Σελίδες

13 Μαρ 2013

Σαμαράς, ο δίδυμος αδερφός του Μιχαλολιάκου...


Ο Σαμαράς συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω ως εκπρόσωπος όχι μόνο της ακραίας πολιτικής χυδαιότητας και της αχανούς ιστορικής αφασίας, αλλά και ως τυπικός εκπρόσωπος του «θηλασμού» εκείνου του άκρου που υποτίθεται καταγγέλλει

Την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» επανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την «αντιμετώπιση της βίας», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κεντροδεξιών νεολαιών από την Ευρώπη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Σαμαράς ζήτησε καταδίκη των φαινομένων βίας, σε οποιαδήποτε μορφή, από όπου και αν προέρχεται, χωρίς εκπτώσεις!!!

Ανέφερε επίσης ότι «δεν φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας, οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης» και πρόσθεσε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό να αποτελεί το συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και διαλύουν τις κοινωνίες».

Το όραμά του για καπιταλιστική ανάπτυξη παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλ. Τσίπρας

Διαβεβαιώσεις στα ντόπια και ξένα μονοπώλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εχθρός της ανάπτυξης», εννοείται της καπιταλιστικής, έδωσε χτες από την Αλεξανδρούπολη ο Αλ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας σχέδια επί χάρτου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας, με κίνητρα και χρήμα στους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις. Παράλληλα, προσπάθησε να παραμυθιάσει το λαό ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλάει θα σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα εξαλείφει την ανεργία και θα ανοικοδομεί κοινωνικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ατόφια δημαγωγία, αφού τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που παίρνονται σήμερα, αποτελούν προϋπόθεση για επαναφορά της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τα μέτρα αυτά θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με άλλο μείγμα διαχείρισης, προκειμένου να πετύχει τον πρώτιστο γι' αυτόν στόχο, το ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση με «ενίσχυση δραστηριοτήτων με αυξανόμενη ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές», με «στήριξη δραστηριοτήτων με ισχυρή διακλαδικότητα». Με επικέντρωση -δηλαδή ιδιαίτερη «φροντίδα»- στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και των εξαγωγών.

Η «ανάπτυξη»

H υπόθεση του χρυσού στη Χαλκιδική και η δράση της πολυεθνικής «Ελντοράντο» είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις για τη διαβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη και τη στάση που θα πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν απέναντι σε αυτή. Μια εταιρεία συμφώνησε με τους κυβερνώντες να ξεκινήσει διαδικασίες εξόρυξης χρυσού σε μια τεράστιας έκτασης περιοχή, που θα την ακολουθήσουν και άλλες στα όρια του Παγγαίου Ορους, όπως και στον Εβρο, το οποίο θα γεμίσει τρύπες και δηλητηριώδες κυάνιο, ενώ μόλις εξαντληθούν τα όποια αποθέματα και η γη θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, η «Ελντοράντο» θα γίνει καπνός, με τα δεκάδες και εκατοντάδες δισ. κέρδη που θα έχει τσεπώσει κάνοντας μπίζνες με το ευγενές μέταλλο. Αυτό, για την πλουτοκρατία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, συνιστά ανάπτυξη. Ε, για τους εργαζόμενους αυτό μόνο δεν είναι ανάπτυξη, αλλά καταστροφή και πρέπει να την απορρίψουμε μετά βδελυγμίας.

Ετσι είναι ο καπιταλισμός. Μια εταιρεία βγάζει κέρδος, σπέρνοντας γύρω της ανεργία, μιζέρια και καταστροφή. Η καταστροφή του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική, το διώξιμο των αγροτών από τη γη τους, η οποία θα πρέπει να γίνει παραμάγαζο των ορυχείων, η εξαφάνιση της πανίδας και της χλωρίδας εξαιτίας του τρόπου που εξορύσσουν το χρυσό οι πολυεθνικές, η ακύρωση της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, η μετανάστευση ακόμα περισσότερων κατοίκων των γύρω χωριών, είναι το τίμημα αυτού του είδους ανάπτυξης. Της ανάπτυξης στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους, για το επιχειρηματικό κέρδος και μόνο όσο θα υπάρχει το κέρδος αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση τα πάντα μαραζώνουν γύρω από μια εταιρεία που λειτουργεί ως ρουφήχτρα ολόκληρης της περιοχής.

Λιάνα Κανέλλη σε Κασιδιάρη: Υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια που δεν μπορούν ναζιστική βρώμα να ξεπλύνουν




Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.
205 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, 3 κατά και βρέθηκε και 1 «παρών».
Την άρση της ασυλίας του έχει εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία πρωτοδικών.

Βατικανό: Δεν ξέρουν ακόμα αν θα είναι Πάπισσα ή Πάπας

Μαύρος καπνός απ' το κονκλάβιο.
Σα να λέμε ότι κάτι έπαθε η φοράδα στ' αλώνι.

Μας έχουν πρήξει τόσες μέρες με αναλύσεις για το πώς μαζεύονται, τι είδους φασιανούς τρώνε στις ειδικές σουίτες του Βατικανού που οι επίσκοποι συνομιλούν με το θεό για να αποφασίσουν ποια πάπισσα ή πάππα θα εκλέξουν.

Η αγωνία τους είναι το ίδιο κάλπικη με το ερώτημα για το αν η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας θα είναι κεντροαριστερή ή αριστεροκεντρική.