Σελίδες

15 Μαρ 2013

«Περάστε κόσμε, πουλάω όσο-όσο λάσπη για να ρίξετε στους τάφους των αγωνιστών κομμουνιστών»

Ψεύδεται και δε σέβεται... (ο υιός)...

Είναι γνωστό ότι το πρόσωπο του Στάλιν, που 60 χρόνια μετά το θάνατό του εμπνέει σχεδόν το 50% των συμπατριωτών του, έχει «εμπνεύσει» επίσης και την κατασκευή πλήθους θεωριών συνωμοσίας που τον παρουσιάζουν λίγο ως πολύ σαν τον Ρασπούτιν. 

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. 
Καλό θα ήταν να έχει και στοιχεία γι’ αυτά που λέει, αλλά, θα πει κανείς, εδώ στοιχεία κατασκευάζονται και ανασκευάζονται κατά το δοκούν, ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία. 

Εδώ καταλήξαμε να μη θεωρείται στοιχείο η μαρτυρία του ίδιου του Γκέμπελς για το Κατίν και να το χρεώνει η αστική τάξη στην ΕΣΣΔ, να κάνει δηλαδή ό,τι έχει παραδεχτεί ο Γκέμπελς πως σκόπευε να κάνει η κατασκευασμένη προπαγάνδα των ναζί.

Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!


Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μαρτίου

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια
Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: ό,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι’ αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.
Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25ηΜαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;
Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.
Όμως η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»!

Για το ψωμί δεν υπάρχει ισοδύναμο, εκτός κι αν βρει ο Κουβέλης…


Το ψωμί – ψωμάκι λένε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αγκομαχούν από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής και φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να αγοράζουν πλέον ούτε μια φραντζόλα ψωμί.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Marc» για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, το 5% των Ελλήνων που αγόραζαν προ διετίας καθημερινά ψωμί, τώρα αγοράζουν σπανιότερα, σχεδόν μια – δυο φορές την εβδομάδα. Έτσι, το 39,7% των καταναλωτών αγοράζουν ψωμί καθημερινά, το 25,6% μέρα παρά μέρα, το 28,4% μια με δυο φορές την εβδομάδα, ενώ το 6,3% αγοράζει ψωμί ακόμα σπανιότερα. Παράλληλα, έχουν μειωθεί και οι ποσότητες ψωμιού που αγοράζει κάθε οικογένεια: 80% των νοικοκυριών δήλωσαν ότι καταναλώνουν μισό κιλό ψωμί την ημέρα, 15,7% ένα κιλό, ενώ 2,2% ενάμισι κιλό. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ πριν από δυο χρόνια το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση του ψωμιού για οικονομικούς λόγους ήταν 10,9%, σήμερα αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται στο 22,9%! 
Σα δε ντρέπεται ο κάθε Κουβέλης του συστήματος με τα καμώματά του.
                                                                     ***
Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οδηγούνται σε «σαρακοστή» διαρκείας. Οι επιπτώσεις από τις κατακόρυφες μειώσεις μισθών και συντάξεων και οι εξοντωτικές αυξήσεις στους φόρους και τα χαράτσια της λαϊκής οικογένειας, αποτυπώνονται με δραματικό τρόπο σε έρευνα που διεξήγαγαν δυο φοιτητές του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΕΚΠΟΙΖΩ:

Τους «έκαψαν» τα... ηλιακά πάνελ



Αντί για εύκολα και πολλά κέρδη, όπως τους υπόσχονταν, γέμισαν με χρέη οι αγρότες που «επένδυσαν» στα φωτοβολταϊκά. Είναι απλήρωτοι για το ρεύμα που παράγουν και καλούνται να πληρώσουν φόρους και χαράτσια για χρήματα που δεν εισπράττουν

Τους υποσχέθηκαν «λαγούς με πετραχήλια» και τους εξαπάτησαν οικτρά. Τους έταξαν εύκολα, γρήγορα και μεγάλα κέρδη και τους «πρόσφεραν» τεράστια χρέη.

Ο λόγος για τους αγρότες που «τσίμπησαν» στα «Κιρκικά κελεύσματα» των κυβερνώντων και «επένδυσαν» στα φωτοβολταϊκά, γεμίζοντας τα χωράφια με ηλιακά πάνελ. Για να το κάνουν, δανείστηκαν πολλά χρήματα από τις τράπεζες - η μικρότερης κλίμακας επένδυση κοστίζει περί τις 300.00 ευρώ - ενώ, αφήνοντας ακαλλιέργητα τα χωράφια στα οποία εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά πάρκα, στερούνται και το εισόδημα που είχαν από τα αγροτικά προϊόντα τα οποία παρήγαγαν. Με τις συμβάσεις που υπέγραψαν, δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής έως 100 KW χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τις μεταβιβάσουν για μια πενταετία, κάτι που δε συμβαίνει με άλλες φωτοβολταϊκές επιχειρήσεις.

Κ. Ζιώγας στη ΝΕΤ: Ο λαός να ορθώσει μέτωπο για να εμποδίσει τα χειρότερα που έρχονται (VIDEO)




Σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, «σε κατεύθυνση τέτοια, που θα ανατρέψει την κυρίαρχη τάξη, θα ανατρέψει την αστική τάξη, θα ανατρέψει τα μονοπώλια και ο λαός θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει» κάλεσε οΚώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».