Σελίδες

3 Ιαν 2013

Η συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση για τη διαχείριση του καπιταλισμού συνιστά τόσο μεγάλη ανατροπή όσο μεγάλη μπορεί να είναι μια τρικυμία σε ένα φλυτζάνι νερό.

Οπορτουνιστές σε τρικυμία...
Τι πραγματικά τους πονάει;

Είναι να απορεί κανείς, πώς γίνεται κάθε φορά μπροστά σε Συνέδριο του ΚΚΕ, εχθροί κι πολέμιοί του, φανεροί και συγκαλυμμένοι, που στόχο της ύπαρξής τους έχουν κάνει τη διάλυση κι αν όχι, τη μετάλλαξη του ΚΚΕ σε μια ακόμα εφεδρεία του συστήματος, να καταλαμβάνονται από μεγάλο άγχος που τους οδηγεί σε τρομώδες παραλήρημα εναντίον του επειδή όπως διατείνονται ...αλλάζει, μεταλλάσσεται, απομακρύνεται από όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Οξύμωρο!
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το λογικό θα ήταν να σιωπούν ή να επικροτούν. Αν δηλαδή διαπίστωναν πράγματι στροφή του ΚΚΕ προς τα εκεί που οι ίδιοι το πιέζουν χρόνια να πάει, δεν είναι λογικό να διαμαρτύρονται. Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

"Η εργατική δύναμη είναι παραγωγός πλούτου και ποτέ κόστος. Τελεία και παύλα"


«Η εργασία όπως και η γη αποτελούν τη μοναδική πηγή πλούτου. Το ίδιο το κεφάλαιο δεν είναι τίποτα άλλο από συσσωρευμένο προϊόν της εργασίας».
 «Η μοναδική όμως αξία χρήσης, που όταν καταναλώνεται παράγει κέρδος, είναι η εργατική δύναμη». (Το Χρήμα ως Κέρδος)   
 
Που σημαίνει ότι,  η εργατική δύναμη είναι παραγωγός πλούτου και ποτέ κόστος. Τελεία και παύλα.

  Στην αξεπέραστη δίνη των αντιφάσεων*
 «Ένα "μοιραίο" ερώτημα για το 2013 είναι το εξής: Τι τρέχει με την παγκοσμιοποίηση;...

Κουλούρι δίχως απόδειξη ...!

Καταλάβατε τι είναι αυτό που φταίει για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ή πρέπει να το ξαναπούμε; Φταίει η φοροδιαφυγή! Αυτή είναι η γάγγραινα που ταλαιπωρεί το ταλαίπωρο κορμί τής χώρας μας, τελεία και παύλα. Και δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να ζητάμε πάντοτε απόδειξη για οποιαδήποτε αγορά κάνουμε και για οποιαδήποτε υπηρεσία λαμβάνουμε.

Το καταλάβατε, επί τέλους; Μην περιμένετε αύξηση στους μισθούς σας αν ο κυρ-Μήτσος ο φούρναρης δεν μάθει να κόβει απόδειξη ακόμη και για το τελευταίο κουλούρι Θεσσαλονίκης που πουλάει. Μην ελπίζετε ότι θα πάψουν να κατρακυλάνε οι συντάξεις σας αν η Βούλα η κομμώτρια δεν χτυπάει στην ταμειακή της μηχανή ακόμη και το τελευταίο χτένισμα που κάνει. Μην ονειρεύεστε ανάκαμψη στα οικονομικά σας αν επιμένετε να αναθέτετε τα ιδιαίτερα της κόρης σας στον κάθε τυχάρπαστο φοιτητάκο που δεν κόβει αποδείξεις. Και, βέβαια, παραδεχτείτε τις δικές σας ευθύνες για την κατάντια αυτού του τόπου, εφ' όσον προσπαθείτε να πετύχετε φτηνότερο νοίκι για την γκαρσονιέρα τού φοιτητή κανακάρη σας, προτείνοντας στον ιδιοκτήτη να μη σας κόβει αποδείξεις για τα νοίκια.

Το καταλάβατε τώρα το μέγεθος του προβλήματος της φοροδιαφυγής; Μπράβο! Και το πιστέψατε; Τρομάρα σας...

Η λίστα, της λίστας, τη λίστα, ω γλίτσα!


Η λίστα Λαγκάρντ και «Η εξαδέλφη Μπέττυ»
Πρώτο: Το Κολοσσαίο παραμένει Κολοσσαίο ακόμα κι όταν στην αρένα του ρίχνονται οι μέχρι χτες πραιτοριανοί του. Μάλιστα, όσο λιγότερος είναι ο «άρτος» για το λαό, τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη οι άρχοντες του Κολοσσαίου να καταφεύγουν στα θεάματα. Οσο φουντώνει η οργή του λαού τόσο περισσότερο οι άρχοντες καταφεύγουν στα θεάματα για τον εξευμενισμό του πλήθους. Και τι πιο «καθαρτήριο» θέαμα, τι πιο «εξαγνιστική» παράσταση για τους δήμιους και τους πραίτορες από την εικόνα ενός πραιτοριανού - δήμιου που τον ρίχνουν στα θηρία οι ίδιοι οι πραίτορες, οι ίδιοι οι δήμιοι.
Αιώνες τώρα, αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να αναπαράγεται το Κολοσσαίο. Η πολιτική του και η ηθική του. Αν χρειαστεί και όποτε χρειαστεί «τρώει» και κάποιους από τους δικούς του. Γιατί το θέμα, τελικά, είναι να βγαίνουν «καθαροί» οι άρχοντες του Κολοσσαίου. Να μπορούν να παριστάνουν τους «άτεγκτους». Κάποιες φορές η θυσία ενός πραιτοριανού καθίσταται αναγκαία προϋπόθεση ώστε να συνεχιστεί ο κανιβαλισμός. Η απανθρωπιά. Η σφαγή και η βαρβαρότητα. Και μάλιστα στο όνομα της «δικαιοσύνης».
*
Δεύτερο: Η σαπίλα, η βρωμιά, η δυσωδία του Κολοσσαίου αναγκάζουν τα

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης


Σε σχόλιό του, για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το σχόλιο επισημαίνει:
«Η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών.
Προφανώς οι ευθύνες δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν,

«εργατικός» αγώνας = ... ΧΑΦΙΕΔΕΣ...


Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...


Έχουμε αναφερθεί ξανά στην ιστοσελίδα που αυτοαποκαλείται «εργατικός» αγώνας. Η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί μόνο κείμενα ενάντια στην πολιτική του ΚΚΕ. Οι συντάκτες τους θα ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, δηλαδή να πίνει νερό στο όνομα της επανάστασης και του σοσιαλισμού, ενώ στην πράξη να καλεί σε συνεργασία με την αστική τάξη και τους οπορτουνιστές, γιατί η επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο μαζί τους... δηλαδή ποτέ!
Η ιστοσελίδα όσο και αν θέλει να κρυφτεί ο οπορτουνισμός δεν την αφήνει.