Σελίδες

17 Απρ 2013

ΚΚΕ για την δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα: Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Έρχονται νέες αποκαλύψεις απ' τον Φώτη Παπούλια και την «Εφημερίδα των Συντακτών»...

Αφού χρησιμοποίησε μέχρι το όνομα νεκρού ανθρώπου (Τάκης Τσιόγκας) για να χύσει δηλητήριο απέναντι στο ΚΚΕ, με αφορμή το 19ο Συνέδριο, ο δημοσιογράφος Φώτης Παπούλιας και η «Εφημερίδα των Συριζαίων Συντακτών» επανέρχεται με νέες αποκαλύψεις. Ο έμμισθος αντικουκουεδολόγος ερευνά με υπομονή και επιμονή θέματα που θα κάνουν θραύση, πάντα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής καφρίλας δεοντολογίας που τον διακρίνει, αυτόν και την εφημερίδα του.
Τι θα αποκαλύψει λοιπόν ο Φώτης Παπούλιας που θα κάνει σκόνη το ΚΚΕ; 
Έρχονται δημοσιεύματα-φωτιά:

Η ελληνική γλώσσα, ο Τσίπρας και το μνημόνιο…

Για «αναστολή του μνημονίου»
μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του «Economist». 
Απ’ ό,τι φαίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει ότι η ελληνική γλώσσα είναι εξαιρετικά πλούσια, γι’ αυτό έχει βαλθεί να χρησιμοποιήσει όσες περισσότερες λέξεις γίνεται, πάντα ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, αποκαλύπτοντας σε κάθε περίπτωση ότι η πολιτική του δεν οδηγεί στην κατάργηση των μνημονίων, αλλά στη διαιώνισή τους.
Έτσι από την «άμεση καταγγελία», πέρασε στην «ακύρωση», στην «πολιτική καταδίκη», στην «κατάργηση του μνημονίου», αλλά «με επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης», παρότι αυτά αποτελούν πακέτο, για να σερβίρει σήμερα το καινούργιο σύνθημα που λέγεται «αναστολή». 

Με στοργή... δήμιου!


Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. Η τακτική του εγχώριου τρικομματικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «σωτήριων μέτρων» σε νέα σφαγιαστική επανέκδοση.
Ενα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων». Αυτοί που οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, έφτασαν, με στοργή... δήμιου, να επικαλούνται τα ίδια τα θύματά τους (!) για να δικαιολογήσουν και να «νομιμοποιήσουν» τους επόμενους «αποκεφαλισμούς»!

Θ. Παφίλης: Κατήγγειλε την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος (VIDEO)




Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Την προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Γιατί κάνουν απολύσεις στο Δημόσιο;

• Τι εξυπηρετούν η αναδιάρθρωση του Δημοσίου και οι απολύσεις, με την προπαγάνδα που τις συνοδεύει;

Οργίασε τις τελευταίες μέρες η προπαγάνδα για την «αναγκαιότητα» να προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, στο όνομα του να μειωθούν οι δαπάνες και να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά. Οι αποφάσεις κυβέρνησης - τρόικας συνοδεύονται από μια πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση στους δημόσιους υπάλληλους, τους οποίους βάζουν απέναντι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διασπάσουν τους εργατοϋπάλληλους και να περάσει ευκολότερα το συνολικό σχέδιο, που προβλέπει ένταση της επίθεσης συνολικά στην εργατική τάξη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αστικά ΜΜΕ έφτασαν τις προηγούμενες μέρες να λένε και να γράφουν ότι οι 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι που προβλέπεται να απολυθούν μέχρι το τέλος του 2013, είναι αριθμός ίσος με όσους απολύονται από τον ιδιωτικό τομέα μέσα σε δυο μέρες! Δηλαδή, να