Σελίδες

27 Απρ 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ?



ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...
To KKE δημιούργησε αυτό το εκπληκτικό βίντεο για κάθε ένα που ενδιαφέρεται να καταλάβει μέσα απ' την Μαρξιστική-Λενινιστική διδασκαλία τι είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα. Το βίντεο θα το βρείτε και στον ιστιότοπο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας http://www.kke.gr

Ρόμπα η «Χρυσαυγούλα»... (video)

«Πακέτο» έφαγε στα νοσοκομεία η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. 
Η προσπάθεια των φασιστοειδών να διοργανώσουν «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» έπεσε στο κενό. 
Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων αλλά και δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν στους Χρυσαυγίτες να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Οι Χρυσαυγίτες μάλιστα έγιναν τελείως ρόμπα, καθώς οι ελάχιστοι που πήγαν στα νοσοκομεία (μήπως φοβούνται τις βελόνες;;;) δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα «μόνο για Έλληνες» και φύγανε. 
Τέτοιο ρεζιλίκι…
Στο video, οι δηλώσεις του Νίκου Γόντικα, στελέχους του ΚΚΕ για την αποτυχία της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη:

Τσίπρας: Συνάντηση με «ΠΑΣΟΚ» Πορτογαλίας


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια συμμαχία των χωρών του Νότου, που θα βάλει τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, είναι μια συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του λαού
Είναι μια πρόταση που, εκτός των άλλων,  κάνει προσπάθεια να εξωραΐσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο αντιλαϊκός και αντιδραστικός χαρακτήρας αυτής της λυκοσυμμαχίας και ξεθωριάζουν τα απατηλά συνθήματα της «αλληλεγγύης» και της «σύγκλισης» που καλλιέργησαν συστηματικά όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, και φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η πρόταση καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι, αν στην ΕΕ υπήρχε ένα αντίβαρο στην κυριαρχία της Γερμανίας, ένας άλλος άξονας χωρών (εν προκειμένω του νότου), τότε η ΕΕ θα μετατρεπόταν σε μια φιλολαϊκή ένωση. Όμως η ΕΕ – από την ίδρυση της – είναι αυτό ακριβώς που ζουν οι λαοί της και δε μπορεί να μετατραπεί σε κάτι άλλο. 
Είναι μια συμμαχία καπιταλιστικών κρατών, μια ένωση ανισότιμων καπιταλιστικών οικονομιών, που παρά τις μεταξύ τους διαφορές και αντιθέσεις για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, υπηρετούν τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Γι’ αυτό άλλωστε και η αντιλαϊκή στρατηγική εφαρμόζεται ενιαία σε όλες τις χώρες ανεξαρτήτως μνημονίων ή ύψους χρεών. 

Νίκος Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο (VIDEO)



«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη διαδικασία και καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί είναι μέρος της αντιλαϊκής επίθεσης που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ». Αυτό τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σημειώνεται ότι η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε με τη διαδικασία του  κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο.

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2013


Το ΚΚΕ απευθύνεται και απλώνει το χέρι σε όλους τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που ζουν «μαύρες» μέρες και δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.
Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην τάξη που παράγει τον κοινωνικό πλούτο, που έχει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της, να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού. Στην τάξη που μπορεί να πρωτοστατήσει και να ηγηθεί στη συγκρότηση της συμμαχίας μισθωτών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να έρθει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της στην εξουσία, να κατακτήσει ο λαός τα σύγχρονα δικαιώματά του, να θέσει τέλος στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε επεμβάσεις και εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρών της τάξης μας που έπεσαν στον σκληρό αγώνα της ταξικής πάλης, για το δίκιο των εργατών και τα λαϊκά δικαιώματα, για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ (VIDEO)




Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά την έναρξη του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρέχτ.
«Τα τελευταία χρόνια ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια διοργάνωσης Επιστημονικών Συνεδρίων, αφιερωμένα στο έργο και την προσωπικότητα μεγάλων, πρωτοπόρων διανοητών-καλλιτεχνών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος και ο Κώστας Βάρναλης. Φέτος κάνουμε ένα πιο τολμηρό βήμα - άλμα θα το

Τα «καλά»... της χούντας

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. 
Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος των αστών έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.
Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, αναπτύσσονται σήμερα οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»...
*
Δεν υπάρχει χούντα (στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον κόσμο) που να μην είναι κυλισμένη στο αίμα της τρομοκρατίας, στην αγριότητα, στην ταξική βαρβαρότητα και στο βούρκο της διαφθοράς
(σ.σ.: Με τους «ημέτερους» συνταγματάρχες είχαμε εκείνη ακριβώς τη διαφθορά και εκείνη την «τιμιότητα» που άρμοζε στη γελοιότητά τους: από τα «κρέατα του Μπαλόπουλου» μέχρι την «νέα φαυλοκρατία» με τις «τακτοποιήσεις» των γαμπρών του Παττακού, των αδερφών του Παπαδόπουλου και των ίδιων των