Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Κώστας Παπαδάκης: Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια στρατηγική και οι διαφορές τους είναι επιμέρους (VIDEO)Η αντιλαϊκή πολιτική είναι δεδομένη, έχει προδιαγεγραμμένη πορεία και οι όποιες διαφοροποιήσεις θα αφορούν στο χρόνο και στον τρόπο εφαρμογής και της υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων. Αυτό τόνισε, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην τηλεόραση του «ACTION 24», ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Οι πολιτικές διαφορές μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη είναι επιμέρους καθώς έχουν το ίδιο πλαίσιο, θεωρώντας δεδομένη την ΕΕ, τη μετακύλιση των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό τον οποίο καλούν να πληρώσει, καθώς και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ, συνέχισε ο Κώστας Παπαδάκης, έχει έγκαιρα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία περίπτωση σε καμία κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Και αυτή την προειδοποίηση το ΚΚΕ την κάνει γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού για «σταθερές» κυβερνήσεις που θα εφαρμόσουν αταλάντευτα την αντιλαϊκή πολιτική, εγκλωβίζοντας το λαό στις αυταπάτες για δήθεν πιο ανθρώπινη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σήμερα, συνέχισε, χρειάζεται πάλη ενάντια και στους δυο πολιτικούς πόλους. Συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές πολιτικές εκδοχές, δεν είναι το ίδιο, αλλά οι εργαζόμενοι αυτό που πρέπει να κρατήσουν είναι το πολιτικό έδαφος πάνω στο οποίο κινούνται.
Αναφορικά με τις επαφές κυβέρνησης - τρόικας για το Δημόσιο, ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι θέλουν να υπάρχει και το Δημόσιο, αλλά να είναι «πασαδόρος» των ιδιωτικών μονοπωλιακών ομίλων, φέρνοντας τα παραδείγματα σε Υγεία και Παιδεία.
Ήρθε η ώρα ο λαός με βάση την εμπειρία του να πάρει τις αποφάσεις του, περνώντας στην αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με την εξουσία στα χέρια των εργατών και της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, κατέληξε ο Κώστας Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου