Σελίδες

26 Μαρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ανακοίνωσε εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συμφωνία του Ευρωγκρούπ για την Κύπρο και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό για να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούνται σε βάρος του.
Η εφαρμογή της συμφωνίας συνιστά κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με δραματικές συνέπειες στη μείωση των μισθών, κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων - πρόνοιας, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, εκτίναξη της ανεργίας. Το αρχικό «όχι» της κυπριακής βουλής αφορούσε στη διατήρηση της Κύπρου ως φορολογικού παραδείσου για τα μονοπώλια και την υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και δεν αφορούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη οι λαοί να ξεσηκωθούν ενάντια στον «ευρωμονόδρομο» και τα αντιλαϊκά μέτρα.

"Δίκαιη" ζούγκλα

"Η δήλωση του προέδρου του Eurogroup ότι η συμφωνία της Κύπρου είναι πρότυπο για την ευρωζώνη δεν άφησε κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα των τραπεζών στις οικονομίες που θα παραμείνουν αιχμάλωτες του φαύλου κύκλου της ύφεσης και της κρίσης χρέους." (από το capital.gr σήμερα)
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας χάνει 3,5% στις 11.30 περίπου, -5% στις 12.30.
Η αβεβαιότητα στις αγορές ξαναγυρίζει, παρά τη "θετική", όπως την είπαν, απόφαση του eurogroup που περίμεναν πως θα καθησύχαζε τους επενδυτές.

Τι προσπαθούν  ακριβώς να κάνουν μες την απελπισία τους όμως; Δύσκολο να πεις. Ο καπιταλισμός άλλωστε έχει ένα πρόβλημα με τη "συλλογική" λειτουργία. Ο καθένας τα δικά του κι όπου βγεί. "Οι υγιείς θα επιβιώσουν", η ζούγκλα με μάσκα δικαιοσύνης.
"Γίνε κι εσύ ισχυρός" λέει το μήνυμα. Η δέσου (χειροπόδαρα)  πίσω από το άρμα κάποιου ισχυρού.

Γ. Γκιόκας στη ΝΕΤ: Οι λαοί μπορούν να ζήσουν καλύτερα αν βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο (VIDEO)




«Και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που ναυάγησε στην Κύπρο, για μας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που αναγορεύει σε μονόδρομο τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε οΓιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο και στην αντιπαράθεση με αφορμή αυτές