Σελίδες

8 Φεβ 2013

Σπ. Χαλβατζής: Η κυβέρνηση συνειδητά αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο




Το ζήτημα της αποφυγής του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την κυβέρνηση, καθώς αλλεπάλληλες Ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες, έθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

ΣΚΑΪ ... ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ! (VIDEO)




Λέει ένα σποτ του ΣΚΑΪ: ...Σε δημοκρατία ΚΚΕ θα μπορούσες να σκίσεις το νόμο και τάξη;

Εξαθλιώνουν το λαό - επιδοτούν τρομοκράτες!





Η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Γενάρη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι η χώρα που διαθέτει το υψηλότερο - μετά τις ΗΠΑ - ποσοστό του ΑΕΠ της υπέρ στρατιωτικών δαπανών για το ΝΑΤΟ.

Το ποσοστό αυτό την τελευταία διετία διαμορφώθηκε στο 2,1% του ΑΕΠ της χώρας.

Με άλλα λόγια, μόνο την τελευταία διετία, η Ελλάδα έχει πληρώσει στο ΝΑΤΟ τουλάχιστον 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό, που σε συνθήκες κρίσης και αφαίμαξης του ελληνικού λαού πήγε για στρατιωτικές δαπάνες υπέρ ΝΑΤΟ

(σ.σ.: ΝΑΤΟ, θυμίζουμε, είναι αυτός ο φιλοπόλεμος, ιμπεριαλιστικός, τρομοκρατικός οργανισμός που βομβαρδίζει, εισβάλλει, κατέχει χώρες και δε γνωρίζει αν τα Ιμια είναι ελληνικά)

θα ήταν αρκετό, ώστε:

Όταν η ευρωλαγνεία δεν έχει πάτο...


Πρόσφατα σε τηλεοπτικό πάνελ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Δούρου, μας πληροφόρησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο το ευρώ, είναι και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πράγματι... Η ΕΕ χρησιμοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα επιλεκτικά και προσχηματικά για να δικαιολογήσει τις απροκάλυπτες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της σε βάρος των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα νεκρά και τα σακατεμένα παιδιά από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και όπου αλλού προστάζουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, μαρτυρούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ, πιστή στην «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Άλλωστε γι' αυτό βραβεύτηκε προκλητικά με το Νόμπελ Ειρήνης.
Το περίφημο «κοινωνικό» της μοντέλο, οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν καλά από την ανελέητη σφαγή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, την ελαστικοποίηση της εργασίας, το μοίρασμα της ανεργίας, την εκθεμελίωση του συστήματος της πρόνοιας και της συνταξιοδότησης, την ιδιωτικοποίηση της υγείας-πρόνοιας. Το μαρτυρούν οι άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι, οι άστεγοι, τα παιδιά που λιποθυμούν νηστικά στα σχολεία.