Σελίδες

6 Δεκ 2013

Σ. Χαλβατζής: Η πάλη πρέπει να στοχεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)



Τα μέτρα δεν είναι πρόχειρα και αποσπασματικά αλλά σκληρά και ταξικά τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, απαντώντας στην άσφαιρη κριτική που διατυπώνουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014.
Στην ομιλία που έκανε στη βουλή σημείωσε ότι όλα τα μέτρα «κατατείνουν να φθηναίνουν συνεχώς την εργατική δύναμη και αυτή είναι  επιλογή της αστικής τάξης».

Όπως είπε, η ταξικότητα του προϋπολογισμού εκφράζεται και μέσα από τη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης των περιφερειών και των δήμων με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται η αντισεισμική, η αντιπλημμυρική και η αντιπυρική προστασία. «Χάθηκαν πριν λίγες μέρες πέντε άνθρωποι στη Ρόδο και στο Άργος από τα πλημμυρικά φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τις δραματικές συνέπειες αυτών των περικοπών.
Ο Σπύρος Χαλβατζής υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην εργατική – λαϊκή οικογένεια από αυτή την ταξική πολιτική, δεν μπορεί να αναμένεται από μια σοσιαλδημοκρατική διαχείριση που διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Διευκρίνισε πως «τα μέτρα αντιμετωπίζονται με μαζική εργατική - λαϊκή πάλη που θα στοχεύει συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική με προοπτική την ανατροπή της αστικής εξουσίας, της εξουσίας των μονοπωλίων».
Επίσης αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία όπως εξήγησε, «προβλέπει απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους και όχι την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα χρόνο όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου