Σελίδες

4 Φεβ 2013

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;

Έχετε παρατηρήσει ποια είναι η κυριώτερη αποστροφή των συνομιλητών σας όταν η κουβέντα στρέφεται γύρω από τα κυβερνητικά μέτρα και την εξαθλίωση στην οποία αυτά τα μέτρα οδηγούν τις λαϊκές μάζες; Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά, προσωπικά, παρατηρώ ένα κοινό μοτίβο απορίας:"γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;"

"Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος", λοιπόν; Πριν ενάμιση χρόνο είχαν βουλιάξει οι πλατείες με απλούς πολίτες που φώναζαν, μούντζωναν, πετούσαν ντομάτες κι αβγά, απειλούσαν θεούς και δαίμονες, ενώ με στεντόρεια φωνή διατείνονταν ότι "η χούντα δεν τελείωσε το '73". Το περίφημο "κίνημα των αγαναχτισμένων" είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο και οι έντρομοι -και καλά!- αναλυτές προειδοποιούσαν την εξουσία πως θα κινδύνευε η υπόστασή της αν δεν έτεινε "ευήκοον ους" σ' αυτές τις φωνές. Παράλληλα, εκείνο το "κίνημα" έδειχνε πως είχε συνενώσει τις λαϊκές μάζες σε μια ενιαία αντικαπιταλιστική διαμαρτυρία, πέρα και πάνω από κάθε επί μέρους κομματική τοποθέτηση. Ακόμη κι εκείνοι που δεν τόλμησαν (ή δεν θέλησαν) εκείνη την εποχή να κατεβούν στις πλατείες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετώπισαν το φαινόμενο ως ένδειξη πως κάτι ουσιαστικό θα αλλάξει.

ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ & ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Καταγγελίες για βασανισμό του, από τις αστυνομικές αρχές της Κοζάνης, απευθύνει η οικογένεια του 24χρονου συλληφθέντα για την διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, ενώ η δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα μεταφοράς του σε νοσοκομείο, προκειμένου να τεθεί άμεσα υπό ιατρική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο 24χρονος ξυλοκοπήθηκε επί ώρες στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με δεμένα τα μάτια. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, ο 24χρονος παρουσιάζει αιματουρία και έντονες ζαλάδες.
Όπως δήλωσε η μητέρα του 24χρονου (ολόκληρη η επιστολή παρακάτω), που είναι γιατρός στο ΕΚΑΒ, ο γιος της τής είπε ότι ανάλογη κακοποίηση υπέστησαν και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι. Όπως ανέφερε, οι τέσσερις δεν χτυπήθηκαν στη συμπλοκή με την αστυνομία, κατά τη σύλληψή τους, αλλά μέσα στα κρατητήρια της αστυνομίας.
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους.

Το ΠΑΜΕ Καλεί σε σκληρή μάχη για την απεργία στις 20 Φλεβάρη


Ολόκληρο το απεργιακό κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας

 «Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, άνεργοι - άνεργες, νέοι - νέες,
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.
Ολοι και όλες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη, 10.30 π.μ., Oμόνοια
Να "νεκρώσουν" τα πάντα! Να παραλύσει η χώρα.
Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους σε σύγχρονα κάτεργα.