Σελίδες

18 Φεβ 2013

Γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται ανθρώπους σαν τον κ. Βορίδη;


Του Μιλτιάδη Κόκκινου
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» και την ωμή καταστολή των λαϊκών αγώνων, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, στην οποία πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδει τον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης στο γεγονός ότι στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ έχουν επικρατήσει «ακροδεξιοί», «νεοναζί», «γκεμπελίσκοι», όπως ο Βορίδης, ο Δένδιας, ο Κρανηδιώτης, ο Γεωργιάδης, ο Κεδίκογλου κ.ά.
Βεβαίως η ιστορία όλων αυτών -και ιδιαίτερα του κ. Βορίδη- είναι λίγο πολύ γνωστή, καθώς και η σχέση τους με ακροδεξιές οργανώσεις. Όμως το μεγάλο ερώτημα (που δε θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν είναι μόνο «τι έκανε ο κ. Βορίδης στα νιάτα του» ή «γιατί είναι αυτοί στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ και δεν είναι κάποιοι άλλοι, πιο μετριοπαθείς».
Το μεγάλο και βασικό ερώτημα είναι άλλο: Γιατί το σύστημα επιστρατεύει και βγάζει στην πρώτη γραμμή τέτοιους πολιτικούς;

Την Τετάρτη η πανεργατική πανελλαδική απεργία - Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε πάνω από 70 πόλεις


Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη δίνεται η μάχη της μεγάλης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας και τις μέρες που απομένουν εργαζόμενοι, συνδικάτα, ομοσπονδίες προετοιμάζουν δυναμικά την επιτυχία της, καθώς αυτή η απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική.
Αιτήματα αιχμής της απεργιακής μάχης:
  • Να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική ΣύμβασηΕργασίας και να αυξηθούν μισθοί και μεροκάματα κόντρα στην επιχείρηση μεγαλοεργοδοσίας - κυβέρνησης - εργατοπατέρων να τα παρασύρουν στον γκρεμό της «ανταγωνιστικότητας».
  • Να εξασφαλιστούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων σε μια περίοδο που αυτοί πολλαπλασιάζονται αμείωτα.
  • Να εμποδιστεί η φορο-καταιγίδα που λεηλατεί το ήδη πενιχρό εισόδημα των λαϊκών - εργατικών οικογενειών.
  • Να πάρει απάντηση η καταστολή και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την οργανωμένη λαϊκή πάλη.

KKE: Ερώτηση για το θωρακισμένο όχημα καταστολής της Πυροσβεστικής έξω από τη δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ


Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το όχημα της Πυροσβεστικής που ήταν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.
Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 οδηγήθηκαν εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου για την κινητοποίηση (30/01/13) που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό.

Αλέκα Παπαρήγα: Μόνη λύση για το λαό η μονομερής διαγραφή του χρέους από μια λαϊκή εξουσία


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και στον δημοσιογράφο Σπ. Κάραλη παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ολόκληρη η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα:
Στις θέσεις για το 19ο Συνέδριο αναφέρεται ότι σε συνθήκες δοκιμασίας το καπιταλιστικό σύστημα ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Παρατηρείται αυτή η πολιτική της όξυνσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Μέχρι ποιου βαθμού εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει την καταστολή;
«Η κυβέρνηση δεν έχει όρια και αναστολές. Φραγμό στον έξαλλο αυταρχισμό της μπορεί να βάλει μόνο το οργανωμένο και αποφασισμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Οι επιστρατεύσεις απεργών, η προβοκάτσια στο Υπουργείο Εργασίας και η επίθεση στο ΠΑΜΕ, δεν αποτελούν ολίσθημα. Ο στόχος κυβέρνησης και ΕΕ είναι να απαγορεύσουν τις απεργίες. Με το "νόμος και τάξη" σχεδιάζουν να επιβάλουν μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες κάτεργου, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη φτώχεια στους αυτοαπασχολούμενους. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που μπορεί να εξασφαλίσει ο καπιταλισμός στο λαό».