Σελίδες

19 Ιαν 2013

Σοβαρές οι κυβερνητικές ευθύνες για τη «μηδενική ανοχή σε μετανάστες»


Με αφορμή τη δολοφονία από φασιστοειδή του 27χρονου νέου εργάτη από το Πακιστάν που ξεφόρτωνε πορτοκάλια για να ζήσει αυτός και τα αδέρφια του, ακούστηκαν και πάλι ψεύτικες και υποκριτικές κορώνες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, και τη συγκυβέρνηση. Έφτασαν στο σημείο πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του νέου εργάτη να θεωρούν μεγάλη τους επιτυχία το ότι συνελήφθησαν οι δράστες.
Οι ίδιοι, που με την πολιτική της «ανακατάληψης της πόλης από μετανάστες», της «μηδενικής ανοχής σε μετανάστες» δίνουν το σύνθημα και πυροδοτούν τη ρατσιστική δολοφονική βία, εμφανίζουν ως μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη των δύο δολοφόνων. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονική δράση των φασιστοειδών.
Ο 27χρονος Πακιστανός εργάτης, Σαχτζάτ Λουκμάν, βρήκε τραγικό θάνατο από «επαγγελματικές» μαχαιριές δύο Ελλήνων στα Πετράλωνα την περασμένη Πέμπτη. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει κιχ, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι γκεμπελίσκοι, εχθροί του λαού.
Η δράση τους στηρίζεται και τροφοδοτείται από την πολιτική της συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστικά

Τ’ ΑΚΟΥΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗ …ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ;;; ΑΥΡΙΟ ΘΑ ’ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…


«Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..» !!! 
(Martin Niemoller: Γερμανός πάστορας για τηφασιστοναζιστική ιμπεριαλιστική Γερμανία, τηνφασιστοναζιστική κυβέρνησή της και το φασιστοναζιστικό κόμμα τού φασιστοναζί Χίτλερ, υπηρέτη των μονοπωλίων και προστάτη τού καπιταλισμού).

«ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ»

ΔΝΤ: Νέα «έκτακτα» μέτρα για μονιμοποίηση της άγριας εκμετάλλευσης


 Νέα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης προαναγγέλλει τοΔΝΤ με την «έκθεση αξιολόγησης» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και τα οποία συνδέονται με τις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Στα 4 δισ. ευρώ φτάνουν τα πρόσθετα πακέτα μέχρι και το 2016, η εξειδίκευση των οποίων θα ξεκινήσει από φέτος.
   Το ΔΝΤ ομολογεί ακόμη ότι όλα τα προηγούμενα λεγόμενα «έκτακτα μέτρα», όπως συγκεκριμένα το χαράτσι της «αλληλεγγύης», θα παραμείνουν σε ισχύ και για τα επόμενα χρόνια. Στην πρώτη γραμμή του σφαγείου μπαίνουν τα όποια κοινωνικά επιδόματα έχουν απομείνει, οι μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα βαριά χαράτσια απέναντι στα λαϊκά στρώματα, η παραπέρα καρατόμηση των κρατικών δαπανών που αφορούν στην Υγεία, η επιτάχυνση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.
Ειδικότερα:

Σαν απόκληρος γυρίζω στην κακούργα ξενιτιά...




Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δηλαδή το 1915 γεννήθηκε... Και σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, το 1983, έφευγε επίσης από τη ζωή. Ο λόγος για τον Βασίλη Τσιτσάνη... Ο Τσιτσάνης υπήρξε ο δημιουργός που έδωσε συνέχεια στο ρεμπέτικο τραγούδι, δίνοντας το δικό του χρώμα και στίγμα.