να κατασκευάζονται όπλα στη Γερμανία, η «Κρουπ», που, στο

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρατεύει και τη …βλακεία για να πολεμήσει το ΚΚΕ

"Η ΑΥΓΗ"
Όταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας αποκαλύπτονται όλο και περισσότερο, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει τα ψέματα, τη σπέκουλα, ακόμα και τη …βλακεία για να πολεμήσει το ΚΚΕ.
Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι τάχα το ΚΚΕ είναι «υπέρ του ευρώ, αλλά κατά της ΕΕ»! 
Το ίδιο κάνει και στο σημερινό της φύλλο, όπου παραθέτει αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον «Αγγελιοφόρο» και του αποδίδει την παραπάνω φράση. 
Τώρα, πώς γίνεται κάποιος να θέλει αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να θέλει τάχα το νόμισμα, το ευρώ, μόνο η Αυγή μπορεί να το απαντήσει.