Σελίδες

24 Ιαν 2013

Καμία δήλωση μετάνοιας στον Θείο Sam


Του Μιλτιάδη Κόκκινου
«Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε. Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι».
Τάδε έφη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μπροστά στο κοινό του Brookings Institute, ενός από τα κορυφαία think tanks της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ.
Δυστυχώς για αυτόν και τους ομοίους του ο ελληνικός λαός, που έχει χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει χάσει ακόμη τη συλλογική ιστορική του μνήμη. Όσο και αν ορισμένοι θέλουν να κατασπαράξουν ακόμη και αυτήν.
Αυτή η ιστορική μνήμη δεν επιτρέπει στον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα παλιά και σύγχρονα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που διεπράχθησαν σε βάρος του και σε βάρος άλλων λαών. Αυτά τα εγκλήματα, τα οποία ο κ. Τσίπρας, με σικ τρόπο, τα βαφτίζει «σκιές και προβλήματα», δε μπορούμε ούτε να τα υπερβούμε, ούτε να τα ξεχάσουμε.

Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή - Συλλαλητήριο το Σάββατο από το ΠΑΜΕ


Σε παναττική στάση εργασίας(12 μ. μ. – 4 μ. μ.) προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά από απόφαση των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου.
Η στάση αποφασίστηκε ως έκφραση καταδίκης της απόφασης της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς στις συγκοινωνίες και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Όχι στην επίταξη! Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων!»
Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

Ξεδιάντροπα διαπιστευτήρια και στα αμερικανικά μονοπώλια

Με μια βαθιά υπόκλιση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ξεκίνησε τις δημόσιες εμφανίσεις του στις ΗΠΑ ο Αλ. Τσίπρας. Μιλώντας την Τρίτη στο Ινστιτούτο Brookings, είπε ανάμεσα σε άλλα:

1. «Ενα πράγμα είναι σαφές: Οι χώρες μας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και σε μέγεθος και σε δομές. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν σκιές και προβλήματα του παρελθόντος τα οποία θέλουμε να υπερβούμε. Υπάρχουν όμως και δεσμοί ισχυροί οι οποίοι σε ένα παγκοσμιοποιημένο τοπίο, γίνονται όλο και ισχυρότεροι. Διότι η δική μας καταστροφή αφορά και εσάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τις ΗΠΑ συγχωροχάρτι για την αντιαμερικανική ρητορεία του και διαπιστώνει ότι αυτή δημιούργησε σκιές και προβλήματα στον τρόπο, με τον οποίο η Αμερική αντιλαμβάνεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που διαφαίνεται η προοπτική να κυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι θέλει να φύγουν από τη μέση αυτές οι «σκιές» και γι' αυτό καταθέτει διαπιστευτήρια. Οτι, δηλαδή, και ο ίδιος θα συμβάλει στην άμβλυνση της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης του λαού. Ο Αλ. Τσίπρας σχεδόν πανηγυρίζει για τους «δεσμούς» της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, τις συνέπειες των οποίων ζει για δεκαετίες ο λαός στην πλάτη του.

Ενας (αριστερός) Ελληνας στις ΗΠΑ...



«Ενα πράγμα που ως Ελληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας παντού. Η Αμερική απέφυγε την κατάθλιψη μετά το 2008».
Πρόκειται για απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο ινστιτούτο «Brookings» των ΗΠΑ.
Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας με δηλώσεις του είχε χαιρετίσει την ομιλία Ομπάμα, κατά την ορκωμοσία του τελευταίου, για τον - όπως είπε - «συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό» της.