Σελίδες

9 Φεβ 2013

Την Τρίτη, ΣΤΙΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ διαδηλώνουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων


Στις 8.30 π. μ., στο Πεδίον του Αρεως η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 4ωρη στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και συνδικάτα. Συμπαράσταση από την ΠΣΟ
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις συμμετοχής σωματείων στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει το ΠΑΜΕ, την Τρίτη, 12 Φλεβάρη, στις 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, οπότε και δικάζονται 35 συνδικαλιστές, μετά την κυβερνητική καταστολή και προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του ταξικού κινήματος. Οι 35 συνδικαλιστές οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή «τόλμησαν» να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί στη βάση «πελατειακών αντιλήψεων».
Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και σημειώνει: «Να δείξουμε εμείς μηδενική ανοχή στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή. Αυτό είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική

Ρωσία: Ανεξίτηλη η υπεροχή του σοσιαλισμού!


Είκοσι και πλέον χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ολοκλήρωση των αντεπαναστατικών διεργασιών σε ΕΣΣΔ και Ανατολική Ευρώπη, η ακτινοβολία, οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού, που γνωρίσαμε, αντέχουν!
Παρά την αντικομμουνιστική κι αντισοβιετική προπαγάνδα! Παρά τους τόνους της συκοφαντίας και της λάσπης, που ρίχνουν τα αστικά ΜΜΕ στη Ρωσία και διεθνώς, η υπεροχή της σοσιαλιστικής κοινωνίας αντέχει στη συνείδηση των πολιτών της Ρωσίας.
Έτσι σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία δημοσκοπήσεων Levada-Centre την περίοδο από 18-21 Γενάρη 2013, σε 1.600 άτομα άνω των 18 χρόνων από 45 περιοχές της Ρωσίας, στο ερώτημα «Ποιο πολιτικό σύστημα είναι καλύτερο: το σοβιετικό που είχαμε έως τη δεκαετία του ’90, το σημερινό σύστημα ή η δημοκρατία των δυτικών χωρών;», η πλειοψηφία, όπως και πριν 15 χρόνια, που είχε τεθεί το ίδιο ερώτημα, απαντά το σοβιετικό σύστημα.

«Είδατε τι θα πάθετε;»

ΔΕΝΔΙΑΣ...

Καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν ήταν η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη.
Κάθε άλλο παρά της διέφυγε το γεγονός ότι θα ερχόταν στο φως η αγριότητα των υπηρεσιών καταστολής και οι μέθοδοι λιντζαρίσματος που ακολουθούν. Αυτό ακριβώς ήθελε!
Tα μαγειρεία της διαμόρφωσης συνείδησης εκείνο στο οποίο στόχευαν εξ αρχής ήταν η «εξοικείωση» του κοινού με αυτές τις μεθόδους. Η «νομιμοποίησή τους». Η καλλιέργεια κλίματος «αποδοχής» του ξυλοδαρμού και του βασανισμού ως «δικαιολογημένου» ή και «αμυντικού» μέσου της εξουσίας, που ασκείται προς όφελος της κοινωνίας...
Ταυτόχρονα με την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό του κόσμου, παράλληλος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα αίσθημα «συμφιλίωσης» με τη βαρβαρότητα, στην οποία ο λαός θα παραδοθεί «ανεπαισθήτως» μέσα από τη δύναμη της εικόνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Υπόσχεται να διορθώσει τον ... λάθος καπιταλισμό!!!

Η βαρβαρότητα που ζει ο λαός δεν είναι παρά ένα «λάθος», που ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει... 
Αυτό διατείνεται η ηγεσία του, με τον Αλ. Τσίπρα να υποστηρίζει, σε ομιλία του στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, στα σοβαρά ότι αν το λάθος συνεχίζεται είναι επειδή η κυβέρνηση δε διεκδικεί τη διόρθωσή του!
Διαγράφοντας μονοκονδυλιά την προ πολλού επεξεργασμένη σε επίπεδο ΕΕ φιλομονοπωλιακή στρατηγική που, για χάρη της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και στην κρίση και στη φάση της ανάκαμψης, τσακίζει κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, ισχυρίστηκε:
«Είπαμε ότι αυτή η πολιτική είναι λάθος και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι και λένε ότι ήταν λάθος. Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος,