Σελίδες

28 Απρ 2013

Αδιάβαστοι ξανά οι Χρυσαυγίτες (VIDEO)




 Τους μύχιους πόθους του εξέφρασε ο γραμματέας του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δήλωσε στη βουλή πως “ιστορικά έχει χρεοκοπήσει η μαρξιστική ιδεολογία”.
Η προκλητική του τοποθέτηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, απάντησε πως η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ στο

Νάτη πετιέται... η «ενδιάμεση αντικειμενική πρόταση» για την προσέγγιση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


Τους τελευταίους μήνες, είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα, στα οποία οι «ανένταχτοι» συγγραφείς τους πλασάρουν απόψεις και ιδέες με τη φιλοδοξία να υποδείξουν ένα μίνιμουμ μεταβατικό πρόγραμμα στο οποίο θα μπορούσαν, να συμφωνήσουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας «αμοιβαίες» υποχωρήσεις, για έναν και μοναδικό υπέρτατο σκοπό: Tο καλό της χώρας και του λαού, ώστε, όπως λένε, να ανακοπεί ο κατήφορος, και όχι μόνον (όπως μας διαβεβαιώνουν) να ανοίξει και ο δρόμος προς το σοσιαλισμό.
Οι συγγραφείς αυτοί (γνωστοί «άγνωστοι») υποδεικνύουν στο ΚΚΕ να εγκαταλείψει τον «απομονωτισμό» του, να κάνει πίσω από τη θέση του για άμεση αποδέσμευση από την ΕΕ, προτάσσοντας αρχικά την έξοδο από την Ευρωζώνη, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι τόσο κατηγορηματικός για συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ας υιοθετήσει την έξοδο από το ευρώ.

Θ. Παφίλης: Στην ημερήσια διάταξη τίθεται η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας




Το κρεσέντο πανηγυρισμών της συγκυβέρνησης για τις... «θετικές εξελίξεις» στην οικονομία, σχολίασε καυστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: «Κύριοι της κυβέρνησης, παρακαλούμε όχι άλλη επιτυχία. Όχι άλλες επιτυχίες γιατί δε μπορούμε να τις αφομοιώσουμε». Σημείωσε, ωστόσο, πως η

Κραταιό ως θάνατος το κέρδος

Κάπου κοντά στο Χαλέπι, οι μισθοφόροι των εθνών, κι οι εντολοδότες τους μεγαλέμποροι των εθνών, αλάλαζαν προχτές που σωριάστηκε σε ερείπια ο μιναρές ενός τζαμιού χτισμένου το δωδέκατο αιώνα. Σαν εκείνους τους βαρβάρους που αλάλαζαν απαγχονίζοντας δημόσια τον άσσο μπαστούνι στην τράπουλα των ιρακινών καταζητούμενων. Ιδιοι κι απαράλλαχτοι οι δήμιοι κάθε σκοτεινής εποχής, λαλίστατοι στα Κοινοβούλια και τα φόρα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Δυο απαχθέντες επίσκοποι κι ο θόρυβος, η διεστραμμένη έστω πληροφόρηση, δεν συμπληρώνει μια παράγραφο από το βιογραφικό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου που αγόρασε το νησί του εφοπλιστή για να παίζει η κόρη του την πριγκίπισσα.

Εκατοντάδες μπαγκλαντεσιανοί εργάτες κάτω απ' τα ερείπια , θύματα του ξεφτιλισμένου δυτικού ή ντόπιου