Σελίδες

24 Μαρ 2013

1821-2013 Ομοιότητες και διδάγματα‏


  Η φετινή επέτειος της επανάστασης του 1821 είναι ξεχωριστή, γιατί μέσα από τις ομοιότητες τού τότε με το σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να δούμε τον δρόμο που έχουμε να πορευτούμε , οι σύγχρονοι "δούλοι" και "ραγιάδες" των εξουσιαστών, των από πάνω , των μεγαλοεργοδοτών, του μεγάλου κεφαλαίου. 
   
Και τότε, οι αντικειμενικές συνθήκες  είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν την κήρυξη της επανάστασης από την προοδευτική τάξη της εποχής, που μετά από προσπάθειες και αγώνες δεκαετιών, με αργά και βασανιστικά βήματα, μπόρεσε και ωρίμασε, στο σύνολο των αστών και των συμμάχων της, την ιδέα να πάρουν την εξουσία (πολιτική και οικονομική) από τους φεουδάρχες, όχι με εκλογές, ούτε με διάλογο, μήτε μέσα από διαπραγματεύσεις, αλλά όπως διακήρυσσαν οι επαναστατημένοι με "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", με την αστικά επανάσταση και στην Ελλάδα.

 Προσκυνημένοι σήμερα είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ ( με ή χωρίς μνημόνια), το ΔΝΤ (της Μέρκελ, του Ομπάμα, Πούτιν, κ.λ.π), που θέλουν να γιάνουν το "θεριό" (καπιταλισμό), που κάνουν τα

Ο δρόμος ανοιχτός

«Το κυριότερο πράγμα που δεν καταλαβαίνουν οι σοσιαλιστές και που φανερώνει πως θεωρητικά είναι κοντόφθαλμοι, πως είναι αιχμάλωτοι των αστικών προκαταλήψεων και πως πρόδωσαν πολιτικά το προλεταριάτο, είναι τούτο, ότι στην καπιταλιστική κοινωνία, όταν η ταξική πάλη που βρίσκεται στη βάση της κοινωνίας αυτής, οξύνεται κάπως σοβαρά, δεν μπορεί να υπάρξει τίποτε το ενδιάμεσο, παρά τούτο μόνο: είτε δικτατορία της αστικής τάξης, είτε δικτατορία του προλεταριάτου. Κάθε ονειροπόλημα για κάποια τρίτη λύση είναι αντιδραστικό θρηνολόγημα μικροαστού».

Είναι φανερό πλέον ακόμα και στον πιο αδαή ότι μια μερίδα συντρόφων επέλεξαν να μεταφέρουν το επίκεντρο του προσυνεδριακού διαλόγου στο ζήτημα της εγκατάλειψης του ΑΑΔΜ και πιο συγκεκριμένα σε δύο πλευρές: 
1) Στην ύπαρξη ή όχι μεταβατικών περιόδων, σταδίων ή ενδιάμεσων εξουσιών για το σοσιαλισμό. 
2) Στη δυνατότητα ύπαρξης μιας κυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού που να προωθεί την επίλυση του ζητήματος της εξουσίας, τοποθετημένη με την πλευρά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Για τα 2 προηγούμενα πιστεύω ότι επαρκώς απαντά ο Λένιν. Ετσι και αλλιώς αφενός το 15ο Συνέδριο δεν προσδιόριζε το ΑΑΔΜ ως στάδιο και αφετέρου είναι

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Ψέματα των αστών με στόχο το λαό

Νέες υπηρεσίες στο σύστημα που την γέννησε και το στηρίζει παρέχει τούτες τις μέρες η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με αφορμή το γιορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Το προηγούμενο διάστημα εξήγγειλε παιδομάζωμα, μάζεψε σε κατά τόπους γραφεία της παιδάκια να τους «μάθει» μυθολογία και «ιστορία», να δηλητηριάσει παιδικές ψυχές και μυαλά με ρατσιστικό μίσος, μίσος για βιοπαλαιστές, σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα ή θρήσκευμα.

Τελευταία παρέδωσε «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Η Αλήθεια για το '21» σε πολυτελές ξενοδοχείο της λεωφόρου Κηφισίας. Εχοντας πίσω του σημαία με το χουντικό φοίνικα, μπροστά σε μερικές δεκάδες νεοναζί που ανά διαστήματα κραύγαζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», ο αρχηγός των εν Ελλάδι νεοναζί, Ν. Μιχαλολιάκος, απειλούσε: «(...) Ας μάθουν οι μαρξιστές (...) οι αριστεροί μπολσεβίκοι ότι δεν είναι μόνοι τους, θα δώσουμε τη μάχη". Μίλησε για μπολσεβικισμό στα σχολεία, ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τη διορθώσουμε (...) λυσσάξανε (σ.σ. έτσι αντιμετωπίζει τις λαϊκές αντιδράσεις στα μαθήματα μίσους των νεοναζί)γιατί θα παίξουμε πλέον μπάλα στην έδρα τους».