Σελίδες

2 Φεβ 2013

Ταξική αλληλεγγύη

Η συγκρότηση Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην υπόθεση της στήριξης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Σκοπός της Επιτροπής - όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση - είναι να στηρίξει τον αγώνα των σωματείων και των άλλων μαζικών οργανώσεων να οργανώσουν την ταξική, λαϊκή αλληλεγγύη. Να βρεθούν στο πλευρό και να στηρίξουν έμπρακτα τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, τον απασχολούμενο, το μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον μετανάστη, τον μικρό αγρότη στα καθημερινά του προβλήματα, μέσα από τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις και τις Λαϊκές Επιτροπές.

Η δράση αυτή έχει διπλό στόχο: Αφενός, την άμεση και έμπρακτη στήριξη όλων

Η κυβέρνηση πίσω από προβοκάτσια και διώξεις

Εκθετη η κυβέρνηση σχετικά με την προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει την Τετάρτη σε βάρος ΠΑΜΕ και ΚΚΕ (ότι δήθεν έσπασαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας, ότι τάχα προέβησαν σε προπηλακισμούς. Και τι δε ισχυρίστηκαν!). Παρά τις μεθοδεύσεις, η κατηγορία που επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές, αυτή της «διακεκριμένης φθοράς» κατέρρευσε αφού ούτε οι διωκτικές αρχές δεν μπόρεσαν να την στοιχειοθετήσουν (αν και διέταξαν όμως σχετικά έρευνα την οποία θα διεξαγάγει η αστυνομία). Τώρα, σε ένα επόμενο στάδιο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει, οι κυβερνώντες βάζουν μπροστά και τη Δικαιοσύνη, ότι τάχα «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», η Δικαιοσύνη ερευνά, η Δικαιοσύνη διώκει, και η ίδια η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία. Ουδέν ψευδέστερο.

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ...ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΣ!



ftou1000kaka

Το ΠΑΜΕ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ ...



Μήπως ο ορίτζιναλ κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι υπάλληλος; 
Από συνήθεια τους λέμε εκπροσώπους!
ftou1000kaka

ΣΑΜΑΡΑΣ VS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ...



ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Ποιοι νοιάζονται για τα νησιά και τις συγκοινωνίες;


Πρόκληση που ξεπερνάει κάθε όριο απέναντι στους ναυτεργάτες, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες των νησιών και συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας αποτελούν τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, προς τα ναυτεργατικά σωματεία.
Με στόχο να συκοφαντήσει, να λοιδορήσει την απεργία στα καράβια δουλεύοντας για λογαριασμό των εφοπλιστών, ξαφνικά τον πήρε ο πόνος «για την αναγκαιότητα της εύρυθμης κι απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων ενδομεταφορών»! Ενώ «ανακάλυψε» ότι: «η αποκοπή των κατοίκων της νησιωτικής χώρας από την ηπειρωτική Ελλάδα με σύνοδες συνέπειες την ομαλή διαβίωση των κατοίκων, την έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, προκαλεί και οξύνει τα προβλήματα στις ήδη βεβαρυμένες από την οικονομική κρίση τοπικές κοινωνίες των νησιών μας»!
Είναι προφανές ότι ο υπουργός και η συγκυβέρνηση έχουν αναγάγει σε τέχνη, την αντιστροφή της πραγματικότητας για να περάσουν τους άθλιους σχεδιασμούς

«Δίκαιο φορολογικό σύστημα σε αυτό το άδικο, εκμεταλλευτικό, βάρβαρο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει»

Δείτε την παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη στην ΕΤ-3 (VIDEO)




«Δίκαιο φορολογικό σύστημα σε αυτό το άδικο, εκμεταλλευτικό, βάρβαρο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Η φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου είναι αυτή που κυριαρχεί και ο λαός πληρώνει για να πηγαίνει πάλι ό,τι μαζεύεται στο μεγάλο κεφάλαιο, υποτίθεται για επενδύσεις».

Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. & Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνεχίστηκε και χτες η άτσαλη προσπάθεια των αστικών ΜΜΕ να ερμηνεύσουν όπως βολεύει στην προπαγάνδα τους την κινητοποίηση των ταξικών Συνδικάτων και Ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, το όργιο της καταστολής και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το ΚΚΕ στις συλλήψεις και το κυβερνητικό παραλήρημα σε βάρος των ταξικών εργατικών αγώνων. 
Η πλευρά που κυριάρχησε χτες στα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ήταν ότι το ΚΚΕ επανέρχεται βάσει σχεδίου στο προσκήνιο των «δυναμικών» - όπως λένε και γράφουν - κινητοποιήσεων, για να αποσπάσει εκλογικά οφέλη, σε ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει τα φώτα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Διαστρεβλώνοντας αυτονόητα πράγματα και κακοποιώντας την αλήθεια, καταλήγουν τελικά να συκοφαντούν το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια». 
Ορισμένες πλευρές που σκόπιμα αποσιωπούν τα ΜΜΕ των αστών: Καμιά κινητοποίηση συνδικάτου δεν αποφασίζεται από το ΚΚΕ. Στις διοικήσεις των ταξικών σωματείων δρουν πρωτοπόρα οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες