Σελίδες

17 Δεκ 2013

Η αστική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μακρύς βραχίονας της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ: Καταδικάζει τη φυλάκιση των Σ. Ζαριανόπουλου και Αν. Ανανιάδου

Την καταδίκη του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της Άννας Ανανιάδου, στελέχους του ΠΑΜΕ στο κλάδο των ΜΜΕ και δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» σε 6 μήνες φυλάκιση για τη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στις 17 Δεκέμβρη 2009, μέρα πανεργατικής απεργίας εκφράζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ένα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση καταστολής των ταξικών αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, του κράτους του και της δικαιοσύνης του εκτυλίχθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Το Ά Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενάντια στις μαρτυρίες ακόμα και των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, καταδίκασε τους 2 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η απόφαση αυτή είναι μικρό μέρος της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στη βαρβαρότητα. Βιομηχανία που την έχουν στήσει οι εργοδότες και το κράτος τους (με όλες τις μορφές της εξουσίας του όπως αστυνομική, δικαστική κλπ.). (βλ. διώξεις για κινητοποιήσεις στα "Τζάμπο", στους ναυτεργάτες του Πειραιά, ενάντια στα στελέχη του ΠΑΜΕ για τη παράσταση τους στο Υπουργείο Εργασίας κλπ. Εκτός από τη βιομηχανία των δικαστικών διώξεων, είναι εκατοντάδες τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων (παλιά και νέα), εκατοντάδες οι εργαζόμενοι που απολύονται γιατί σηκώνουν κεφάλι και απεργούν, ή συνδικαλίζονται, ή ενημερώνουν του συναδέλφους τους.
Αυτό αποδεικνύει όσα λέει το ΠΑΜΕ για τη "δημοκρατία των μονοπωλίων":  Περιορίζεται στους 4 τοίχους της Βουλής. Σταματά έξω από τις πόρτες των εργοστασίων και των επιχειρήσεων. Μέσα από αυτές τις πόρτες βασιλεύει ο τρόμος και η δικτατορία των μονοπωλίων.
Οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων τους, δεν έχουν σαν κύριο στόχο τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων που βέβαια δεν λυγίζουν από τέτοιες αποφάσεις, όπως δε λύγισαν χιλιάδες αγωνιστές του κινήματος σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες και στους οποίους οφείλονται όλες οι κατακτήσεις των εργαζόμενων που τώρα κατεδαφίζονται.
Ο κύριος στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί κάθε εργαζόμενος, να μη συμμετάσχει στο σωματείο του, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην απεργήσει, να μη διεκδικήσει. Όλα αυτά την ώρα που έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων που μπορεί να προκαλέσει εργατικές εξεγέρσεις. Αυτές θέλουν να προλάβουν.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και τις άλλες όμοιες της.
Καλεί τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους. Έχουν μόνο να χάσουν από το φόβο και την ανοχή.
Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να οργανώσουν τους αγώνες τους.
Και μπροστά σ’ αυτούς τους αγώνες, αν τους αποφασίσουν οι εργαζόμενοι καμιά κυβέρνηση, καμιά δικαιοσύνη, καμιά αστυνομία, κανένας εργοδότης και κανένα κράτος τους δε μπορεί να αντισταθεί».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/12/13, 9:21 μ.μ.

    Την ίδια στιγμή που οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές (Τσουκαλάς / Συριζα - 1.000.000,00 ευρώ, κ.τ.λ.) αμοίβονται πλουσιοπάροχα,
    απο την εργοδοσία για τις υπηρεσίες τους....,
    οι συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων "ανταμοίβονται"... με ποινές φυλάκισης....
    Καθείς εθ' ώ ετάχθει .
    ΦΑΙΔΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή