Σελίδες

13 Ιαν 2013

Αλέξης Τσίπρας: "Ο ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να υπάρξει δικαιοσύνη"


Tα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τσίπρα  στη Deutsche Welle, είναι από το iskra
Τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα που δείχνουν ότι ο Αλέξης θυμίζει το ανέκδοτο με το λαγό και την τίγρη.

Είναι ο λαγός αραχτός και παίζει με το μπεγλέρι του.
Περνά η χελώνα, “γεια σου λαγέ, τι νέα;”.
“Ε, ξέρεις”, λέει ο λαγός, “αράζω, τσιμπάω κανά μεζέ, ρίχνω κι  κανένα..... στη τίγρη”.
Φρικάρει η χελώνα.
Περνάει μετά από λίγο η αρκούδα. “Γεια σου λαγέ, τι νέα;”
“Αράζω, τσιμπάω κανά μεζέ, ρίχνω και  κανένα .... στη τίγρη”.

Με τα πολλά, το μαθαίνει η τίγρη. Πάει να συναντήσει το λαγό.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις προσφέρουν υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν το λαό


Σε σχόλιό του για την επίθεση κατά του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, αλλά και για τις επιθέσεις κατά κομματικών γραφείων και προσώπων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».
ΥΠΟΣΕΙΜΕΙΩΣΗ BLOG :
Οι πυρήνες των κουκουλοφόρων έχουν σχέση με κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, τα οργανωμένα σχέδια που εφαρμόζουν χρειάζονται εκπαίδευση και ανάλογο εξοπλισμό που μόνο σχέση με κράτος δείχνουν.
 Τα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα και όχι μόνο, όπως τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβών,

Τηλεόραση - ΜΜΕ: Επιχείρηση «διαπλεκόμενα χέρια» κατά 902 TV


Σε θρίλερ για γερά διαπλεκόμενα νεύρα και ακόμη πιο διαπλεκόμενα συμφέροντα εξελίσσεται η επιχείρηση συρρίκνωσης της τηλεοπτικής αγοράς. Στο επίκεντρο βρίσκεται η τηλεοπτική άδεια του 902 TV του ΚΚΕ, την οποία αιφνιδιαστικά οι μισοί καναλάρχες ζήτησαν από το ΕΣΡ να πάρει πίσω, προειδοποιώντας το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με αιχμές για «παραβίαση καθήκοντος». Φυσικά οι εποπτεύοντες κρατικοί φορείς «ξύπνησαν» από τον θεσμικό λήθαργό τους μόλις διάβασαν την απαίτησή τους.
 
Το θρίλερ ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου όταν ξαφνικά στο κεντρικό δελτίο του Alpha μεταδόθηκε η είδηση πως η ΕΙΤΗΣΕΕ, η ένωση ιδιοκτητών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, με ανακοίνωσή της ζητά από το ΕΣΡ να πάρει πίσω την άδεια του 902 TV, το οποίο σταμάτησε να εκπέμπει. Το γιατί το ζητούσε αναφερόταν επίσης: «Το γεγονός αυτό (της μη ανάκλησης άδειας από το ΕΣΡ) δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ». Αυτό που ενόχλησε δηλαδή την

ΡΩΣΙΑ: Η κατάσταση της εργατικής τάξης και η δράση των κομμουνιστών

Πρόσφατα είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Μιχαήλ Ποπόφ, εκπρόσωπο του περιοδικού «Σοβιετική Ενωση» (του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας) στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση». Ο Μ. Ποπόφ είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομίας και Δικαίου της Φιλοσοφικής Σχολής του κρατικού Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ κι εδώ και πολλά χρόνια πρόεδρος ενός ιδρύματος που συμβάλλει στην εκπαίδευση των εργαζομένων, με την επωνυμία «Ιδρυμα Εργατικής Ακαδημίας». Στόχος της συζήτησης που είχαμε μαζί του ήταν να διευκρινίσουμε την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη της Ρωσίας, 21 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Την κατάσταση που επικρατεί στο ρωσικό συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι εργαζόμενοι παλεύουν καθημερινά για τη διατήρηση των υπολειμμάτων των κατακτήσεων που υπήρχαν επί σοσιαλισμού
-- Μιχαήλ Βασίλιεβιτς, μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση της ρωσικής εργατικής τάξης σήμερα; Ποιες κατακτήσεις έχασαν οι εργαζόμενοι; Υπάρχουν κάποιες κατακτήσεις που παραμένουν; Υπάρχουν κάποια σχετικά στοιχεία που μπορούν να προσκομιστούν σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της εργατικής τάξης στη Ρωσία;