Σελίδες

4 Μαΐ 2013

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


Κύριε Κουτσούμπα, αναλαμβάνετε τα ηνία του ΚΚΕ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και μια δύσκολη εποχή. Και είναι σαφές ότι θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε τις στοχεύσεις που έχει θέσει το Κόμμα σας, υπάρχουν όμως κάποιες προτεραιότητες που θέτετε εσείς στον εαυτό σας;
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και της θέλησης να αναμετρηθούμε με αυτές. Το να γίνουμε Κόμμα ικανό να ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες της ταξικής πάλης, συμπυκνώνει τη βασική επιταγή του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος. Κατά συνέπεια, η υλοποίησή της, που αφορά στην εκπλήρωση βασικών προϋποθέσεων, είναι οι προτεραιότητες που θέτονται μπροστά σε όλο το Κόμμα, τόσο στην ΚΕ, όσο και σε κάθε Κομματική Οργάνωση. Με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη θα τα καταφέρουμε».

Πασχαλινά ευχαριστώ

1. Ο,τι με διαφοροποιεί από τα γουρούνια της Χρυσής Αυγής αυτό ακριβώς είμαι: Πακιστανός, παρίας σε αποσύνθεση, μετανάστης αμετανόητος που τον διώχνουν και επανέρχεται δριμύτερος. Ο,τι μπορεί να φανταστεί ο σχεδόν άνθρωπος ηγέτης Μιχαλολιάκος, ναι, αυτό ακριβώς είμαι. Κι όμως, μετά το τελευταίο σόου που έδωσαν οι Χρυσαυγίτες ως αιμοδότες μόνο για Ελληνες, με έσωσαν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί θα μου ήταν αφόρητο να κυκλοφορεί στις φλέβες μου αίμα Κασιδιάρη ή κανενός άλλου οπαδού του Φύρερ.

2. Ευχαριστώ τη διεθνή ειδησεογραφία γιατί περιόρισαν την ευαισθησία μου στους νεκρούς της Βοστόνης και πουθενά αλλού, σαν να ζω σε άλλο πλανήτη. Φαίνεται προσέχουν πολύ την ψυχική μας υγιεινή, γι' αυτό πέρασαν, όπως πάντα, στα ψιλά τους 500 νεκρούς του εργοστασίου που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές -θύματα κι αυτοί του οικονομικού πολέμου

Ανάσταση νεκρών κι Επανάσταση των ζωντανών

Μέρες Γολογοθά. 
Μέρες του Ανθρώπου. Πορείες έως Λαμπρής. 
Επαναλαμβανόμενες χιλιάδες χρόνια τώρα. Με την Ανάσταση να συμπυκνώνει σ' εκείνο το αβίωτο κι ανερμήνευτο «θανάτω θάνατον πατήσας» , κάθε ανθρώπινη προσδοκία για πραγματική κι επομένως καλύτερη ζωή. Σ' έναν κόσμο, όπου «πλούσια τα ελέη» προσφέρονται σε όλους. Αλλά πλούσια, τα λαμβάνουν μόνον οι αυτοανακηρυχθέντες αφεντάδες του πλούτου. Κι ελέη, αυτοί οι πολλοί, οι πάμπολλοι που τα δουλεύουν, τα χτίζουν, τα ποτίζουν, τα εξορύσουν, τα φροντίζουν, τα εμπνέονται, τα σκέφτονται, τα δημιουργούν, εν τέλει τα πολλαπλασιάζουν σε αξία και υπεραξία.

Ανάσταση νεκρών υπάρχει, άμα την πιστεύεις. Επανάσταση νεκρών δεν υπάρχει. Είτε την πιστεύεις είτε τη λογαριάζεις με το νου. Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί, άδει ο ποιητής που μπορεί να βιώσει τη θυσία. Λίπασμα. Για τους επερχόμενους ζωντανούς. Μάθημα κι υπόδειγμα. Μάθημα Ελευθερίας.

«Ξεβράκωτος Νότος» εναντίον «Χλιδάτου Βορρά»;

«― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα».

(από το ποίημα του Κώστα Βάρναλη, «Οι Μοιραίοι»)


Κι όμως ο ένοχος βρέθηκε! Τουλάχιστον αν πιστέψουμε τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Καμένο, το «Ποντίκι», τη φασιστική «σφηκοφωλιά» των χρυσαυγιτών και πολλούς ακόμα που μας τον (την) δείχνουν! Πρόκειται για την κυρία Αγκελα Μέρκελ, τον κακό μας «δαίμονα», την πρωθυπουργό της Γερμανίας και της Ευρωζώνης ολάκερης. Ο σύγχρονος «Κάιζερ» (Αυτοκράτορας) της Ευρώπης, που μας μισεί, μας βασανίζει...Η ερμηνεία αυτή είναι τόσο ...«κλασική», που θυμίζει έναν άλλο ποιητή, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, στο ποίημα του «Περιμένοντας τους Βαρβάρους»:

Ηχηρό «όχι» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή (VIDEO)


Με συνέπεια και συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στο κίνημα Ειρήνης της Τουρκίας, φιλοξενήθηκε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης του ΠΣΕ σε Κωνσταντινούπολη και Αντιόχεια (κοντά στα σύνορα με τη Συρία). Η επιλογή της Τουρκίας σαν τόπος διεξαγωγής της Διεθνούς Διάσκεψης, σχετίζεται άμεσα με το ρόλο της κυβέρνησής της που δρα και λειτουργεί στην πρώτη γραμμή των αντιδραστικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ που χέρι - χέρι με την ΕΕ και τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, στηρίζουν, χρηματοδοτούν και καθοδηγούν εδώ και δυο χρόνια ένοπλες μισθοφορικές ομάδες μέσα στη Συρία, σπέρνοντας τρόμο και καταστροφή στο λαό της Συρίας.
Οι δραστηριότητες του ΠΣΕ στην Τουρκία αποτέλεσαν τη συνέχεια προηγούμενης πρωτοβουλίας το Νοέμβρη 2012 και απάντηση στα κλιμακούμενα σχέδια για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, με πρόσχημα είτε την ανθρωπιστική κρίση είτε την προπαγάνδα περί χρήσης χημικών όπλων. Στις εκδηλώσεις του ΠΣΕ συνολικά συμμετείχαν 25 αντιπρόσωποι από 14 χώρες (Τουρκία, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Λίβανος,