Σελίδες

3 Φεβ 2013

Τα ΜΜΕ του συστήματος και η «πραγματικότητα» που βολεύει

Από τα δημοσιεύματα στον Τύπο την επομένη και τη
μεθεπόμενη της κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας

Ολα τα είχε ο μπαχτσές του αστικού Τύπου, στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο Εργασίας, την περασμένη Τετάρτη, την προβοκάτσια και την καταστολή που ακολούθησε. Η προβολή του θέματος δεν ξέφυγε ούτε μοίρα από την πεπατημένη της διαστρέβλωσης, που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το λαό, να δημιουργήσει συγχύσεις, να παρουσιάσει μια ατόφια ταξική αναμέτρηση σαν πολιτικό παιχνίδι και ακτιβισμό προς άγρα ψήφων. Κωδικοποιώντας τα βασικά τους ιδεολογήματα, ξεχωρίζουν τα εξής:
1. Το ΚΚΕ «επέστρεψε» δυναμικά στις κινητοποιήσεις, πρώτη φορά μετά τις εκλογές...
Καμιά κινητοποίηση συνδικάτου δεν αποφασίζεται από το ΚΚΕ. Στις διοικήσεις των ταξικών σωματείων δρουν πρωτοπόρα οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές, οι οποίοι εκλέγονται από χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους, λογοδοτούν σ' αυτούς και είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τη μορφή και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που κάθε φορά επιλέγουν.
Από αυτήν την άποψη, όσοι προσπαθούν συνειδητά να ταυτίσουν το ΚΚΕ με τα

Βίντεο της ΚΝΕ για την προβοκάτσια στο υπουργείο Εργασίας



Δείτε το βίντεο της ΚΝΕ για την προβοκάτσια, που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ΠΑΜΕ κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Τετάρτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι με τη διαχείριση και (τώρα) το καμαρώνει

Η φαινομενική μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του. Τον καπιταλισμό θέλει να διαχειριστεί και προκειμένου να δώσει εξετάσεις στο αστικό σύστημα για να τον εμπιστευθεί, πιέζεται να γίνει πιο συγκεκριμένος για το ποια πολιτική θα εφαρμόσει. Κάπως έτσι, εγκαταλείπει ακόμα και τις δημαγωγικές υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά, τις κορόνες για το ΔΝΤ και τα μνημόνια, τα ψέματα με τα οποία προσπαθούσε να αρμέξει ψήφους από τα λαϊκά στρώματα, σκορπώντας αυταπάτες ότι μπορεί ο λαός να ευημερήσει αν τον εμπιστευθεί να κυβερνήσει με «άλλο μείγμα», αλλά με τα μονοπώλια ακλόνητα στην εξουσία και την οικονομία.Παρακάτω, σταχυολογούμε ορισμένα μόνο από τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιούνη και τα όσα λέει σήμερα, για ζητήματα που αναδείχτηκαν κυρίαρχα από την αστική προπαγάνδα πριν, στη διάρκεια και μετά την προεκλογική περίοδο.
***
Για το ΔΝΤ
Ελεγε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το σενάριο για ΔΝΤ είναι εφιαλτικό και η διακίνησή του εγκληματικά αφελής. Το απεργάζονται ακραίοι συντηρητικοί και νεοφιλελεύθεροι κύκλοι: Στην Ευρώπη όσοι επιθυμούν μια νέα Ευρωζώνη με την αποπομπή από αυτή των χωρών του Νότου, και στις ΗΠΑ οι πρώην σύμβουλοι του Μπους που εύχονται τη μονοκρατορία του δολαρίου και υπήρξαν αρχιερείς της διάλυσης του Ασφαλιστικού», Αλ. Τσίπρας, Μάρτης 2010.

ΟΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑ...

1. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως το ύφος και οι τρόποι που απέκτησε από τη δεκαετία που συναναστρεφόταν νεοναζιστές ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βορίδης είναι επίκαιροι παρά ποτέ. Χωρίς να μειωθεί η εμπιστοσύνη του στους πρώην συντρόφους του, επενδύει στην καλοσύνη και στη φτηνή τους επιθυμία να συνεργαστούν κάποτε με τον Οίκο Σαμαρά. Ετσι αποφάσισε, με τις πλάτες που του παρέχουν σε αφθονία οι μπάτσοι και η Δικαιοσύνη, να προτείνει την επαναφορά της θανατικής ποινής. Είναι η πρώτη χειρονομία προς τους νεοναζιστές, αδιάσειστη απόδειξη πως σε ορισμένες συνθήκες το αίμα νερό δε γίνεται.
2. Ο Οίκος Σαμαρά ετοιμάζει αγριότητες στο όνομα βωμών και εστιών. Στην παρούσα κατάσταση του κράτους, ο πρωθυπουργός με τους συμβούλους του φαντασιώνονται μια σειρά ατέλειωτα τεχνάσματα, ωσότου ποινικοποιήσουν κάθε ενέργεια των ιδεολογικών τους αντιπάλων.
3. Ο Οίκος έχει εναποθέσει την προβολή του σε μια σειρά δημοσιογράφους που δημιουργούν εσκεμμένα αβυσσαλέα σύγχυση. Ηλίθιοι και ποταποί, εγκωμιάζουν κάθε χτύπημα του κράτους στο όνομα της δημοκρατίας, που η ίδια αποκτά σιγά σιγά το σθένος να ομολογεί μέσω του προέδρου της πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι και ποιους εκπροσωπεί.