Σελίδες

13 Απρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Καίγεται» να αναλάβει την αστική διαχείριση


Την ετοιμότητά του απέναντι στην αστική τάξη της χώρας να αναλάβει την αστική διαχείριση διαμήνυσε ξανά σήμερα απ' το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας με απόλυτη σαφήνεια πως για το κόμμα του συνιστά «ταξική, εθνική ευθύνη» η «ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης», για την αποκατάσταση της καταστροφής που έχει υποστεί «το μεγαλύτερο κομμάτι της πραγματικής οικονομίας»! Εξέλιξη την οποία, φυσικά, απέκοψε απ' την καπιταλιστική κρίση και απέδωσε αποκλειστικά, μαζί και την ανεργία και τη φτώχεια, στα μνημόνια, στην τρόικα και τη Γερμανία.
Στο πλαίσιο της γνωστής ρηχής και αποπροσανατολιστικής για το λαό ρητορικής τα έβαλε με τους «δεύτερης διαλογής υπαλλήλους» της τρόικας - τους οποίους όμως δεν έχει πρόβλημα να συναναστρέφεται εκτός χώρας, όπως συνέβη στο ταξίδι του στις ΗΠΑ - κατακεραύνωσε την Μέρκελ και ζήτησε ξανά συμμαχία των χωρών του Νότου, παραλείποντας κάθε αναφορά στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, μαζί με της Μέρκελ, συνομολόγησαν την ευρωενωσιακή στρατηγική - κομμάτι της οποίας είναι τα μνημόνια - και τσακίζουν ανελέητα στις χώρες τους τη φτωχολογιά με απανωτά βάρβαρα μέτρα. Αυτούς τους συμμάχους θέλει ο Τσίπρας για να διεκδικήσει από ευνοϊκότερη θέση καλύτερους όρους ανάκαμψης για την ντόπια αστική τάξη.

Θεσσαλονίκη: Κάλεμα ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση ενάντια στις συλλήψεις κατοίκων της Ιερισσού


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στις 10:30 το πρωί στο αστυνομικό μέγαρο απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Στην Αστυνομική Διεύθυνση θα απολογηθούν οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλαίσιο της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας στα σπίτια τους.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ επισημαίνεται:

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ: Διαστρέβλωσε ό,τι δεν αποσιώπησε...


Με πρωτεργάτη «Τα Νέα», ακολούθησε την πεπατημένη της προσυνεδριακής περιόδου, με προπαγάνδα και συκοφαντίες σε βάρος του Κόμματος
Την πεπατημένη της προσυνεδριακής περιόδου ακολούθησε στην πλειοψηφία του ο αστικός Τύπος, στα ρεπορτάζ που δημοσίευσε χτες για την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Η εφημερίδα «Τα Νέα», που στο προχτεσινό της φύλλο έπλεκε σενάρια άσχετα με τις αρχές και τη λειτουργία του ΚΚΕ, τιτλοφορεί το ρεπορτάζ: «Για την ήττα φταίω κι εγώ - Αυτοκριτική από την Αλέκα Παπαρήγα για τα χαμηλά ποσοστά αλλά και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ». Ετσι ξεκινά και το ρεπορτάζ: «Το δικό της mea culpa για την εκλογική ήττα του ΚΚΕ είπε - εμμέσως πλην σαφώς - χτες η ΓΓ του ΚΚΕ, κηρύσσοντας την έναρξη του 19ου Συνεδρίου. Πήρε πάνω της την ευθύνη για τις απώλειες δυνάμεων του κόμματος μιλώντας για επικίνδυνο εφησυχασμό, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη μαχητικότητα και ενότητα θεωρίας και πράξης».
Το υπόλοιπο του ρεπορτάζ, αγνοώντας επιδεικτικά την ανάλυση των Θέσεων για το χαρακτήρα της λαϊκής συμμαχίας που επιδιώκει το ΚΚΕ, εστιάζει στο ότι η Αλέκα Παπαρήγα «έκλεισε ερμητικά τις πόρτες σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατέταξε