Σελίδες

18 Μαρ 2013

Χαίρε βλάκα ...

Μετά το ναζιστικό χαιρετισμό του κατίδη και το σχετικό ντόρο που προκάλεσε, άνοιξε μια κουβέντα που θυμίζει το κλασικό δίλημμα για τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο: ένοχος ή βλαξ; Είναι δηλ όντως φασίστας ή απλώς ένα ανόητο εικοσάχρονο παιδί, που δεν ξέρει τι κάνει και θα είναι λάθος να το χαρίσουμε στους χρυσαυγίτες;

Και γιατί να αποκλείει το ένα το άλλο; Ουδέν ψευδέστερον του ψευδοδιλήμματος. Ποιος μας είπε ότι οι φασίστες (και η πανέξυπνη ηγεσία τους) στρατολογούν κατά κανόνα ευφυή άτομα; Είναι μήπως τέτοια δείγματα το περιβόητο εγέρθουτου και το βιντεάκι με τον αλησμόνητο «δρώμενα»; Τι αποδείξεις έχουμε για το δείκτη νοημοσύνης των μελών και των ψηφοφόρων της χρυσής αυγής; Πόσο έξυπνος μπορεί να είναι πχ όποιος πιστεύει ότι οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές κι ευθύνονται για τις στρατιές των πτυχιούχων ανέργων –γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, εκπαιδευτικών, και τόσων άλλων; Πόση ευφυία μπορεί να διαθέτει κάποιος που φώναζε στις πλατείες «οι τριακόσιοι στο γουδί», τσουτσουρώνει με τους «300» στο γυαλί και πηγαίνει στο γήπεδο να δει την εθνική ντυμένος αρχαίος έλληνας, για να αποδείξει ότι είναι εθνικά περήφανος και βουκεφάλας με περικεφαλαία, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Κύπρος: Στο συλλαλητήριο την Τρίτη καλούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη στις 5 μ.μ. έξω από το Κυπριακό Κοινοβούλιο απευθύνουν η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Κύπρο και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Κύπρο, με σύνθημα  «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - Σύγκρουση με ΕΕ, ΔΝΤ, αστικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις.
Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν ΕΕ - ΔΝΤ - αστικές κυβερνήσεις στους λαούς και των δύο χωρών.

Αλ. Μπαλού: Καμία αναμονή, οργάνωση και δράση για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO)




Όποια συνταγή, όποια διαπραγμάτευση, όποια διαχειριστική λογική ακολουθηθεί μέσα στην ΕΕ, στην οικονομία και την εξουσία του κεφαλαίου, θα είναι σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Η νοθεία εργαλείο της πολιτικής τους


Το πλήθος κρουσμάτων νοθείας και αλλοίωσης των πραγματικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα που κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, ενόψει και του 35ου Συνεδρίου δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Για χρόνια, μέσα στα συνδικάτα οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν την πλειοψηφία στη Συνομοσπονδία, διακρίθηκαν σε αυτό το «άθλημα». Νοθεία, διπλοψηφίες, οργανώσεις που χωρίς την παραμικρή δράση εμφανίζουν χιλιάδες ψηφίσαντες σε εκλογές-παρωδία και σε χρόνο ρεκόρ, σωματεία φαντάσματα που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και «δικαιώνουν» το ρόλο τους μόνο στις εκλογές και την ανάδειξη αντιπροσώπων. Μια κατάσταση που προκαλεί αποστροφή, δυσφημίζει την ίδια την έννοια του συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής δράσης.
Ορισμένοι αποδίδουν αυτά τα φαινόμενα, αποκλειστικά σε προσωπικές φιλοδοξίες, σε «μάχη για τα κουκιά», σε αναμετρήσεις για «τις καρέκλες»... Βολικές και επιφανειακές εξηγήσεις. Οι αιτίες όμως αυτών των φαινομένων είναι βαθύτερες. Και επειδή το φαινόμενο αυτό είναι διαχρονικό και όχι τυχαίο,