Σελίδες

16 Απρ 2013

Αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΛΛΑΠΛΑ χρήσιμη για το σύστημα


Όσο περισσότερο εγκαταλείπονται τα όποια φιλολαϊκά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ (με πιο πρόσφατο αυτό στην ομιλία του Τσίπρα στο συνέδριο του «Economist» όπου η «ακύρωση του μνημονίου» έγινε «αναστολή του μνημονίου»), όσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο πραγματικός χαρακτήρας της κυβερνητικής του πρότασης, που κινείται «εντός των τειχών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυριαρχίας των μονοπωλίων, τόσο περισσότερο θα προβάλλονται δυνάμεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δίνουν «ριζοσπαστικό» ακόμη και «σοσιαλιστικό» άλλοθι στη διαχειριστική - και εκ των πραγμάτων αντιλαϊκή - πολιτική του.
Που θα εμφανίζονται να αντιδρούν στις επαφές με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που θα φωνάζουν για τις κολεγιές με τον Καμμένο και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θα διαμαρτύρονται για τη μετεξέλιξη της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε αριστεροδέξια. Που όμως ταυτόχρονα θα παίζουν ρόλο στην ενσωμάτωση ριζοσπαστικοποιημένου κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που μετατρέπεται σε κλασικό κόμμα αστικής διαχείρισης. Με το επιχείρημα ότι υπάρχουν και δήθεν «συνεπείς» δυνάμεις μέσα σε αυτό το κόμμα.
Αυτόν το ρόλο παίζει η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι σαν το παλιό «αριστερό» ΠΑΣΟΚ εντός του ΠΑΣΟΚ) η οποία,

Συνεδριακά συμπεράσματα ενός αμερόληπτου αναλυτή ...

ΚΚΕδολόγοι...
Περίεργα -έως και ύποπτα- πράγματα συμβαίνουν εκεί στο ΚΚΕ, το οποίο κλυδωνίζεται επικίνδυνα μετά το φιάσκο τού συνεδρίου του. Σύμφωνα με όλες σχεδόν τις σοβαρές αναλύσεις, η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των συντρόφων τού Περισσού. Φαίνεται πως το συνέδριο που είχαν στήσει προκειμένου να περάσουν τις προσωπικές τους επιλογές ως θέσεις τού κόμματος, γύρισε μπούμερανγκ πάνω τους. Κι αν αμφιβάλλετε, ιδού τα γεγονότα:

α) Το συνέδριο έληξε ξημερώματα Κυριακής εσπευσμένα, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα. Προφανώς, οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν όσους καπηλεύονται το κόμμα με στόχο το δικό τους βόλεμα και γι' αυτό βιάστηκαν να το λήξουν, φοβούμενοι (προφανέστατα!) επαπειλούμενη διάσπαση. Δυστυχώς, δεν έχω στα χέρια μου το πρόγραμμα του συνεδρίου για να σας πω ποια ώρα ήταν προγραμματισμένη η τελετή λήξης.

β) Η εκλογή Κουτσούμπα προκάλεσε αναταράξεις. Όπως αποκαλύπτει η εκλεκτή δημοσιογράφος Μαρία Νταλιάνη στην εφημερίδα Τα Νέα (γνωστή για το κύρος της), "«Μούδιασμα» είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στον Περισσό μετά

Θεσσαλονίκη: Νοθεία και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την ΠΑΣΚΕ

σύγχρονος ΠΑΣΚΙΤΗΣ

Την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επειδή κατήγγειλαν νοθείες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "«σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή. Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη».
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ "ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – "έστησε" νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.

Οι φασίστες λένε... ό,τι τους πουν τα αφεντικά τους

Στιγμή δεν έχασε το μεγάλο κεφάλαιο και τα μαντρόσκυλά του οι χρυσαυγίτες να βάλλουν εναντίον του νέου ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. 
Εναντίον του Κόμματος, συνολικά εναντίον του ταξικού εργατικού κινήματος. 
Γράφουν οι φασίστες σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, αναπαράγοντας κατά γράμμα όλη την μπόχα του αστικού Τύπου, πιάνοντας το νήμα κατευθείαν από κέντρα και παράκεντρα μεγαλοεπιχειρηματιών, πρεσβειών, μυστικών υπηρεσιών κ.ά. κατά του ΚΚΕ: «Αλλαξε, λοιπόν, η ηγεσία του "κόμματος" μετά το συνέδριο, γύρω από το οποίο τόσες

Εχουμε κριτήριο, έχουμε και απόφαση

Mε τον ήλιο τα βγάζουν, με τον ήλιο τα βάζουν, αλλά δεν μπορούν να βρουν τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.

Διαχρονικό το πρόβλημα, από τον πρώτο τσοπάνη που το διατύπωσε ως τους σημερινούς επίδοξους διαχειριστές που δεν μπορούν να εξηγήσουν πως ενώ έχουν φτάσει τους εργάτες να δουλεύουν ξανά «ήλιο με ήλιο» αντί να πάνε την άλλη μέρα χαρούμενοι στη δουλειά, αυξάνονται οι αιτήσεις για νοσοκομειακή περίθαλψη, εσχάτως δε αυξάνεται και ο κύκλος εργασιών των γραφείων κηδειών.

Βέβαια, μια μερίδα αναλυτών όχι μόνο δεν ανησυχεί, αντίθετα αυξάνει τις σπονδές στον καιρό να χαλάσει ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες όσα γερόντια δεν πέθαναν το χειμώνα να πεθάνουν την άνοιξη. Τα δημόσια οικονομικά δεν αντέχουν τόσες συντάξεις.

Οι πλασιέ της Χρυσής Αυγής ...

1. Πληκτικό και απογυμνωμένο, το πολιτικό σκηνικό, στερούμενο αξιών, αναγκάζεται να περάσει στα χέρια του κάθε Τράγκα, τελευταίο πλασιέ των χρυσαυγιτών. Λάθος και ανοησία είναι να λειτουργήσουμε τώρα τις αρχές της αδιαφορίας και της επιείκειας και να μη χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη σκληρότητα απέναντι σ' αυτήν τη φατρία που διαφημίζει και περιφέρει τον ανδρισμό της με βηματισμό που ταιριάζει σε επιτάφιο. Ο Τράγκας δεν πιστεύει σε τίποτα και ως εκ τούτου κολακεύει το τίποτα. Απλή ρουτίνα, που ανεβάζει την τηλεθέαση και γεμίζει τον κουμπαρά του κυρίου Γιώργου.

2. Οι χρυσαυγίτες είναι δευτεροκλασάτοι φασίστες, που λόγω του πεπρωμένου στο οποίο πιστεύουν συμπεριφέρονται δημόσια (βλέπε εκπομπή του Τράγκα) σαν αρσακειάδες. Δύσκολο όμως τέτοιου είδους μακιγιάζ να κρατήσει πολύ. Χρυσαυγίτες είναι, θα ξεφύγουν. Οσο κι αν ο εκπαιδευτής τους «εντός σχολής» προσπαθεί να τους συγκρατεί, όλο και κάποιος ξεφεύγει για να κατουρήσει με τον γνωστό τρόπο των σκύλων δημόσια μπροστά στις κάμερες. Μετά την ικανοποίηση της φυσικής τους ανάγκης καταφθάνουν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι για να παραλάβουν τα λερωμένα τ' άπλυτα και παραπεταμένα για να τα ξεπλύνουν και ν' αποδώσουν πεντακάθαρους τους χρυσαυγίτες στο φιλοθεάμον κοινό.