Σελίδες

1 Φεβ 2013

Εφτά χρόνια αρπαχτή , ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»...


ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 38 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους. 

ΚΚΕ: Κάτω οι φόροι, οι κατασχέσεις και τα πρόστιμα στα λαϊκά νοικοκυριά


Κάτω οι φόροι, όχι στις κατασχέσεις και τα πρόστιμα στα λαϊκά νοικοκυριά. Να μην υποστούν καμία συνέπεια, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, τα χρέη στις τράπεζες και τα χαράτσια στις εφορίες. Καμία αποδοχή της φτώχειας, της ανεργίας, των μισθών και των συντάξεων πείνας.
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ σχετικά με τη φοροεπέλαση της συγκυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ στα λαϊκά εισοδήματα.
Μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς συλλογικές συμβάσεις και ανασφάλιστοι. Ενιαίος κατώτερος μισθός για όλους με εθνική συλλογική σύμβαση και όχι με νόμους. Να επανέλθουν οι μισθοί και τα μεροκάματα στα επίπεδα που ήταν το 2009, και να διεκδικήσουμε αυξήσεις.

Όταν ο Τσίπρας δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα...


Συνέντευξη στον Στ. Κούλογλου έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μια συνέντευξη με στόχο να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που προκαλούν οι ίδιες οι θέσεις και οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποκαλύφθηκαν περίτρανα με το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, προκαλώντας δυσφορία σε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται αριστεροί.
Και σε αυτή τη συνέντευξη όμως δεν έλειψαν οι αντιφάσεις. Ο Αλ. Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και επισημαίνει ότι αυτό διασφαλίζεται από το γεγονός ότι «η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με 17 κρίκους και ξέρουν ότι αν σπάσει ένας κρίκος θα διαλυθεί η αλυσίδα». Έλα όμως που λίγο νωρίτερα, για να παραστήσει τον αδιάλλακτο, λέει ότι αν η Γερμανία αρνηθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «ας φύγουν (σ.σ. οι Γερμανοί) από το ευρώ, τα έχουμε πει χίλιες φορές!». Τώρα, πώς γίνεται η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει περίπου το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, να αποτελεί απειλή για τη συνοχή της Ευρωζώνης, ενώ η Γερμανία που είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να μην αποτελεί απειλή αν φύγει, μόνο ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να το εξηγήσει.

Χρυσή Αυγή: Μια ζωή φιλαράκια των βασανιστών του λαού…




Της Κικής Αλεξάνδρου
Η κηδεία του δολοφόνου χουντικού στρατηγού Ντερτιλή αποτέλεσε αφορμή για να μαζευτούν οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας. Από το νεκροταφείο παρέλασαν όλα τα εναπομείναντα απολιθώματα της επταετίας, ανάμεσά τους και ο διοικητής του ΕΑΤ–ΕΣΑ αρχιβασανιστής Θ. Θεοφιλογιαννάκος που έκανε και τον επικήδειο. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το μάζεμα των φασιστών πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ. Δίπλα δίπλα τα «αντισυστημικά» και «υπέρ του λαού» στελέχη της Χρυσής Αυγής με τους στυλοβάτες του συστήματος χουντικούς και βασανιστές και δολοφόνους του ελληνικού λαού.

Γιώργος Πέρρος:"Βγαίνουμε από δώ ένα μπόι πιο ψηλά!"-(βίντεο από την Ευελπίδων)

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΡΗ
Tελικά η κυβέρνηση αφού πρώτα έδειξε τα δόντια της στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κι αφού έγινε  ρόμπα με τη στημένη προβοκάτσια με τις φωτογραφίες "ντοκουμέντα" που έδειχναν ποσο αστείοι είναι όλοι αυτοί οι συγχρόνως επικίνδυνοι τύποι που "σώζουν" τον τόπο,  έκανε πίσω αφού κατάλαβε οτι δε μέτρησε σωστά αυτή τη φορά.
 Έριξε μια προειδοποιητική βολή τρομοκρατίας  προς τη μεριά των κομμουνιστών, που είναι και το κύριο πρόβλημα του συστήματος, μέτρησε τα δεδομένα και μαζεύτηκε για να ξαναδοκιμάσει αργότερα, ανάλογα με τις συνθήκες, το πλάνο και τις οδηγίες.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ, όπως όφειλε, απάντησε άμεσα και έμπρακτα στην επίθεση αυταρχισμού που κάνει εδώ και  καιρό η νεα τρικομματική κυβέρνηση, ειδικά μετά την επίταξη των εργαζόμενων του Μετρό και τις νταηλίδικες δηλώσεις-προειδοποιήσεις υπουργών και πρωθυπουργού του στύλ "αυτά που ξέρατε τελείωσαν", και όλοι κατάλαβαν πιστεύω ότι έδωσε ένα γερό χαστούκι στα σχέδια που επιδιώκουν εδώ και τώρα υποταγή και σιγή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους.

Απιαστα όνειρα χρεοκοπημένων διαχειριστών

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στα αστικά ΜΜΕ, ότι η εντολή για επίθεση των ΜΑΤ κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που βρισκόταν στο Κατάρ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια. 
Ο Αντ. Σαμαράς έχει «βεβαρημένο παρελθόν» στην κατεύθυνση αυτή. 
Ηταν αυτός που προσωπικά έδωσε την εντολή για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των ηρωικών χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο τον περασμένο Ιούλη... 
Ηταν ο ίδιος που έδωσε πρόσφατα την εντολή για την εφαρμογή της επιστράτευσης των απεργών στο Μετρό και της επίθεσης των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο, μένοντας μάλιστα ξάγρυπνος όλη τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης για να επιβλέψει την έκβαση της επιχείρησης... 
Ηταν αυτός που από την πρώτη στιγμή διακήρυξε ωμά και προκλητικά ότι δεν αναγνωρίζει εργασιακά

Το βίντεο της ΚΝΕ για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ (VIDEO)



Ενα βίντεο που βοηθά να διαλυθούν διάφορες αυταπάτες για τον «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει την ίδια την πραγματικότητα να υπενθυμίσει σε ποιους και σε τι δίνει τα διαπιστευτήριά του, επιμελήθηκε η ΚΝΕ, με αφορμή το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ. Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο

«... έσπασαν μια πόρτα»

Ετσι αντιμετωπίζεται ο λαός
από τους «σωτήρες», 15/6/2011
Από τα βασικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δυνάστες του λαού ώστε να επιβάλουν την πολιτική του λαϊκού εξανδραποδισμού είναι η βία, η καταστολή, ο αυταρχισμός.
Για να «εξαγνιστεί» η αντιλαϊκή πολιτική, όταν καταφεύγει στο μοχλό της βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού, χρειάζεται τη φαιά προπαγάνδα και την προβοκάτσια.
Οσο πιο ωμός είναι ο αυταρχισμός, τόσο πιο φαιά η προπαγάνδα, τόσο πιο άθλια η προβοκάτσια.
Μέσω της προπαγάνδας και της προβοκάτσιας ενάντια στο λαό που διαμαρτύρεται, η βία, η καταστολή και οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, εμφανίζονται σαν «αναγκαίες», σαν «δικαιολογημένες», σαν «νόμιμες».
Οι φορείς της πολιτικής του βίαιου ξεκληρίσματος του λαού, με την προπαγάνδα και την προβοκάτσια βαφτίζουν «βία και ανομία» την αντίσταση του λαού και των εκπροσώπων του λαού στα σχέδιά τους.
*
Η προπαγάνδα και η προβοκάτσια, επιχειρεί εδώ και δυο μέρες να παρουσιάσει