Σελίδες

13 Νοε 2013

Θ. Παφίλης: Δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι τα χρέη και τα ελλείμματα (VIDEO)



Την επισήμανση ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τα χρέη και τα ελλείμματα έκανε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Τους καταλήστευαν οι κεφαλαιοκράτες όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα
τους καλούν να πληρώσουν και για τα χρέη τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, για τα χρέη και τα ελλείμματα ευθύνονται οι επιδοτήσεις που δόθηκαν στους επιχειρηματίες, οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Αναφερόμενος στη διέξοδο, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ή θα ανατραπεί ή οι εργαζόμενοι θα ζήσουν ακόμα χειρότερες μέρες.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε στη δευτερολογία που έκανε ο Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που παρέχει προσωρινή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).
Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα, επισήμανε ότι δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό τα ΕΑΣ, αλλά πολεμικές βιομηχανίες όπως η «Λόκχιντ Μάρτιν» και άλλες, στις οποίες κατέληγαν τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα. Επίσης επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσουν ή να συρρικνωθούν, αλλά να αναπτυχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου