Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Με φθαρμένα υλικά η «κεντροαριστερά»

Μια μάζωξη γνωστών και μη εξαιρετέων εκπροσώπων της σοσιαλδημοκρατίας, με μακρά θητεία σε κυβερνητικούς θώκους και άλλες θέσεις και με αναγνωρισμένες περγαμηνές στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, έγινε χθες Δευτέρα υπό την ταμπέλα της «πρωτοβουλίας των 58» για μια νέα «κεντροαριστερά».
Βασικό στοιχείο της συζήτησης ήταν ποιο κουστουμάκι πρέπει να ραφτεί για την κεντροαριστερά, ώστε να ταιριάξει «γάντι» στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Με ποια μορφή, δηλαδή, η κεντροαριστερά θα παίξει αποτελεσματικά το ρόλο από τη μια του αναχώματος στη ριζοσπαστικοποίηση του λαϊκού κινήματος και από την άλλη του σταθερού κυβερνητικού εταίρου και των δυο πόλων του νέου διπολισμού, δηλαδή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Θα είναι κόμμα που θα απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ; 
Θα είναι συνασπισμός κομμάτων; 
Θα είναι «ομπρέλα» κομμάτων, ομάδων και προσωπικοτήτων; 
Η ακριβής μορφή αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα. 
Η ουσία όμως είναι ότι ένα συνονθύλευμα παραγόντων που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν την αστική τάξη, ένα εγχείρημα αναστήλωσης της κεντροαριστεράς ώστε να παίξει το ρόλο της τσόντας στο νέο δίπολο μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με διακηρυγμένο στόχο τις σταθερές κυβερνήσεις και την εφαρμογή της πολιτικής ΕΕ - πλουτοκρατίας, τίποτα θετικό δεν προμηνύει για το λαό. 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στα φθαρμένα υλικά με τα οποία επιχειρείται το μακιγιάρισμα του σάπιου συστήματος, αλλά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη, στο ΚΚΕ. 
902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου