Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Χυδαίος αντικομμουνισμός της ευρωπαϊκής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ (Die Linke)

Είναι γνωστό ότι η ΕΕ έχει αναγορεύσει σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με αιχμή του δόρατος τη χυδαία, ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικό του διακριτό ρόλο στην προώθηση της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν περνάει ούτε μια μέρα (κυριολεκτικά!) που να μη διοργανώνεται από τα Ευρωπαϊκά Κόμματα - τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου μια αντικομμουνιστική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε άλλες πόλεις των κρατών - μελών της ΕΕ.
***
Τις εκδηλώσεις αυτές ζήλεψε το κόμμα της «Die Linke» («Η Αριστερά») της Γερμανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί πρωτοστατούν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που, ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2014, όρισε σαν υποψήφιό του για πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από τρεις βδομάδες, το κόμμα αυτό, με τον ευρωβουλευτή του H.Scholz (μέλος του προεδρείου του ΚΕΑ), οργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδήλωση, με τίτλο «Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του Σταλινικού τρόμου: Οικογενειακές ιστορίες 1933 - 1956», μέσα από την οποία διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και την αναμφισβήτητη συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη νίκη κατά του φασισμού και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.
Όπως αποδείχτηκε, η εκδήλωση αυτή ήταν προπομπός ακόμη μεγαλύτερης αντικομμουνιστικής πρόκλησης.
  • Έτσι, το «Die Linke» οργάνωσε, στις 17 Δεκέμβρη 2013, στο Βερολίνο, στα γραφεία του, στο κτίριο «Καρλ Λίμπκνεχτ», τααποκαλυπτήρια «αναμνηστικής πλάκας» για «τα θύματα του Σταλινισμού», αναμασώντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, τα αστικά και οπορτουνιστικά ιδεολογήματα, σε μια χυδαία επιδίωξηνα παρουσιάσουν Γερμανούς αντιναζιστές ως θύματα του σοβιετικού εργατικού κράτους, μια ακόμη πιο βρώμικη εκδοχή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ, της εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.
Αδιάψευστη απόδειξη των συγκοινωνούντων δοχείων του οπορτουνισμού και της αστικής πολιτικής, απροκάλυπτη ομολογία των κοινών τους επιδιώξεων είναι και το πρόσφατο δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό του κεφαλαίου το «Der Spiegel», το οποίο παίρνει υπό την προστασία του τη «Die Linke» τους οπορτουνιστές και επιτίθεται στο ΚΚΕ γράφοντας ότι «οι άνθρωποι του ΚΚΕ πρέπει απλά να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αν πιστεύουν στις αξίες της Ευρώπης».
Αυτό είναι ένα ακόμα πειστήριο, που αποδεικνύει ότι οι οπορτουνιστές της «Die Linke» επιζητούν τα συγχαρητήρια της αστικής τάξης, για τη συμμετοχή τους στην αντικομμουνιστική της εκστρατεία, αναπαράγοντας τη θεωρία των «δύο άκρων» με το δικό τους βρώμικο τρόπο.
***

Τις «αξίες της ΕΕ», που υπηρετούν τα κόμματα του ΚΕΑ «DieLinke», ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. οι απολογητές της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,
  • Tις νιώθουν στο πετσί τους τα 27 εκατομμύρια των ανέργων στην ΕΕ, τα 7,5 εκατομμύρια των νέων ανθρώπων που είναι χωρίς δουλειά και εκπαίδευση, τα 120 εκατομμύρια των εργαζομένων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Τις πλήρωσαν και τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας και σήμερα του Μάλι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ έχει, από τη γέννηση, την πορεία και την πάλη του, αποδείξει σε ποιο στρατόπεδο βρίσκεται: Είναι το πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, εκφράζει τα συμφέροντα των καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων.
Οι οπορτουνιστές σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, με όποιο όνομα κι αν παρουσιάζονται, αποδεικνύουν σε ποια όχθη και με ποιους συμπαρατάσσονταιΜε τους καπιταλιστές, την ιμπεριαλιστική συμμαχία τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας τις «αρχές και τις αξίες» έχουν δεσμευτεί με το πρόγραμμά τους να υπερασπίζουν, όπως και όλα τα ευρωκόμματα.
Σ' αυτούς δίνουν εξετάσεις καθημερινά. Χρειάζεται, άραγε, πιο τρανταχτή απόδειξη από το άρθρο του «Spiegel», για να επιβεβαιωθεί το κάλεσμα του ΚΚΕ;
Να γυρίσουν την πλάτη τους οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι τίμιοι αγωνιστές και αγωνίστριες στον οπορτουνισμό και τα κόμματά του. Να τους αφήσουν να πλατσουρίζουν στο βούρκο που διάλεξαν, μαζί με τους εκμεταλλευτές και το πολιτικό προσωπικό τους.
Ο οπορτουνισμός είναι ο «δούρειος ίππος» της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα, δηλητηριάζει εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις με την αστική ιδεολογία, τον αντικομμουνισμό, ολόκληρη την αστική σαπίλαΠροϋπόθεση για τη νίκη του λαού είναι να ρίξει στα σκουπίδια της Ιστορίας την αστική και οπορτουνιστική ιδεολογία.
Ο εργαζόμενος λαός, οπλισμένος με την πείρα τουμπορεί να τσακίσει το χέρι του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του, που πάει να σηκωθεί ενάντια στους κομμουνιστές.
  • Ανατρέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος των κομμάτων του κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους, των οπορτουνιστών.
  • Να ενισχύσει και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Δυναμώνοντας την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη της Λαϊκής Συμμαχίας για την Εργατική - Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου