Σελίδες

22 Απρ 2013

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα (VIDEO)




Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλοι και φίλες
Νέοι και νέες
Το ΚΚΕ είναι παρόν! Όπως πριν 46 χρόνια όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Παρόν όπως πάντα. Και σε φάσεις νίκης, ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες καμπές, σε δύσκολες στιγμές για το λαό, για τους εργάτες, για τη νεολαία.
Δεν λείψαμε από κανένα προσκλητήριο! Πάντα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι και με τη δουλεία ...


Πριν λίγες μέρες (18 Απρίλη) στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Κόκκινο», παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαλτάρη-Γεωργοπούλου,  βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ένοπλη επίθεση ενάντια σε εργάτες από τα αφεντικά και τους μπράβους τους στη Μανωλάδα. 
Σταχυολογούμε μερικά απ’ όσα ελεεινά είπε. Όποιος αντέχει ας το διαβάσει:
«…Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γενικεύσουμε έτσι το φαινόμενο, δηλαδή δε σημαίνει επειδή έχει περάσει έτσι γενικότερα στον τύπο, στα μέσα, στα blogs ότι όλοι εκεί εκμεταλλεύονται στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και ότι όλοι εκμεταλλεύονται τους εργάτες και ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, δεν τους πληρώνουν, κτλ. είναι μία συγκεκριμένη, μία μεμονωμένη εταιρεία, η οποία ακολουθεί αυτή τη πρακτική την άθλια, αυτό συμβαίνει δηλαδή... και τώρα πήρε τραγικές διαστάσεις, τώρα με τον τραυματισμό τόσων ανθρώπων (…) σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να τους βάλουμε έτσι όλους σε ένα (σ.σ τσουβάλι εννοούσε…)

Η αυτοακύρωση του κ. Δανίκα


Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη ικανότητα ή πολύ μεγάλη σύγχυση για να μπορείς να γράφεις μία άποψη και ταυτόχρονα να την ακυρώνεις σε ένα και μόνο άρθρο. Και όμως, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του κριτικού κινηματογράφου, Δ. Δανίκα, και στο τελευταίο άρθρο που έγραψε στη στήλη του, «Στήλη Άλατος», που διατηρεί στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ισχύει απλά η αντιΚΚΕ εμπάθεια που οδηγεί τον αρθρογράφο να εκτίθεται.
Λέει ο Δ. Δανίκας –ή μάλλον επαναλαμβάνει– τα τετριμμένα που γράφονται και λέγονται για το ΚΚΕ. Ότι πορεύεται μόνο του, ότι δε συμμαχεί με κανένα κόμμα, ότι είναι περίπου σαν τον «σκαντζόχοιρο», ότι τα παραπέμπει όλα στο μέλλον, ότι στη συνείδηση των πολιτών ΚΚΕ ίσον δραχμή, απομόνωση, δελτίο τροφίμων, Βόρεια Κορέα, Αλβανία κ.λπ.
Όμως ο Δ. Δανίκας δε μένει σε αυτά. Επεκτείνει την αντιΚΚΕ επίθεσή του, λέγοντας ότι το σύστημα μεταχειρίζεται πονηρά το ΚΚΕ και το χρησιμοποιεί για να τα χώνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φραουλοκαπιταλίστας ...

Θέλω διαφάνεια. Εδώ και τώρα. Να ξέρω πόσα γραμμάρια αίμα μπαγκλαντεσιανό έχει κάθε ζουμερή φράουλα πακτωμένη στο πλαστικό καφασάκι του σουπερμάρκετ που κοστίζει πεντέξη φραντζόλες ψωμί.

Θέλω διαφάνεια. Να ξέρω τι τρώει στο κελί του ο ναζιστόμαγκας που βασάνισε στη Μανωλάδα πέρυσι τον Αιγύπτιο και τον έσυρε με τ' αυτοκίνητο σα γνήσιος απόγονος του Αχιλλέα. Πόσα γραμμάρια φράουλα έχει η μερίδα του συσσιτίου του;

Θέλω διαφάνεια. Να μάθω πόσο μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας της φραουλοπεριοχής από τον ιδρώτα των εργατών γης που κοιμούνται κατάχαμα και πληρώνουν κι ενοίκιο για το νεκροκρέββατό τους, ενάμισο μέτρο ελληνικής δοξασμένης γης.

Θέλω διαφάνεια. Να πάνε αμέσως στον οφθαλμίατρο όλοι οι τυφλοί ελεγκτές του ΙΚΑ και των Επιθεωρήσεων Εργασίας της φραουλοπεριοχής , που βλέπουνε τους δούλους με το χαλκοπράσινο χρώμα και όλοι οι προύχοντες εκλεγμένοι να προσκομίσουν το τιμολόγιο αγοράς ψήφων τους.